Connect with us

Stiri

Ce este și nu este educația financiară?

 

Cu siguranță toți luăm decizii financiare cu care ne mândrim peste timp, dar facem și greșeli pe care, dacă eram ceva mai prevăzători și educați din punct de vedere financiar, nu le-am fi făcut niciodată. Tocmai de aceea, deprinderea câtorva elemente de bază despre economie, despre ce este și nu este educația financiară, despre modul în care putem folosi diverse strategii pentru a obține mai multă stabilitate și prosperitate, trebuie să facă parte din bagajul de cunoștințe obligatorii, pentru mai mult echilibru și predictibilitate în viață.

 

Ce este educația financiară?

 

Pe scurt, educația financiară este o disciplină care ne învață principiile de funcționare ale economiei și mecanismelor financiare, astfel încât să ajungem să avem o relație mai bună cu propriile venituri și administrarea lor.

Prin intermediul ei putem afla care sunt principale produse financiare de pe piață, cu avantaje și dezavantaje, ce este acela un câștig, un buget, o economie, un împrumut, o investiție, riscuri și oportunități financiare, instituții cu competențe, cum să ne organizăm cât mai bine pentru a nu ajunge să intrăm în panică, oricare ar fi crizele prin care trecem ș.a.

 

Prin educație financiară putem ajunge să ne folosim mai bine veniturile și, prin economii și investiții, să nu fim neapărat nevoiți să muncim mai mult, pentru a avea mai mulți bani, mai multe bunuri și mai multă prosperitate.

 

 

Ce nu este educația financiară?

Educația financiară nu este un domeniu care te învață să te îmbogățești rapid și fără efort. Ea ajută la a crea premisele și condițiile pentru a putea ajunge la venituri mai bune și la acumula mai multă bogăție, dar nu este garantul acesteia.

Educația financiară nu este o disciplină doar pentru tineri și necunoscători într-ale vieții. Ea se adresează tuturor celor care vor să deprindă cunoștințe utile pentru o viața mai sigură și prosperă, oricare ar fi vârsta.

 

Un curs de educație financiară nu este o modalitate de a primi promisiuni false despre cum să trăiești mai bine și să ajungi peste noapte bogat. El este despre a învăța mecanismele economiei și finanțelor, a le utiliza și gestiona pentru a ține cât mai bine în frâu cheltuielile, a crește  veniturile și a rentabiliza investițiile.

 

De ce trebuie să participi la un curs de educație financiară?

Într-o lume în care banii sunt una dintre cele mai importante resurse pentru a avea acces la cea mai mare parte din ceea ce avem nevoie, participarea la un curs de educație financiară, este o condiție obligatorie pentru a fi pregătit pentru vremurile în care trăim.

Vei avea multe lucruri de învățat despre a fi mai organizat cu banii și a reuși să obții o situație financiară mai bună acum și mai târziu, pentru tine, partenerul sau partenera ta, familia și copiii tăi.

 

În cei mai simplii termeni, participarea la un curs de educație financiară înseamnă dobândirea unor cunoștințe esențiale despre cum să îți obții banii, ce să faci cu ei și cum să-i administrezi pentru a ajunge să economisești și să acumulezi mai mult, fără să fie nevoie să faci eforturi din ce în ce mai mari.

Dacă vrei să afli mai multe despre tematică, înscrieri, durată și costurile unui astfel de curs,  poți contacta EACS.

 

 

Recent:

TV Business Philosophy2 days ago

Despre Brȃncuşi, relaţii şi mistica iubirii, in cadrul emisiunii „Business Philosophy”

Emisiunea „Business Philosophy” de la Canal 33, de joi, 11 august, de la ora 22:00, a avut-o ca invitată pe...

PODCAST2 days ago

PODCAST: Arta kinetoterapiei și performanța, cu Dragoș Luscan

Dragoș Luscan, founder & Wellness Coach at KinetoFit, a fost invitatul lui Romeo Chiriac la Business Philosophy PODCAST. “Arta kinetoterapiei...

PODCAST2 days ago

PODCAST: Go Invictus România! Spirit al sacrificiului și renașterii

Câțiva componenți ai delegației Invictus România au fost invitații lui Romeo Chiriac la Business Philosophy PODCAST. “Go Invictus România! Spirit al...

TV Business Philosophy3 days ago

Brȃncuşi – Relaţii şi mistica iubirii. Emisiune „Business Philosophy”

Emisiunea „Business Philosophy” de la Canal 33, de joi, 11 august, de la ora 22:00, o va avea ca invitată pe terapeuta...

TV Business Philosophy1 week ago

Motivele revenirii spectatorilor români în tribune

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33 a avut ca temă revenirea publicului pe stadioanele din campionatul românesc. Romeo Chiriac și Mihai Igiroșanu...

ECONOMIC1 week ago

Peste 80 de jucători din 24 de țări vor concura la cea de a IX-a ediție a Vitality Open Tour

Peste 80 de jucători din 24 de țări vor concura la cea de a IX-a ediție a Vitality Open Tour,...

TV Business Philosophy1 week ago

Motivele revenirii spectatorilor români în tribune – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33 va avea ca temă revenirea publicului pe stadioanele din campionatul românesc. Romeo Chiriac și Mihai Igiroșanu vor...

ECONOMIC2 weeks ago

AQUA Carpatica și PepsiCo anunță încheierea unui parteneriat strategic

Brandul premium de apă minerală AQUA Carpatica întregește portfoliul de produse PepsiCo destinat piețelor europene , cu perspective de expansiune...

TV Business Philosophy2 weeks ago

Despre astrologie si spiritualitate pe ȋnţelesul copiilor

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată joi, 28 iulie, de la ora 22:00, le-a avut ca invitate pe...

PODCAST2 weeks ago

PODCAST: Pelerinaj spiritual în Iordania, cu ghidul Adel Mahadin

Ghidul turistic iordanian Adel Mahadin a fost invitatul lui Romeo Chiriac la Business Philosophy PODCAST. “Pelerinaj spiritual în Iordania” a...

Publicitate

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: