Connect with us

Creatii

Vandoor deschide uși și caută drumuri încă nebătătorite pentru ca produsele locale de calitate să-și recâștige locul de cinste pe masa fiecărui român

Ne deschidem ușa către voi și vă invităm în povestea noastră…

Vandoor înseamnă călător. Iar povestea noastră e una plină de drumuri care se leagă între ele și de multe uși care se deschid pentru a ne împărtăși poveștile lor. Povești ce merită ascultate și transmise mai departe.

Călătoria noastră începe pe Valea Ghimeșului, un loc care încă își mai păstrează farmecul de odinioară și care ne-a surprins la fiecare pas cu peisajele sale pline de un pitoresc aparte, ne-a cucerit cu istoria sa bogată, cu puterea cu care împletește într-o simbioză perfectă trecutul cu viitorul, cu modul în care a reușit să aducă oamenii laolaltă într-o comunitate a contrastelor care se atrag. Ne-au inspirat oamenii acestor locuri care cu iubire și respect trăiesc în comuniune cu natura și duc mai departe cu mândrie tradițiile moștenite din străbuni.

 

În periplul nostru, am descoperit povești pline de culoare, cu arome de ceai fierbinte preparat cu grijă din plante medicinale care se mai găsesc

astăzi doar pe aceste meleaguri, cu gust de copilărie și turtă dulce pregătită după rețete de sute de ani transmise cu drag din generație în generație, ciocolată cu fructe topită în povești de iubire.

Oamenii din spatele ușilor pe care noi ne-am dorit să le deschidem și în casele cărora vrem să vă invităm pe fiecare dintre voi sunt cei care nu au uitat cine sunt și ce știu ei cel mai bine să facă și anume să prelucreze cu măiestrie roadele muncii lor și să le dea un rost. Iar despre acest rost vrem să vă povestim în continuare.

Produsele locale pregătite cu mult efort, pasiune și dedicare, în vremurile dificile pe care le trăim cu toții nu își mai găsesc locul. Târgurile unde erau atât de căutate și de apreciate, astăzi nu le mai pot deschide porțile. Însă, noi știm că atunci când o ușă se închide, o altă undeva se deschide.

Iar ușa care se deschide pentru un nou început pentru fiecare gospodar din această zonă este ușa pe care noi am scris cu emoție VandoorVillage in a box. Iar în această cutie ne-am pus toate visurile și speranțele de a face lucruri bune și de a aduce un suflu nou în comercializarea produselor locale.

Vandoor este o caravană mobilă care va bate țara în lungă și-n lat pentru ca dulceața, zacusca, siropurile, brânzeturile, ciocolata și multe alte produse în care s-a investit atât de multă muncă și suflet să se ajungă în casele voastre.

Noi credem că produsele locale merită să fie promovate și să-și câștige locul de cinste pe mesele românilor. Știm că drumul pe care am pornit este lung și uneori anevoios, dar știm și cât de mult ne dorim să ajungem la destinație. Iar destinația noastră este un nou început pentru obiceiurile de consum, o întoarcere la rădăcinile noastre și la gusturile bune ale produselor curate de odinioară.

La început de drum, ni s-au alăturat niște oameni care au avut curajul să creadă în visul nostru și să ne susțină în organizarea unui prim eveniment de promovare a zonei și a producătorilor locali.

Evenimentul a avut loc weekendul trecut la Skanzen, un muzeu al satului perfect adaptat nevoilor omulului modern, dar dornic de experiențe inedite într-un cadru rustic. Gazdele noastre ne-au întâmpinat cu căldură și ne-au făcut să simțim că facem parte din lumea satului de altădată.

Printre primele persoane care au răspuns prezent la inițiativa noastră și cărora dorim să le mulțumim pentru toată deschiderea și sprijinul acordat se află Consiliul Județean Harghita, prin Presedintele Consiliului, Borboly Csaba alături de Arpad Cilip – Director Agenția pentru Dezvoltare Harghita și Ion Proca – Prefectul Județului Harghita.

Interviul domnului Prefect poate fi urmărit aici: https://youtu.be/B0KvNhc4820

 Tot în cadrul acestui eveniment, am avut onoarea să-l ascultăm pe Chef Előd Szőcs, care ne-a vorbit cu pasiune despre cât de importantă este o alimentație sănătoasă și echilibrată, dar și ce rol are modul de preparare al alimentelor pe care le consumăm și cum putem găsi armonia perfectă pentru o alimentație corectă a omului cu un stil de viață activ.

Producătorii locali care ne-au delectat simțurile și ne-au încântat atât cu produsele lor, dar și cu poveștile din spatele acestora și cu care vom reveni mai pe larg, în curând, pe canalul nostru oficial de Facebook: Vandoor.

Lista producători locali prezenți la eveniment:

Cașcaval & Brânzeturi: Caritas Dezvoltare Rurală Gheorgheni, Cooperativa  Csengő Frumoasa, Cooperativa Agricola Târnava Mare

Carmangerie: Molnár Attila, Nagy V. Geza, Radipcom

Gemuri, siropuri, dulcețuri: Gál Erzsébet, Jano Elemer, Mózes Tamás, Bálint István, Orbán Melinda

Miere și produse apicole: Szász Ilyés, Lajos Ferenc

Brutării și produse de panificație: Spicul de Grau, Brutaria Gál, Primula kft. / Bocskor Pékség

Pălincă: Palinca Jamy, Kovács Elek

Uleiuri naturale: Szécsi Attila

Turtă dulce: Atelierul de Turta Dulce Szántó József Pfa

Produse din prepeliță: Gergely Zsolt

Ceaiuri și condimente: Ceaiuri Sfantul Abraham

Cofetăria Pál Csilla

Alaturi de déjà binecunoscutul producator de bere Csíki Sör!

 Iar la final dorim să vă împărtășim cu deosebită onoare că acestei inițiative s-a alăturat și cunoscutul sportiv român – Ivan Patzaichin, în curtea căruia vom poposi pentru prima oară cu caravana Vandoor. Ivan Patzaichin este recunoscut pentru implicarea sa în proiecte de promovare a culturii și a valorilor locale și alături de el pregătim numeroase proiecte de suflet care sperăm să vă aducă multă bucurie.

Caravana Vandoor își va deschide ușa către bucureșteni în preajma Crăciunului, la The Ark. Revenim cu toate detaliile pe pagina oficială de Facebook Vandoor.

Inițiatorii proiectului Vandoor sunt Remus Vesler și Elod Vanyolos, doi oameni dornici de a descoperi povești din locul unde și-au petrecut copilăria și de a le împărtăși cu toți cei interesați să le afle și să devină parte din ele din toate marile orașe din România:

”Vandoor este un proiect de suflet, realizat alături de bunul meu prieten, și prin intermediul acestui proiect ne dorim să dăm ceva înapoi locului unde am crescut și prin experiența noastră să-i ajutăm pe oamenii minunați pe care i-am descoperit aici să deschidă cât mai multe uși, unde roadele muncii lor să fie primite cu mult drag și recunoștință. Vă așteptăm cu nerăbdare  să redescoperiți gusturile de altădată și poveștile din spatele fiecărui produs în parte prezent în caravana noastră.”

Recent:

ECONOMIC3 days ago

Menține-te hidratat, chiar și în perioada iernii!

În sezonul rece senzația de sete este mai redusă. Cu toate acestea, este indicat să avem totuși grijă să rămânem...

PODCAST Entertainment6 days ago

Miracolul descoperit de chinezi în coarnele cerbilor

Biolog, jurnalist și expert în faună cinegetică, Nicu Pârlog, a fost invitatul lui Laurențiu Ciornei la podcastul Business Philosophy. 00:00...

ECONOMIC1 week ago

Modele de paltoane pe care le poți purta cu rochii negre elegante și accesorii care să îți completeze outfitul

Rochiile negre reprezintă o alegere clasică, potrivită pentru o mulțime de ocazii speciale. Însă, pentru a completa un astfel de...

ECONOMIC2 weeks ago

Cvartetul “Pas de Quatre va susține un eveniment cameral de excepție la Ateneul Român

În data de 26.01 – duminică! – la Sala Mare a Ateneului Român va avea loc un eveniment cameral de...

PODCAST Entertainment2 weeks ago

Arta instructajului canin și mondioring în România

Podcastul Business Philosophy, moderat de Ileana Vlăduț, i-a avut ca invitați pe Alexandru Davidescu, fondator K9 Team Club, instructor canin...

ECONOMIC2 weeks ago

Aqua Carpatica, lider în topul celor mai vizibile branduri de apă pentru luna ianuarie 2025

Aqua Carpatica este lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online la categoria “Top expresii” pentru luna...

PODCAST - SUSTENABILITATE3 weeks ago

Povești cu bonsai, trandafiri japonezi, mușcate și mentă

Alexandra Pîrîianu, fondator şi peisagist “Bonsai Landscape & Design” a fost invitată în cadrul Podcastului Business Philosophy, care a fost...

PODCAST PR & MARKETING4 weeks ago

Podcastul Business Philosophy, premiat la Gala Fotbalului Românesc

Podcastul Business Philosophy, moderat de Romeo Chiriac, l-a avut ca invitat pe Mihai Igiroșanu, Redactor Șef al Revistei Sport Magazin....

PODCAST Entertainment1 month ago

Clubul Media Business, organizator al Turneelor Internaționale ale jurnaliștilor

Directorul de PR al Clubului Media Business, Ileana Vlăduț, a fost invitata podcastului Business Philosophy, moderat de Romeo Chiriac. DESCRIERE...

TV Business Philosophy1 month ago

Cine sunt câștigătorii celei de a XXV-a ediție a Galei Fotbalului Românesc

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, moderată de Romeo Chiriac, l-a avut ca invitat pe Redactorul Șef al Revistei...

Publicitate

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: