Connect with us

Stiri

Casa nouă vine cu provocarea amenajatului – idei practice de amenajare a dormitorului și a livingului

O casă nouă aduce noi responsabilități, noi probleme și, implicit, noi rezolvări. Poate că ai întâmpinat dificultăți când a venit vorba de amenajarea casei tale. Fie că vrei doar să adaugi mici detalii, fie că vrei să pornești de la zero, renovarea sau amenajarea spațiului tău sunt cu adevărat importante.

Spațiul în care petreci cea mai importantă parte a timpului tău este dormitorul. Somnul tău trebuie să fie odihnitor, iar spațiul dormitorului trebuie să fie aerisit, astfel încât tu să te simți confortabil în permanență. Amenajarea dormitoruluieste una din cele mai întâlnite situații care sunt puse pe primul loc în lista priorităților noilor proprietari. Dimensiunile spațiilor, culorile și stilul ales vor influența starea ta de zi cu zi pe care o vei avea înainte de culcare sau chiar dimineața când te trezești.

Când începi amenajarea dormitorului, trebuie să ții cont de anumite condiții pe care spațiul ți le oferă, iar punerea lor în valoare te va ajuta ca rezultatele să fie pe măsură.

Nu începe nimic fără un plan de amenajare – Este esențial să cunoști tipul de dormitor ce urmează a fi organizat (pentru copii, matrimonial, pentru tineret sau poate pentru oaspeți) precum și dimensiunea sa împreună cu detalii legate de așezarea față de ferestre sau sursele de căldură, prize, ce alte piese de mobilier îți sunt necesare și restul accesoriilor estetice precum culoarea vopselei, tapetul ori perdelele și covoarele.

Nu exagera cu decorațiunile – Un spațiu cu prea multe elemente decorative devine un spațiu încărcat și sufocant, chiar apăsător. Ai grijă ca decorul să fie unul cât mai simplu, cu mici accente , grupate astfel încât să întrunească anumite criterii de culoare, dimensiune pentru a fi evidențiate corespunzător.

Dacă dormitorul este spațios, patul poate avea orice dimensiune, accesoriile și decorațiunile vor fi mai numeroase și vor umple spațiul. Dacă dormitorul nu este foarte încăpător, accesoriile sau decorațiunile vor fi de dimensiuni mai mici sau mai puțin numeroase, astfel încât dormitorul să păstreze un aspect aerisit. Culorile sunt, de asemenea, foarte importante când vine vorba de spațiul dormitorului și se recomandă folosirea culorilor deschise. Poziția patului în încăpere este esențială – calitatea somnului este legată de poziționarea patului în cameră. De aceea trebuie să ții cont ca acesta să fie așezat în zona de sud-vest a camerei,  nu lângă ușă sau în zona curenților de aer și nici lângă geam. Prizele trebuie poziționate corect – Este necesar ca acestea să fie dispuse la aproximativ 25-30 cm față de podea și să fie neapărat accesibile, dar nu expuse vederii.

Livingul, o cameră care primește oaspeții și în care poți viziona filmul preferat alături de cei dragi, este spațiul cel mai primitor pentru tine și oaspeții tăi. Este o cameră volatilă, adaptabilă la nevoile tale: canapeaua din living poate fi cel mai bun pat pentru puiul de somn de la prânz sau cea mai stabilă suprafață pe care vrei să iei cina.

Specialiștii propun nenumărate idei pentru amenajarea livingului și aduc în prim-plan stilurile avangardiste sau clasice și minimaliste pentru căminul tău. Combinațiile de culori, stilul sau materialele utilizate pentru podea, profilele decorative alese pentru decorarea pereților trebuie gândite în avans, până la cel mai mic detaliu. Plantele se adaptează cel mai ușor în cadrul decorațiunilor și pot aduce cu ușurință o pată de culoare camerei de zi.

Dacă vrei să redai sentimentul de unitate și de încăpere armonizată plasează covorul ca un suport pentru toate piesele de mobilier integrate în design. Astfel, picioarele din față vor fi așezate pe rând pe câte o parte a covorului. Livingul mic cu o singură piesă de mobilier are nevoie de un mic accent prin plasarea covorului. Dimensiunea sa trebuie să fie cu 10-15% mai mică decât mărimea piesei de mobilier pe care o va scoate în evidență. Un covor mare, cu o dimensiune ce acoperă întreaga cameră va face ca încăperea să arate mai închegată, cu un aer luxos și elegant, mai ales dacă materialul din care este realizat covorul este unul cu aspect costisitor. În cazul în care este nevoie de accentuarea zonei, folosește un covor de dimensiuni mai mici, care să nu fie acoperit cu piese de mobilier. Foloseste-te de profilele decorative pentru a da inaltime camerei. In functie de cum alegem plinta si bagheta de colt putem realiza un efect de marire sau micsorare a spatiului.

Nu uita: casa ta este locul în care evadezi zi de zi, în care gândurile se așează de la sine, iar mediul în care te odihnești este cel mai important. Așadar, nu neglija sfaturile specialiștilor pentru ca spațiul tău să fie primitor și luminos.

Sursa foto pexels.com

Please follow and like us:

Recent:

Analize & Studii17 ore ago

Aqua Carpatica, lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online și pe Facebook din luna aprilie

Aqua Carpatica este lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online și pe Facebook în luna martie...

Emisiunea TV Business Philososphy19 ore ago

Dosarul dropiei în istoria recentă a României – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată azi, de la ora 18:00, care va fi moderată de Laurențiu Ciornei,...

Stiri7 zile ago

Emisiune Business Philosophy: „Urmează-ți visul! Octavian Ciovică, povestea unui campion”

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care a fost moderată de Romeo Chiriac, l-a avut ca invitat special pe...

Stiri7 zile ago

Ce vinuri se potrivesc la masa de Pasti

In apropierea sarbatorilor, la masa de Paste din familie, mancarea traditionala si vinurile bune trebuie sa mearga mana in mana....

Emisiunea TV Business Philososphy7 zile ago

Emisiune Business Philosophy: „Urmează-ți visul! Octavian Ciovică, povestea unui campion”

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care a fost moderată de Romeo Chiriac, l-a avut ca invitat special pe...

Stirio săptămână ago

„Urmează-ți visul! Octavian Ciovică, povestea unui campion” – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care va avea loc miercuri, 28 aprilie, de la ora 18:00, îl va...

Business-ul tau aicio săptămână ago

Mutu joacă cu Super Mutu

Adrian Mutu, ambasadorul FAVBET ROMÂNIA, a avut partea de o surpriză de proporții din partea partenerilor săi. De curând, Favbet...

Emisiuneo săptămână ago

„Urmează-ți visul! Octavian Ciovică, povestea unui campion” – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care va avea loc miercuri, 28 aprilie, de la ora 18:00, îl va...

Editorialo săptămână ago

Meriţi o viaţă fără dureri. Alege terapiile alternative de la Osteomedicare!

Specialiştii Osteomedicare te ajută sǎ spui STOP durerii, să-ți redobândești sănătatea, şi să-ți ȋmbunǎtǎţeşti calitatea vieţii. Apelȃnd la terapii personalizate și...

Stirio săptămână ago

Casa Pariurilor, 300.000 de euro cheltuiți pentru un spot tv pentru bonus, considerat illegal. Amendă de la ONJN!

Statul a pus tunurile pe sponsorul Ligii 1, operatorul de pariuri cu cele mai multe matrapazlâcuri realizate pe metru pătrat,...

Publicitate

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: