Connect with us

PR Emotional

Recomandarea Aqua Carpatica de weekend: Dulcele bar – JR Moehringer

Când juca ultimul lui Open, Andre Agassi a pus mâna pe o carte. Și i-a plăcut atât de mult, încât și-a împărțit numărul de pagini în așa fel încât să-i ajungă până la ultimul meci și să nu cumva să o termine înainte. Apoi și-a zis că, atunci când se va simți pregătit să-și pună memoriile într-o carte, ăsta este autorul pe care îl va contacta să-i dea o mână de ajutor din umbră. Cartea care l-a cucerit este recomandarea mea din weekendul ăsta și, ca să fiu cinstită, din orice alt weekend pe care îl veți dedica vreodată lecturii. Pentru că ești cu o viață mai sărac dacă n-ai citit Dulcele bar, volumul de memorii al lui JR Moehringer.

Adevărul e că, atunci când vine vorba de Moehringer, din punctul meu de vedere orice semnează el se califică direct pe lista de recomandabile, așa că nu vă feriți de numele acesta dacă vă împiedicați de el vreodată.

Dulcele bar este povestea unui băiat care, în absența tatălui, devine bărbat sub atenta grijă a bărbaților din cartier, adunați seară de seară la birtul din capătul străzii. Nu vă grăbiți să trageți concluzii, locul ăsta se dovedește, de fapt, cea mai bună școală de maturitate la care ar putea avea acces un tânăr în formare, iar personajele care îl populează sunt atât de autentice și de vii, încât aproape că te bucuri pentru JR că are șansa să crească într-un asemenea anturaj.

De când am descoperit cartea asta, prin 2015-2016, nu cred că am scăpat vreodată prilejul să vorbesc despre ea, mai ales la cursurile de Storytelling pe care le-am ținut în ultimii ani. Ba chiar am devenit unul dintre cei mai acerbi promotori ai ei, atât de înverșunată încât nu cred să existe om care să mă fi cunoscut cât de cât și să nu știe că e în topul preferințelor mele, fix lângă Hemingway, așa că nu cred că s-a mirat nimeni când am pus-o și pe lista Reading is Cool – the Challenge.

Mai mult, a fost și povestea care a lansat Clubul de Carte virtual al cititorilor timizi și uituci din toată lumea. Dar chiar toată, jur! Poți să vii:

– chiar dacă n-ai terminat de citit cartea propusă (dacă nu te deranjează spoilerele);

– chiar dacă nu te-ai spălat pe cap (eu nu reușesc niciodată, deși îmi propun mereu să vă surprind coafată);

– chiar dacă n-ai chef să scoți o vorbă (pretinzi că ți s-a stricat microfonul, all safe here);

– chiar dacă nu ți-a plăcut cartea (e nevoie și de cineva care să ne echilibreze, nu?)

– chiar dacă îți adormi copilul în intervalul ăla (doar să ne avertizezi să vorbim încet, să nu-l deranjăm);

– cu un prieten, ca să nu te simți singur (nu-i posibil, dar zic).

Provocarea la citit e susținută cu energie de AQUA Carpatica (apropo, încă puteți să intrați în concursul care vă poate trimite să citiți prin Toscana sau în cine știe ce altă parte de lume, când vremurile se vor arăta mai prietenoase. Aflați totul despre provocare aici.)

Dulcele bar de JR Moehringer a fost ultima carte din lista propusă în prima provocare Reading is Cool – the Challenge și este acum recomandarea mea de weekend. Ia-o cu tine în concediu, intră în grupul Reading is Cool – The Challenge și potolește-ți setea de lectură!

Please follow and like us:

Recent:

Creatii20 de ore ago

adidas lansează Ultraboost 21 – cea mai nouă versiune a modelului iconic oferă energie cu fiecare pas

adidas lansează astăzi ULTRABOOST 21, o nouă versiune a celui mai de succes model pentru alergare al brandului. O echipă...

Stiri20 de ore ago

Narcisa Lecuşanu, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: «Fundaţia Alexandrion trebuie să fie alături de sportul românesc ȋn continuare, aşa cum a făcut până acum, atât prin organizarea galelor cât şi prin acţiuni caritabile»

În preambulul celei de-a şasea ediţii a Galei Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală dedicata sportului din România, Fundaţia Alexandrion...

Emisiunea TV Business Philososphyo zi ago

Emisiune Business Philosophy: Actorul Victor Yila, despre industria muzicală în perioada COVID-19

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care a fost moderată de Romeo Chiria, l-a avut ca invitat special pe...

Stiri3 zile ago

Gabi Balint, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: « Fundaţia Alexandrion sprijină sportul şi anul acesta prin acordarea acestor premii importante, care sunt foarte motivante pentru sportivi»

În preambulul celei de-a şasea ediţii a Galei Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală dedicata sportului din România, Fundaţia Alexandrion...

Emisiunea TV Business Philososphy4 zile ago

Actorul Victor Yila, despre industria muzicală în perioada COVID-19 – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care va avea loc miercuri, 13 ianuarie, de la ora 18:00, îl va...

Emisiunea TV Business Philososphyo săptămână ago

Loredana Dinu, campioană olimpică la scrimă, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: «În această perioadă dificilă este necesar să căutăm motive frumoase prin care să aducem din nou sportul ȋn prim plan»

În preambulul celei de-a şasea ediţii a Galei Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală dedicata sportului din România, Fundaţia Alexandrion...

Emisiunea TV Business Philososphyo săptămână ago

Emisiune Business Philosophy: Participarea sportivilor români la J.O, un obiectiv între deziderat și realitate

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33 i-a avut ca invitați pe Maestrul Internațional Constantin Apostol (7 DAN) – antrenor...

Emisiunea TV Business Philososphyo săptămână ago

Participarea sportivilor români la J.O, un obiectiv între deziderat și realitate – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care va avea loc miercuri, 6 ianuarie, de la ora 18:00, îi va...

Analize & Studiio săptămână ago

Aqua Carpatica, lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online și pe Facebook din luna ianuarie

Aqua Carpatica este lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online și pe Facebook în luna ianuarie...

PR Emotionalo săptămână ago

Andreea Chiţu, dublă vicecampioană mondială la judo, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: «Mă gândesc la faptul că voi fi pe podium. Ar fi o imensă bucurie pentru mine »

În preambulul celei de-a şasea ediţii a Galei Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală dedicata sportului din România, Fundaţia Alexandrion...