Zuckerberg: Off-Facebook Activity va oferi rețelei un nou nivel de transparanță și de control

Facebook a anunţat că utilizatorii săi din lumea întreagă vor avea de acum înainte acces la datele colectate de site-urile şi aplicaţiile terţe cu posibilitatea de a le şterge

Toţi utilizatorii primei reţele de socializare mondiale vor putea de acum înainte să consulte aceste informaţii, colectate de Facebook pentru a direcţiona anunţurile publicitare şi, cu ajutorul unui buton special, le vor putea şterge.

Instrumentul, denumit ”Off-Facebook Activity” (activitate în afara platformei Facebook), oferă reţelei de socializare ”un nou nivel de transparenţă şi de control. Lucrăm la această problemă de ceva vreme întrucât am fost nevoiţi să ne reconstruim unele dintre sisteme ca acest lucru să devină posibil ”, a precizat CEO-ul său, Mark Zuckerberg, într-un mesaj publicat pe blog.

Reţeaua Facebook a fost intens criticată după dezvăluirile apărute în ultimii ani despre modalitatea în care colectează şi utilizează datele utilizatorilor.

Mark Zuckerberg a subliniat că utilizatorii de Facebook vor fi invitaţi să-şi consulte datele în momentul accesării contului în cadrul unui ”bilanţ de confidenţialitate” iniţiat de reţeaua de socializare.

Acest instrument va face ca anumite practici Facebook să devină mai transparente, cum ar fi tehnica de direcţionare a anunţurilor publicitare.

“Alte companii ne trimit informaţii despre activitatea pe site-urile lor, pe care noi le utilizăm pentru a oferi publicitate relevantă. Veţi putea vedea de acum înainte un rezumat al acestor informaţii, pe care le veţi putea şterge dacă doriţi”, a comentat Mark Zuckerberg.

Facebook face eforturi pentru a-şi restabili imaginea după seria de scandaluri pe tema gestiunii datelor personale, în special în urma scandalului Cambridge Analytica, compania din Marea Britanie care a folosit datele personale a zeci de milioane de utilizatori de Facebook fără ştirea lor în scopul influenţării alegerilor prezidenţiale din 2016 în favoarea lui Donald Trump.

“Unul dintre principalele noastre obiective pentru deceniul care urmează este consolidarea protecţiei vieţii private în beneficiul tuturor. În săptămânile care vor urma, vom încuraja aproape două miliarde de persoane din lumea întreagă să-şi revizuiască parametrii de confidenţialitate “, a spus Mark Zuckerberg.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password