Connect with us

ECONOMIC

5 Utilități ale unui Mouse vechi

Un mouse de computer trece printr-o mulțime de uzură și deteriorare pe parcursul zilei. În comparație cu alte periferice de computer, acestea adesea au cea mai scurtă durată de viață.

Dacă ai un mouse de computer vechi sau chiar unul deteriorat, nu-l arunca. Repurposează-l, astfel încât să nu contribuie la creșterea deșeurilor electronice din întreaga lume.

Iată cinci idei pentru a ajuta la reciclarea unui mouse de computer vechi.

La ce Lucruri Poți Recicla un Vechi Mouse?

Există multe moduri creative de a reutiliza și recicla un vechi mouse de computer. Ideile de mai jos sunt organizate de la cele mai ușoare (care necesită abilități de bază) la cele mai provocatoare (care necesită abilități tehnice).

Fă un Ornament de Crăciun

Un orificiu oval pe partea de sus a unui pom de Crăciun poate fi o bucurie geeky. Folosește mouse-ul ca nucleu și acoperă-l cu fetru roșu sau țesătură strălucitoare pentru a-ți crea propriul ornament de Crăciun. Dacă este un mouse cu fir, folosește firul pentru a-l atârna de pom.

Reutilizează-l ca Suport pentru Periuță de Dinți/Săpun în Baie

Forma unică a unui mouse de computer este similară cu cea a săpunului. Ambele sunt concepute pentru o priză ușoară.

Scoate electronica din interiorul mouse-ului și folosește cavitatea ca un suport pentru săpun de călătorie.

În mod alternativ, poți tăia o fante pe partea din față și să-l folosești ca suport pentru periuța de dinți lipit de peretele băii cu un cârlig autoadeziv.

Îmbracă-l ca Jucărie pentru Copii cu Vopsea și Materiale de Craft

Cu siguranță ai auzit despre arta DIY cu sticle. Ia aceleași materiale de artă și explorează cum poți frumusețea un mouse. Poate fi un proiect școlar pentru copii sau o activitate de hobby.

Alege vopseaua și combin-o cu alte materiale de craft. Magazinele online precum Amazon vând kituri complete de craft pentru o varietate de proiecte.

Folosește Carcasa Mouse-ului pentru a Construi un Drone Functional

Ai niște abilități electronice și acces facil la componente ieftine? Încearcă-ți norocul la acest drone funcțional realizat dintr-un mouse de computer.

Proiectează un Detector de Monede Contrafăcute

Acest articol de revistă cu acces deschis arată cum să combini un senzor optic de mouse cu un microprocesor programat pentru a obține un detector de monede false ieftin.

Experimentul folosește monede euro, dar poți aplica hack-ul la orice proiect electronic care poate exploata proprietatea ieftină de achiziție a imaginii a senzorului optic dintr-un mouse.

Se Poate Recicla un Mouse de Computer?

Un mouse de computer constă într-o placă de circuit imprimat, alte componente electronice și metale și plastic reciclabile în interior.

Poți chiar să recuperezi bila de cauciuc a mouse-urilor non-optice pentru ceva util. De asemenea, unele dintre componente conțin metale periculoase precum plumb și cadmiu.

Prin urmare, reciclarea unui mouse de computer este o opțiune mai bună decât să-l arunci ca deșeu electronic.

Calea ideală pentru a scăpa de un mouse vechi este să folosești un centru de reciclare local. Caută și pe site-ul producătorului programe de reciclare.

De exemplu, Logitech are un program global de reciclare care încearcă să minimizeze deșeurile electronice. Dell are programe de returnare prin poștă și o colaborare cu locații Goodwill din SUA care primesc orice computer sau accesorii de computer.

Este vechiul tău mouse în stare de funcționare? Freecycling este o alternativă mai durabilă la reciclare. Te rog să găsești o filială locală Freecycling sau un site web care poate găsi un nou utilizator.

Un videoclip de la Electronic Recyclers evidențiază unele dintre părțile utilizabile ale unui mouse defect.

Cele cinci idei de mai sus sunt un punct de pornire pentru a căuta mai multe moduri de a reutiliza mouse-ul vechi.

De exemplu, poți folosi bilele de urmărire din mai multe mouse-uri non-optice ca jucărie pentru pisici sau poți folosi carcasa din plastic ca formă de săpun.

Faceți-o o regulă de bază să gândiți la o idee creativă de reciclare înainte de a renunța la un mouse de computer vechi.

Recent:

ECONOMIC7 hours ago

Tinerii inovatori români zboară spre stele: O șansă unică la Conferința International Space Development

Într-o demonstrație impresionantă de inteligență, pasiune și dedicare, echipa Derzis Hospital, formată din șase elevi excepționali ai Colegiului Național „Cantemir-Vodă”...

ECONOMIC1 day ago

STOICA & ASOCIAȚII câștigă definitiv litigiul având ca obiect anularea actelor administrative care au stat la baza edificării unui important depozit ecologic de deșeuri finanțat cu fonduri UE nerambursabile

În data de 4 aprilie 2024, a fost soluționat definitiv un litigiu complex inițiat în anul 2018 de o societate...

PODCAST SPORT2 days ago

Cătălin Munteanu, despre mentalitatea de victimă a fotbaliștilor români care joacă în străinătate

Podcastul Business Philosophy, intitulat “Despre mentalitatea de victimă a fotbalistului român care joacă în străinătate”, l-a avut ca invitat pe...

ECONOMIC2 days ago

Nike te trimite în spațiu direct din Piața Universității!

Nike își invită fanii să descopere noul model Air Max DN, experimentând senzația de plutire în spațiu printr-o activare ce...

TV Business Philosophy2 days ago

House of Cookies: prăjituri cu gust de artă, la birou şi acasă. Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată miercuri, 10 aprilie,  de la ora 18:00, i-a avut ca invitaţi pe Cristian Şerban, CEO House of...

ECONOMIC4 days ago

Aqua Carpatica, lider în topul celor mai vizibile branduri de apă pentru luna martie 2024

Aqua Carpatica este lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online la categoria “Top expresii” și “Facebook...

PODCAST - Business7 days ago

Importanța sistemelor performante de irigații, cu Hasan Atmeh (CEO AFKO România)

DESCRIERE: 00:00 – Intro 00:40 – prezentare Hasan Atmeh – CEO AFKO România – una dintre cele mai mari companii...

ECONOMIC1 week ago

AQUA Carpatica a obținut 6 noi distincții Monde Selection – International Quality Institute

AQUA Carpatica a obținut 6 noi distincții Monde Selection – International Quality Institute după cum urmează: AQUA Carpatica Natural Mineral...

TV Business Philosophy1 week ago

Antreprenoriat pe note muzicale. Cuplul Cristi şi Iulia Ivan la Emisiunea „Business Philosophy”

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată miercuri, 3 aprilie, de la ora 18:00, a avut ca invitaţi un...

ECONOMIC2 weeks ago

Ce ar trebuii sa stii inainte de a inchiria o masina

Autoturismul este un instrument indispensabil în viața de zi cu zi, facilitându-ne să ne desfășurăm activitățile cotidiene și să ajungem...

Publicitate

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: