Connect with us

Business-ul tau aici

Poți face carii sărutând pe cineva cu o igienă dentară deficitară, potrivit dr. Lupu, fondator Passionate Clinic

“When the Moon hits your eyes like a big pizza pie…that’s amore!”

Știai că în timpul sărutului, în organismul nostru sunt eliberaţi hormoni precum dopamină sau serotonină?

Sărutul este cel mai evident mod prin care ne putem exprima sentimentele faţă de o altă persoană. Ba mai mult, sărutul poate fi văzut că un mijloc prin care arătăm că suntem atraşi de altcineva.

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că, în timpul sărutului, în organismul nostru sunt eliberate substanţe precum serotonină şi oxitocina, care ne îmbunătăţesc starea de spirit din acele momente. Dar, în același timp, cercetările au arătat și faptul că dacă sărutăm pe cineva cu igienă orală deficitară putem face, la rândul nostru carii.

Dr. Sebastian Lupu, endodont Iași și fondator Passionate Clinic, clinică dentară cu deschideri către inovație și soluții futuriste și focusată pe cultivarea unor relații înrădăcinate în pasiune pentru stomatologie și atitudine morală față de pacienți, ne-a dat mai multe detalii despre modul în care acest lucru este posibil și cum sărutând pe cineva cu o igienă orală precară te poate expune la milioane de bacterii.

“Igienă dentară slabă duce la dezvoltarea plăcii bacteriene și la proliferarea bolilor gingiilor. Saliva nu numai că menține gură umedă, dar este și un mediu excelent în care bacteriile se înmulțesc. Sărutul timp de 10 secunde înseamnă un schimb de aproximativ 80 de milioane de bacterii și microorganisme care pot cauza respirație urât mirositoare, placă bacteriană și tartru. Deși transferul de bacterii prin sărut este inevitabil, există modalități de a menține bacteriile sub control.”. – ne spune dr. Lupu.

“Dacă partenerul trebuie să-și îmbunătățească igienă dentară, iată cum poți aborda acest subiect cu el: asigură-te că deschizi subiectul cu atenție, ajutându-l să pună în aplicare un plan de obiceiuri sănătoase pentru menținerea igienei orale. Încurajează-l să mănânce sănătos, să facă mișcare și să perieze dinții de două ori pe zi, folosind apă de gură și ață dentară. Încearcă să cumperi diferite produse de igienă orală, precum ar fi pastă de dinți, apă de gură, ață dentară etc. De asemenea, îi poți face chiar tu o programare la dentist, asigurându-te, în aceeași măsură că l-ai întrebat cum se simte în legătură cu aceste schimbări. În aceeași măsură, puteți merge împreună la vizitele dedicate profilaxiei.” – continua dr. Lupu, unul dintre cei mai căutați medici stomatologi pentru coroane dentare Iași și un avocat al profilaxiei dentare.

Evita să fii răutăcios sau ironic, încearcă să deschizi conversația discutând despre igienă orală a altcuiva. E foarte posibil ca partenerul să nu fie conștient că are o problema, dar, discutând despre o a treia persoană, îl poți ajuta să conștientizeze mai rapid propriile limitări.

“Fii blând, dar persistent pentru că e posibil să nu fie receptiv la ideile tale la început. Evită să dai termene limita, să pui presiune sau să îl cicălești. Nu vei face altceva decât să alimentezi un potențial conflict. În schimb, asigură-te că e conștient de faptul că îți faci griji și că problemele nu vor dispărea de la sine. Comportă-te întotdeauna pozitiv în ceea ce privește posibilitățile, și evită să te exprimi în termeni negativi și dezaprobatori în ceea ce privește problema.”, completează dr. Lupu, care te poate ajuta și  vrei să-ți consolidezi igienă orală cu o vizită profilactica, în cabinetul său din Iași.

 

Recent:

Creatii4 ore ago

Alexandrion Group a demarat turul internaţional pentru prezentarea Carpathian Single Malt, printr-un eveniment organizat la Washington DC

Primul whisky single malt românesc, produs la Distileriile Alexandrion Saber 1789, a fost dezvăluit publicului, pe pământ românesc, la reşedinta...

Creatiio zi ago

Cum să te pregătești pentru sezonul nunților?

Sezonul estival se apropie, iar cu acesta revin în mare vogă și petrecerile. Fie că este vorba despre nunți sau...

Succes Press & PR3 zile ago

Unde poti inchiria o nacela in Bucuresti?

Toate tipurile de nacele au prevazute stabilizatori mici in josul sasiului care stabilizeaza nacela cand se ridica, sau care au...

Emisiunea TV Business Philosophyo săptămână ago

„Urmează-ți visul”, cu Andreea Prisăcariu. Despre prietenia cu Iga Swiatek – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33 a avut-o ca invitată specială pe jucătoarea de tenis Andreea Prisăcariu, informează Revista Sport Magazin. Andreea a...

Succes Press & PRo săptămână ago

Cum sa arati sexy intr-un costum de baie

La revedere, costum de baie dintr-o singura bucata! Si bun venit costum de baie cu bikini!In acest an, nu va...

Emisiunea TV Business Philosophyo săptămână ago

„Urmează-ți visul”, cu Andreea Prisăcariu

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată joi, 19 mai, de la ora 22:00, o va avea ca invitată...

Succes Press & PRo săptămână ago

Idei de cadouri pentru partenerii de afaceri

Te-ai gandit unde ai fi fara partenerul tau de afaceri? El sau ea este probabil unul dintre oamenii cu care...

Stiri2 săptămâni ago

Prima tranşă de sticle Carpathian Single Malt a fost ȋmbuteliată la Distileriile Alexandrion Saber 1789

Prima tranşă de 930 de sticle, cu trei note finale de degustare: Fetească Neagră, Pinot Noir şi Madeira a fost...

Emisiunea TV Business Philosophy2 săptămâni ago

Emisiune Business Philosophy: Frumuseţe, stil şi afecţiune felină Main Coon, marca „Gina’s Dream”

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, de joi, 12 mai, de la ora 22:00, i-a avut ca invitați pe Gina  Alban  si...

Creatii2 săptămâni ago

Aqua Carpatica la doză a obținut premiul ”Votat Produsul Anului 2022”

Noua AQUA Carpatica la doză de 330 de ml a obținut premiul: ”Votat Produsul Anului®” în categoria apă minerală, în...

Publicitate

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: