Turismul etilic, interzis în Baleare după efectele balconing-ului

Guvernul Insulelor Baleare a adoptat o lege prin care se doreşte combaterea turismului bazat pe consumul excesiv de băuturi alcoolice în zone cunoscute pentru excesele tinerilor turişti – plajele din El Arenal şi Magaluf şi o zonă cu baruri din localitatea Sant Antoni de Portmany.

Legea interzice promovarea consumului de alcool, evenimentele de tip ”open-bar” şi ”happy hours”, reducerile la băuturi alcoolice şi excursiile etilice cunoscute sub numele de ”pubcrawling”, ce constau în tururi în mai multe baruri.

De asemenea, s-a decis combaterea în întregulul arhipelag a practicii numită ”balconing”, care constă în salturi efectuate de turişti din balconul unui hotel pentru a plonja în piscină sau pentru a ajunge într-un alt balcon şi care a condus în ultimii ani la mai multe accidente fatale.

Deja sancţionată în anumite municipalităţi, practica ”balconing” va fi interzisă în întregul arhipelag şi vor fi aplicate amenzi cuprinse între 6.000 şi 60.000 de euro ”celor care o practică şi celor care o permit”.

balcon1 Balconing ul face ravagii in Baleare

Balconing-ul, practicat în special de turiștii britanici sau irlandezi, reprezintă periculoasa încercare de a sări din balconul camerei de hotel direct în piscină sau de a trece în alt balcon. Această practică efectuată de tinerii aflați sub influenta alcoolului, a produs numeroase victime.

Legea prevede sancţiuni pecuniare de până la 600.000 de euro pentru cei care încalcă noile reglementări, inclusiv pentru barurile care organizează evenimente tip ”open-bar” sau ”pubcrawlings”.

Compus din insulele Mallorca, Menorca, Ibiza şi Formentera, Arhipelagul Baleare a primit aproape 14 milioane de turişti în 2018, fiind astfel a doua regiune turistică din Spania, la rândul său a doua cea mai importantă destinaţie turistică din lume.

Faimoase pentru apele sale cristaline şi pentru golfuri, Insulele Baleare atrag o clientelă formată din tineri europeni care vin să petreacă prin oferte low-cost.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password