Connect with us

Creatii

10.000 de medalii comemorative dedicate lui Alexandru Ioan Cuza

Anul acesta se împlinesc 200 de ani de la nașterea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, prilej cu care Casa de Monede, lider în România în materie de monede și medalii comemorative lansează o medalie specială, inclusă în colecția “Cele mai mari personalități ale poporului român”. Medalia dedicată celui ce a înfăptuit Unirea Principatelor Române este înnobilată cu aur pur 999/1000 și bătută la cea mai înaltă calitate numismatică PROOF și face parte dintr-o serie limitată de numai 10.000 de exemplare, distribuită exclusiv de Casa de Monede.

“Incursiunea în fascinanta istorie a românilor ne aduce în prim-plan personalități marcante, cu valențe de simbol și care pot constitui repere pentru tânăra generație de astăzi. Una dintre acestea este figura domnitorului Alexandru Ioan Cuza, care ne-a inspirat să lansăm medalia comemorativă în cinstea sa, la 200 ani de la naștere.

Eforturile de a readuce în atenția publicului personalități istorice cu rol de model pentru tineri reprezintă un obiectiv educațional pe care Casa de Monede și l-a setat și care se traduce inclusiv prin parteneriatele de valoare pe care le facem cu diverse instituții culturale. În 2019 am încheiat un parteneriat cu Muzeul Municipiului București cu prilejul comemorării a 30 de ani de la Revoluția Română, iar acum începem anul cu acest parteneriat cu Proud To Be Romanian și Romfilatelia care ne bucură și ne onorează și cu planuri de a angrena în proiecte comune și alte instituții, muzee și organizații.” a punctat reprezentantul Casa de Monede, Luboš Krčil.

Medaliile comemorative sunt speciale datorită valorii pe care o au pe termen lung, la care se adaugă și design-ul artistic și original. În acest sens, în ultimii ani numismatica a stârnit un interes major în rândul oamenilor care sunt în cautare de a investi în diferite obiecte de colecție, iar în acest sens achiziționarea de monede de aur sau argint poate fi o investiție de valoare pe termen mediu și lung, întrucât prețul în creștere atât al aurului, cât și al argintului certifică importanța acestora.

“Cu peste 10 ediții ale volumului ce reunește periodic personalități marcante ale României de ieri și de azi, Proud to Be Romanian și-a consolidat deja poziționarea de promotor al valorilor autentice românești, cu misiunea de a inspira noile generații. Parteneriatul cu cei de la Casa de Monede este prilejul perfect de a aduce în prim-plan figura lui Al. Ioan Cuza, atât în mod plastic prin inconfundabila reproducere artistică a portretului său sub penița lui Costin Craioveanu, cel ce semnează portretele coperților albumelor noastre, de la prima ediție, cât și metaforic, prin reactivarea unui crâmpei din aura sa istorică. Vor urma o mulțime de acțiuni prin care ne propunem să celebrăm viața și meritele istorice ale lui Alexandru Ioan Cuza, așa că rămâneți aproape de noi în lunile ce urmează.” a declarat Ana Ionescu, reprezentantul Proud To Be Romanian.

În luna martie 2020, luna aniversării celor 200 de ani de la nașterea sa, Casa de Monede, Proud To Be Romanian și Romfilatelia vor organiza o serie de evenimente omagiale pentru Alexandru Ioan Cuza. Între timp, pentru pasionații de istorie și colecționarii de simboluri istorice, Casa de Monede a pus în vânzare medalia omagială. Aceasta poate fi comandată online și sosește la fiecare colecționar însoțită de un certificat de autenticitate.

“În cadrul parteneriatului cu această ediție aniversară, Romfilatelia include o serie limitată de 10 colițe dantelate, ce îl reprezintă pe Alexandru Ioan Cuza, în 10 exemplare ale cărții. Romfilatelia, instituţia desemnată să emită TIMBRELE ŞI EFECTELE POŞTALE ROMÂNEŞTI, promovează în permanenţă marca poştală românească ca veritabil AMBASADOR al ţării noastre. Timbrul, simbol de stat alături de imn, steag, emblemă și monedă, este un instrument de diplomație publică, folosit atât la nivel naţional, cât şi în plan internaţional, oferind o viziune în miniatură a patrimoniului cultural, artistic şi istoric al unei ţări.

Am moștenit o istorie frumoasă, de care suntem mândri, pe care am promovat-o constant pe mărcile poștale cu ajutorul echipei Romfilatelia, colegi care ne-au împărtășit din experiența lor profesională și cărora le mulțumim pentru pasiune și dedicare. Am fost onoraţi să reproducem pe timbre imaginea personalităţilor marcante ale României şi mândri de a obţine dreptul de a le imortaliza pe marca poştală, promovându-le în acelaşi timp la nivel naţional şi internaţional, prin corespondenţa externă şi valorizându-i în colecţii transmisibile generaţiilor viitoare. De 15 ani, Romfilatelia conferă timbrului noi valenţe precum eleganţă, rafinament, artă şi va continuă misiunea sa de promotor al valorilor naţionale, al marilor evenimente.” a declarat Cristina Popescu, Director General Romfilatelia.

Casa de Monede este principalul distribuitor al monedelor și medaliilor comemorative emise de cele mai renumite monetării din lume, fiind furnizor înregistrat de Autoritatea de Marcare din Republica Cehă pentru vânzarea de monede și medalii comemorative din metale prețioase.

Proud To Be Romanian reprezintă un concept românesc, unic ce înglobează valorile autentice ale românilor de azi, scopul acestui demers fiind acela de a inspira generațiile de mâine. În cadrul fiecărei ediții și în cadrul fiecărui eveniment, personalități, mărci, precum și poveștile de succes din toate domeniile se reunesc pentru a prezenta publicului România contemporană. Comunitatea Proud To Be Romanian este alcătuită din personalități și antreprenori profesioniști care își prezintă în paginile cărților poveștile și parcursul profesional.

Please follow and like us:

Recent:

Stiri10 ore ago

Finala Roland-Garros, în topul celor mai urmărite evenimente pe Eurosport în 2021

Finala masculină de la Roland-Garros a fost cel mai urmărit meci de tenis transmis de Eurosport 1 în acest an...

Stiri11 ore ago

Baschetul 3×3 revine în anul olimpic: Start la Raiffeisen Bank Sport Arena Streetball

Circuitul de baschet 3×3 Raiffeisen Bank Sport Arena Streetball se reia în acest weekend, 19-20 iunie, cu primul turneul al...

Stiri13 ore ago

Explozie de Padbol la Timișoara, eveniment sustinut si de Alexandrion Group!

Dupa ce comunitatea Padbol România a ridicat show-ul la fileu in 3 mari turnee naționale, chiar și intr-o perioadă greu...

Emisiunea TV Business Philososphyo zi ago

Despre strategiile antidoping și Euro 2020, cu Cristi Balaj – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată miercuri, 16 iunie, de la ora 18:00, președintele Agenției Naționale Anti-Doping, Cristi...

Emisiunea TV Business Philososphy5 zile ago

Emisiune Business Philosophy: Pe urmele lui ”Arthur”. Vor deveni urșii o problemă națională? – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care a fost moderată de Laurențiu Ciornei, l-a avut7 ca invitat special pe...

Emisiunea TV Business Philososphyo săptămână ago

Pe urmele lui ”Arthur”. Vor deveni urșii o problemă națională? – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată miercuri, 9 iunie, de la ora 18:00, îl va avea ca invitat...

Creatiio săptămână ago

Rolul mass-media în educația de mediu

De Ziua Mediului 2021 Clubul Media Business, Asociațiile Succes și Alianță Pentru Pădure au organizat o manifestare culturală științifică intitulată...

Creatiio săptămână ago

Filmul, interviurile și festivitatea de premiere a celei de a VII-a ediții a Press Cup Dr. Oetker

Fostul căpitan al naționalei de fotbal a României, Răzvan Raț, care a jucat la Press Cup Dr. Oetker 2021, s-a...

Stirio săptămână ago

Răzvan Raț a fost impresionat de turneul Press Cup Dr. Oetker. Cine sunt câștigătorii

Fostul căpitan al naționalei de fotbal a României, Răzvan Raț, care a jucat la Press Cup Dr. Oetker 2021, s-a...

Emisiunea TV Business Philososphy2 săptămâni ago

Emisiune Business Philosophy: Terapia emoțiilor pentru animale. Pisicile Maine Coon

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care a fost moderată de Ileana Vlăduț, i-a ca invitați pe Gina Vlad-Alban,...

Publicitate

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: