Connect with us

Creatii

Vizită istorică: Preafericitul Youssef Absi, Patriarhul Bisericii Greco-Catolice Melchită din Antiohia şi Întregul Est a vizitat România la invitaţia Fundaţiei Alexandrion

Vizită istorică ȋn România a unuia dintre cei mai importanţi lideri spirituali: Fundaţia Alexandrion a avut ȋn perioada 21-27 septembrie, un oaspete cu o influenţă extraordinară asupra comunităţilor interecumenice, informează Fundația Alexandrion.

Preafericitul Youssef Absi, Patriarhul Bisericii Greco-Catolice Melchită din Antiohia şi Întregul Est, a vizitat România pentru prima oară, la invitaţia Fundaţiei Alexandrion. Pe parcursul şederii sale ȋn România, Preafericitul Absi a vizitat lăcaşe de cult ortodoxe şi catolice reprezentative şi s-a ȋntâlnit cu liderii acestora, a avut ȋntrevederi cu reprezentanţi ai Preşedinţiei şi a vizitat facilităţile de producţie ale Alexandrion Group. Patriarhul a fost ȋnsoţit la vizite şi ȋntâlniri de delegaţia sa şi de către dl. Nawaf Salameh, Preşedintele şi Fondatorul Alexandrion Group şi al Fundaţiei Alexandrion.

Preafericitul Absi este laureat al Galei Premiilor Constantin Brâncoveanu 2020, ȋn cadrul căreia, Fundaţia Alexandrion i-a acordat distincţia de onoare.

Călătoria ȋn România a ȋnceput cu o vizită la Mânăstirea Ghighiu din judeţul Prahova, unde Preafericitul Absi s-a rugat pentru pacea mondială şi liniştea sufletelor celor decedaţi, la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria, din interiorul bisericii. Icoana a fost donată Mânăstirii Ghighiu de Episcopul Vasile Samaha din Sergiopolis, Siria, ȋn 1958.

Pe 22 septembrie, Preafericitul Absi a fost invitat special la Conferinţa Episcopilor, organizată de Arhidieceza Romano-Catolică din Bucureşti la Mânăstirea Carmelitană din Ciofliceni. Patriarhul s-a ȋntâlnit acolo cu episcopi romano-catolici şi greco-catolici din România. În cadrul conferinţei, Preafericitul Absi a prezentat situaţia creştinilor din Orientul Mijlociu.

Una dintre vizitele importante pe care Preafericitul Absi le-a făcut pe parcursul şederii sale ȋn România, a fost la Patriarhia Română, unde s-a ȋntâlnit cu Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop Vicar Patriarhal. La finalul ȋntâlnirii, Preafericitul Absi a ȋmpărtăşit câteva impresii despre vizita sa ȋn ţara noastră, pe care a numit-o „vizită pelerinaj”.

„Am venit în România la invitaţia unuia dintre creştinii noştri, am vizitat câteva mânăstiri şi biserici, dar cel mai mult m-a impresionat credinţa poporului român. Vizita pe care am efectuat-o la Patriarhia Română a fost pentru mine o oportunitate de a cunoaşte, chiar dacă pe scurt, Biserica Ortodoxă Română. Am reuşit să constat că Biserica Ortodoxă Română are grijă nu doar de credincioşii săi, ci şi de cei din alte comunităţi religioase” a spus Preafericitul Absi.

Fundaţia Alexandrion i-a oferit Preafericitului Absi distincţia sa de onoare

O zi specială, cu o semnificaţie aparte pentru Fundaţia Alexandrion şi istoria Galei Premiilor Constantin Brâncoveanu a fost ziua de 24 septembrie, ȋn care dl. Nawaf Salameh, i-a ȋnmânat Preafericitului Absi, distincţia Fundaţiei Alexandrion. Ceremonia a avut loc la Academia Română, ȋn prezenţa preşedintelui Galei Premiilor Constantin Brâncoveanu, Acad. Răzvan Theodorescu şi a membrilor juriului.

Fundaţia Alexandrion i-a acordat această distincţie Preafericitului Absi, ȋn cadrul galei din 2020, organizată online, pentru influenţa sa extraordinară asupra comunităţilor interecumenice şi aspiraţia exceptională de a conduce prin exemplu Biserica Greco-Catolică Melchită.

“Întotdeauna am avut o admiraţie deosebită pentru România, pentru cultura sa, tradiţia sa, patrimoniul său cultural şi spiritual şi sper ca ȋn viitor relaţiile dintre bisericile şi ţările noastre să continue şi să se consolideze. Există schimburi culturale ȋntre ţările noastre şi schimburi religioase ȋntre bisericile Ortodoxă Română şi Greco-Catolică Melchită, iar eu consider că această tradiţie care există din vremea predecesorii mei, trebuie să continue. Pentru noi, România este ca un frate mai mare şi suntem mândri de această relaţie. Domnule Nawaf Salameh, vă mulţumesc ȋncă o dată pentru această onoare” a spus Preafericitul Absi la ceremonia de premiere.

“Misiunea Fundaţiei Alexandrion şi a mea este aceea de a onora moştenirea culturală lăsată de Constantin Brâncoveanu prin intermediul unor premii care răsplătesc oamenii cu realizări remarcabile, adevărate valori şi surse de inspiraţie pentru noi toţi. Această misiune va continua atât ȋn România, cât şi ȋn străinătate, prin acordarea de premii şi ȋn Orientul Mijlociu, acolo unde Constantin Brâncoveanu a avut o influenţă extraordinară. Eu cred că ȋntre popoarele român, sirian şi libanez există legături de 2000 de ani, iar noi, prin intermediul Fundaţiei Alexandrion, vom continua să contribuim la consolidarea acestor relaţii” a spus dl. Nawaf Salameh.

În cea de-a doua zi a vizitei sale istorice ȋn România, Preafericitul Absi a vizitat şi facilităţile de producţie ale Alexandrion Group, situate ȋn Dealu Mare: Distileriile Alexandrion Saber 1789 şi Crama The Iconic Estate, unde echipa i-a oferit informaţii detaliate despre istoria grupului, procesul de producţie, reţeaua de distribuţie şi premiile câştigate de băuturile spirtoase şi vinurile din portofoliu la competiţiile internaţionale.

Întâlnire la nivel ȋnalt la Palatul Cotroceni

Preafericitul Absi şi dl. Nawaf Salameh au avut o ȋntâlnire la nivel ȋnalt la Palatul Cotroceni, cu Sergiu Nistor, Consilier Prezidenţial ȋn cadrul departamentului Cultură, Culte şi Minorităţi Naţionale şi cu Preasfinţitul Părinte Mihai Frăţilă, Episcop Eparhial al Episcopiei Greco-Catolice “Sfântul Vasile cel Mare” din Bucureşti. În cursul ȋntâlnirii au vorbit despre situaţia creştinilor din Orientul Mijlociu, relaţia ȋndelungată şi strânsă dintre Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Greco-Catolică Melchită, precum şi despre numărul mare de tineri care vin la studii ȋn România, din Orientul Mijlociu.

Preafericitul Absi şi-a ȋncheiat vizita ȋn România cu oficierea slujbei religioase de duminică la Biserica Catolică Maronită Sf. Charbel Makhluf Bucureşti.

Biserica Greco-Catolică Melchită este o biserică „sui iuris”, în comuniune cu Biserica Romano-Catolică, din 1724 și reunește aproximativ 2 milioane de Greco-Catolici Melchite, care vorbesc limba arabă. Liturghia divină a Bisericii Greco-Catolice Melchită este celebrată, potrivit ritului scris de Sf. Ioan Hrisostom în cele trei Patriarhate, Antiohia, Alexandria, Ierusalim și diaspora.

Preafericitul Youssef Absi, Patriarhul Bisericii Greco-Catolice Melchită din Antiohia și Întregul Est, s-a născut la Damasc (Siria), pe 20 iunie 1946. A urmat studii de filozofie şi teologie la Seminarul “Paulist Fathers” din Harissa (Liban). Este licenţiat ȋn teologie şi filozofie şi deţine un doctorat ȋn ştiinţe muzicale şi imnologie greacă de la Universitatea Sfântul Spirit din Kaslik (Liban). Pe 6 mai, 1973 a fost hirotonit preot sub direcţiunea „The White Fathers” – Gap (Franţa). În 2001 a devenit Episcop şi a fost numit Episcop Auxiliar Patriarhal ȋn Raboueh (Liban), iar in intervalul 2003-2017 a fost Vicar Patriarhal pentru Arhieparhia Melchită din Damasc.

Pe 21 iunie 2017, Preafericitul Absi a devenit Patriarh al Bisericii Greco-Catolice Melchită din Antiohia şi Întregul Est.

Recent:

ECONOMIC1 week ago

Tinerii inovatori români zboară spre stele: O șansă unică la Conferința International Space Development

Într-o demonstrație impresionantă de inteligență, pasiune și dedicare, echipa Derzis Hospital, formată din șase elevi excepționali ai Colegiului Național „Cantemir-Vodă”...

ECONOMIC2 weeks ago

STOICA & ASOCIAȚII câștigă definitiv litigiul având ca obiect anularea actelor administrative care au stat la baza edificării unui important depozit ecologic de deșeuri finanțat cu fonduri UE nerambursabile

În data de 4 aprilie 2024, a fost soluționat definitiv un litigiu complex inițiat în anul 2018 de o societate...

PODCAST SPORT2 weeks ago

Cătălin Munteanu, despre mentalitatea de victimă a fotbaliștilor români care joacă în străinătate

Podcastul Business Philosophy, intitulat “Despre mentalitatea de victimă a fotbalistului român care joacă în străinătate”, l-a avut ca invitat pe...

ECONOMIC2 weeks ago

Nike te trimite în spațiu direct din Piața Universității!

Nike își invită fanii să descopere noul model Air Max DN, experimentând senzația de plutire în spațiu printr-o activare ce...

TV Business Philosophy2 weeks ago

House of Cookies: prăjituri cu gust de artă, la birou şi acasă. Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată miercuri, 10 aprilie,  de la ora 18:00, i-a avut ca invitaţi pe Cristian Şerban, CEO House of...

ECONOMIC2 weeks ago

Aqua Carpatica, lider în topul celor mai vizibile branduri de apă pentru luna martie 2024

Aqua Carpatica este lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online la categoria “Top expresii” și “Facebook...

PODCAST - Business2 weeks ago

Importanța sistemelor performante de irigații, cu Hasan Atmeh (CEO AFKO România)

DESCRIERE: 00:00 – Intro 00:40 – prezentare Hasan Atmeh – CEO AFKO România – una dintre cele mai mari companii...

ECONOMIC3 weeks ago

AQUA Carpatica a obținut 6 noi distincții Monde Selection – International Quality Institute

AQUA Carpatica a obținut 6 noi distincții Monde Selection – International Quality Institute după cum urmează: AQUA Carpatica Natural Mineral...

TV Business Philosophy3 weeks ago

Antreprenoriat pe note muzicale. Cuplul Cristi şi Iulia Ivan la Emisiunea „Business Philosophy”

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată miercuri, 3 aprilie, de la ora 18:00, a avut ca invitaţi un...

ECONOMIC3 weeks ago

Ce ar trebuii sa stii inainte de a inchiria o masina

Autoturismul este un instrument indispensabil în viața de zi cu zi, facilitându-ne să ne desfășurăm activitățile cotidiene și să ajungem...

Publicitate

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: