Connect with us

PR Emotional

Vedetele și-au dat mâna într-o campanie pentru depistarea și tratarea Hepatitei C, în județe ale Moldovei

Hepatita C. Testează! Tratează! Învinge!” este denumirea unei campanii în care vedete precum Doinița Oancea, Maria Cârneci sau Cătălin Scărlătescu, dar și alte persoane publice, au decis să se implice. Campania se desfășoară chiar în aceste zile în județe ale Moldovei și are ca scop informarea populației asupra modului în care are loc testarea pentru virusul hepatitic de tip C, dar și a celui în care pacienții diagnosticați sunt tratați, iar boala este învinsă într-un procent de aproape 100%.

„Ambasadorii” campaniei împotriva Hepatitei C vor participa la emisiuni televizate, la dezbateri și discuții cu cetățenii în orașe din județele Iași, Bacău, Galați, Neamț, Suceava, dar și Brăila, în afara Moldovei. Li se vor alătura reputați medici din regiune, specialiști în gastroenterologie și boli infecțioase, precum și medici de familie, pentru ca informația care ajunge la populație să fie completă și eficientă.

Cătălin Scărlătescu și Maria Cârneci nu se află la prima acțiune publică împotriva Hepatitei C. În 2018, cei doi și designerul Cătălin Botezatu au realizat și difuzat un clip pentru campania națională „Știi de C”, cu același scop, de a informa populația asupra cauzelor și efectelor infectării cu virusul hepatitic de tip C.

Hepatita C se transmite doar prin sânge, iar eu probabil că fac parte din una dintre breslele cele mai expuse riscurilor, pentru că folosesc tot timpul obiecte tăietor-înțepătoare. Din acest motiv, mă testez periodic și îi sfătuiesc pe toți care știu că au fost expuși unor astfel de riscuri să procedeze ca mine, sa facă testul”, ne-a declarat Cătălin Scărlătescu.

Pe de altă parte, un mod de viață corect înseamnă mai puține posibilități de îmbolnăvire. Actrița Doinița Oancea spune că în primul rând tinerii trebuie să fie atenți la propriile obiceiuri: „Știm că tatuajele făcute de neprofesioniști, dar și piercing-urile în condiții nesterile pot conduce la infectarea cu acest virus. Tinerii trebuie să aibă o viață echilibrată, să se gândească la ceea ce fac”, spune Oancea.

Folclorul românesc este și el marcat de câteva cazuri grave de infectare cu virus hepatitic de tip C. Maria Cârneci a fost o apropiată a Ilenei Ciuculete și a Denisei Răducu, ambele decedate din cauza Hepatitei C. „Pentru mine, au fost adevărate tragedii. Le-am cunoscut personal, au fost prietenele mele. Probabil că o testare la timp le-ar fi salvat. Și ar fi acum în viață, mai ales că există tratament împotriva Hepatitei C”, a precizat cântăreața Maria Cârneci.

Conform statisticilor oficiale, România deține primul loc în Europa în privința infectării cu virusul hepatitic de tip C, cu un procent de 3,3 %, iar la nivel național, regiunea Moldovei are cea mai însemnată rată a prevalenței, 4,3 %.

Județul Iași deține un nedorit procent de 3,79 la sută, situat peste media națională.

Please follow and like us:

Recent:

Analize & Studii17 ore ago

Aqua Carpatica, lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online și pe Facebook din luna aprilie

Aqua Carpatica este lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online și pe Facebook în luna martie...

Emisiunea TV Business Philososphy18 ore ago

Dosarul dropiei în istoria recentă a României – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată azi, de la ora 18:00, care va fi moderată de Laurențiu Ciornei,...

Stiri7 zile ago

Emisiune Business Philosophy: „Urmează-ți visul! Octavian Ciovică, povestea unui campion”

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care a fost moderată de Romeo Chiriac, l-a avut ca invitat special pe...

Stiri7 zile ago

Ce vinuri se potrivesc la masa de Pasti

In apropierea sarbatorilor, la masa de Paste din familie, mancarea traditionala si vinurile bune trebuie sa mearga mana in mana....

Emisiunea TV Business Philososphy7 zile ago

Emisiune Business Philosophy: „Urmează-ți visul! Octavian Ciovică, povestea unui campion”

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care a fost moderată de Romeo Chiriac, l-a avut ca invitat special pe...

Stirio săptămână ago

„Urmează-ți visul! Octavian Ciovică, povestea unui campion” – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care va avea loc miercuri, 28 aprilie, de la ora 18:00, îl va...

Business-ul tau aicio săptămână ago

Mutu joacă cu Super Mutu

Adrian Mutu, ambasadorul FAVBET ROMÂNIA, a avut partea de o surpriză de proporții din partea partenerilor săi. De curând, Favbet...

Emisiuneo săptămână ago

„Urmează-ți visul! Octavian Ciovică, povestea unui campion” – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care va avea loc miercuri, 28 aprilie, de la ora 18:00, îl va...

Editorialo săptămână ago

Meriţi o viaţă fără dureri. Alege terapiile alternative de la Osteomedicare!

Specialiştii Osteomedicare te ajută sǎ spui STOP durerii, să-ți redobândești sănătatea, şi să-ți ȋmbunǎtǎţeşti calitatea vieţii. Apelȃnd la terapii personalizate și...

Stirio săptămână ago

Casa Pariurilor, 300.000 de euro cheltuiți pentru un spot tv pentru bonus, considerat illegal. Amendă de la ONJN!

Statul a pus tunurile pe sponsorul Ligii 1, operatorul de pariuri cu cele mai multe matrapazlâcuri realizate pe metru pătrat,...

Publicitate

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: