Connect with us

Stiri

Padbol, sportul-spectacol susținut de Fundația Alexandrion, la mare căutare pe timp de pandemie!

Padbol, jucat în siguranță pe timp de pandemie, o alternativă spectaculoasă pentru iubitorii fotbalului!

Odată cu criza de sănătate provocată de coronavirus, multe sporturi de echipă și-au văzut activitățile limitate datorită măsurilor de securitate legate de numărul de persoane, distanța de siguranță și contactul dintre oameni. Însă nu și Padbolul! Aici, toti cei care tânjesc după fotbal pot atinge mingea în siguranță!

De ce această afirmație? Padbol a crescut în popularitate în acest an, deoarece este un sport în care nu exista contact fizic. Echipele sunt formate din câte numai doi jucători, care pasează între ei și trec mingea în jumatatea adversă, și care în niciun moment nu intră în contact fizic unul cu celălalt. Însăși regulile și dinamica jocului țin jucătorii departe unul de celalalt, pentru a putea acoperii o zonă cât mai mare de teren. Suprafața de joc a unei echipe este de 30 mp, fileul separă cele două zone, astfel încât distanța de siguranță este garantată.

Pentru acei care nu au încă terenuri de padbol în orasele lor, le spunem că Padbol este o combinație între fotbal, padel, tenis și squash, și in care :

Terenul de Padbol ocupă o suprafață de 60 metri pătrați (6 x 10), existând optiunea de a fi instalat în mod independent atât în exterior, cât și în interiorul unei clădiri, hale, săli de sport.

Mingea folosită la Padbol are dimensiuni mai mici decât mingea de fotbal, este mai usoară, ceea ce o face mult mai comod de lovit cu pieptul sau cu capul, mișcări frecvente în timpul acestui joc.

Suprafața de joc este o suprafață de înaltă tehnologie concepută pentru a genera o interacțiune prietenoasă și sigură între sportiv și sol, ajutând astfel la protejarea acestora împotriva eventualelor leziuni articulare, și, în același timp, oferind o estetică deosebită.

Regulile jocului

Este foare simplu să joci padbol, nu trebuie să fii un mare atlet pentru a începe să îl practici, nici să cunoști tehnici deosebite.

Fiecare jumătate de teren este împartită în 3 zone: zona de servire, de primire și de atac. Zona de atac este singura din care poți trimite mingea în terenul advers, fără ca mingea să atingă terenul tău înainte să o lovești.

Echipele sunt formate din câte doi jucatori, care servesc și primesc, prin rotație, de la un game la altul, respectiv, de la un punct la altul.

Din punct de vedere al paselor între coechipieri și al loviturilor, principiile de joc sunt asemănătoare cu cele de la tenisul cu piciorul. Înainte de a trimite mingea în terenul advers, jucătorii unei echipe au dreptul la mai multe ricoșeuri ale mingii în pereții din propria jumătate de teren.

În afara momentului serviciului, mingea poate cădea oriunde în suprafața adversă pentru a fi considerată în joc. Se consideră “out” (în timpul punctului), atunci când mingea lovește direct peretele advers, fără ca ea să atingă mai întai terenul advers.Poți trimite mingea în terenul advers direct sau cu peretele, lucru care face totul să fie mai interesant, imprevizibil și cu mult mai dinamic.

Ca și la tenisul de camp, echipele se succed la serviciu de la un game la altul. Un meci se joacă după sistemul “cel mai bun din 3 seturi”, iar punctele se notează: 0 – 15 – 30 – 40 – game.

De când a fost lansat în România de către Elisabeta Gherghișan (Licențiat Exclusiv), Padbolul a devenit în scurt timp un fenomen național, oferind practicanților posibilitatea participării la turnee naționale și internaționale, existând deja terenuri instalate în București (C.S.N. Lia Manoliu și Offside Arena), Constanța (Academia Gheorghe Hagi), Mogoșoaia, Giurgiu, Craiova, Cugir, Bârlad, Baia Mare (Padbol Land și Squash & Padbol Club), Gura Humorului, Galați, Sighișoara, Rădăuți și Cluj.

La nivel internațional, în doar 10 ani, Padbol are deja organizate 3 campionate mondiale, o cupa intercontinentală, o cupă europeană (Euro Cup Romania 2017), și 4 turnee europene, Franța, România, Portugalia, Belgia.

Începand cu  2020, datorită rapidei dezvoltări naționale, a luat ființă și primul turneu oficial.

Romanian Padbol Tour (RPT) organizat sub tutela Asociației Române de Padbol, si susținut de Fundația Alexandrion, a fost fondat pentru a creea competiții între cluburi, echipe și jucători la nivel național, dezvoltând sportul ca și vizibilitate și calitate.Turneele naționale au rolul de a crește numarul de jucători și practicanți de padbol de la an la an, urmând ca în viitor, competițiile să se dezvolte pe diferite nivele valorice.

Primele editii ale Romanian Padbol Tour –Turneul Olteniei si Turneul Moldovei –  au fost organizate de către Asociația Româna de Padbol împreună cu cluburile Flux Arena Craiova, respectiv Greenfield Club Bârlad, ambele reunind în condiții de siguranță jucatori de padbol din toată țara.

Asteptăm cu interes Cupa României, eveniment ce va avea parte de o organizare de exceptie, cu premii  pentru jucători, transmisiune live și comentator de specialitate.

Despre Alexandrion Group şi Fundaţia Alexandrion:

Alexandrion Group prin Fundația Alexandrion a avut de-a lungul timpului parteneriate atât cu echipe de handbal (U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion), cât şi cu echipe de fotbal (Universitatea Craiova, CSM Politehnica Iaşi, ASU Politehnica Timișoara, Petrolul Ploieşti, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Metaloglobus București, Unirea Urziceni, Steaua Bucuresti și Dinamo Bucuresti). Unele dintre aceste parteneriate se derulează şi ȋn prezent. Alexandrion Group prin Fundația Alexandrion susține, de asemenea, și alte sporturi, precum golf, rugby, ciclism, box, polo, volei, tenis de câmp etc. Ani la rând am sprijinit nu doar echipe sportive, ci și Comitetul Olimpic Sportiv Român, la trei Olimpiade, organizate la Atena, Londra și Beijing.

Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, reprezintă cea mai importantă gală a sportului românesc, iar cea de-a cincea şi cea mai recentă ediţie a avut loc în februarie 2020. Alexandrion Group, prin Fundaţia Alexandrion, este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai sportului românesc, ȋn rândul companiilor din România. În medie, ȋn ultimii 5 ani am dedicat sportului peste 200 de acţiuni anuale şi am oferit peste 100.000 de mingi de fotbal, handbal, baschet, rugby sau volei, iubitorilor de sport.

 

Please follow and like us:

Recent:

Analize & Studii9 ore ago

Protejează-ți casa împotriva frigului – alege izolația de celuloză

Ai auzit fara indoiala despre importanta izolarii termice a acoperisului, a podului, a peretilor sau a mansardei. Daca locuiesti intr-o...

Creatii9 ore ago

Discovery difuzează documentarul „Moartea lui Maradona” în premieră în 24 ianuarie

O investigație exclusivă arată decăderea unuia dintre cei mai buni jucători de fotbal din lume. Discovery Channel prezintă documentarul „Moartea...

Stiri22 de ore ago

ABN System International preia distribuția B2B în România a gigantului EPOS – Sennheiser

Unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața românească de echipamente electronice şi accesorii telecom, ABN Systems International, ce...

Stirio zi ago

Alina Dumitru, campioană olimpică la judo, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: «Trebuie să le oferim premii sportivilor care au obţinut rezultate anul trecut. Andreea Chitu merita sa fie unul dintre castigatori»

În preambulul celei de-a şasea ediţii a Galei Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală dedicata sportului din România, Fundaţia Alexandrion...

Analize & Studiio zi ago

Alexandrion Group, lider la comunicarea pe canalele media online, ȋn 2020

Alexandrion Group, cel mai mare producător şi distribuitor de băuturi spirtoase şi vinuri din România, a avut ȋn 2020 cea...

Emisiunea TV Business Philososphyo zi ago

Jertfa pentru creație. Ana lui Manole – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33 l-a avut ca invitat special pe istoricul Ștefan Dumitrache, care a fost Manager...

Creatii2 zile ago

Aqua Carpatica a primit, pentru al cincilea an consecutiv, distincția ”Superior Taste Award”

AQUA Carpatica a început anul cu vești bune, primind, pentru al cincilea an consecutiv, distincția ”Superior Taste Award”, acordată de...

Stiri3 zile ago

Vasile Stȋngă, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: «Fundaţia Alexandrion ȋşi respectă numele şi tradiţia celebrând şi susţinând sportul românesc»

În preambulul celei de-a şasea ediţii a Galei Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală dedicata sportului din România, Fundaţia Alexandrion...

Emisiunea TV Business Philososphy4 zile ago

Tema jertfei pentru creație. Ana lui Manole – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care va avea loc miercuri, 20 ianuarie, de la ora 18:00, îl va...

Creatiio săptămână ago

adidas lansează Ultraboost 21 – cea mai nouă versiune a modelului iconic oferă energie cu fiecare pas

adidas lansează astăzi ULTRABOOST 21, o nouă versiune a celui mai de succes model pentru alergare al brandului. O echipă...