Connect with us

ECONOMIC

Top Forbes 15 miliardari ai lumii

Potrvit Forbes.com, în cea mai recentă ediție a Topului Miliardarilor, în 2018 au fost înregistrați un număr de 2.153 miliardari.

În total, valoarea cumulată a averii celor mai bogați oameni din lume este de 8,7 trilioane de dolari.

Locul 1: Jeff Bezos

Avere: 131 de miliarde de dolari

SUA

Jeff Bezos este fondatorul și CEO-ul gigantului american Amazon, iar în prezent deține 16% din acțiunile companiei.  În 2018, Bezos a devenit prima persoană din lista miliardarilor Forbes cu o avere netă de peste 100 de miliarde de dolari, fiind și cel mai bogat om din toate timpurile. Cu toate acestea, lumea așteaptă cu „sufletul la gură” să vadă dacă Jeff Bezos va rămâne în fruntea clasamentului după divorțul de actuala soție, MacKenzie.

Locul 2: Bill Gates

Avere: 96.5 miliarde de dolari

SUA

Până în 2017, Bill Gates s-a aflat de 18 ori consecutiv în fruntea clasamentului. Alături de soția sa, Melinda, conduce cea mai mare asociație caritabilă din lume, Bill & Melinda Gates Foundation. De asemenea, Bill Gates este în board-ul Microsoft, companie pe care a fondat-o în 1975 alături de Paul Allen.

Locul 3: Warren Buffett

Avere: 82.5 miliarde de dolari

SUA

Cunoscut și ca “Oracolul din Omaha”, Warren Buffett este unul dintre cei mai de succes investitori din toate timpurile.  El conduce în continuare Berkshire Hathaway și a promis să își doneze majoritatea averii. Numai în 2018 a donat peste 3 miliarde de dolari fundației lui Bill Gates.

Locul 4: Bernard Arnault și familia

Avere: 76 de miliarde de dolari

Franța

Bernard Arnault este președintele imperiului LVMH, care administrează branduri de lux precum Louis Vuitton. Compania sa a înregistrat profituri și vânzări record în 2018.

Locul 5: Carlos Slim Helú și familia

Avere: 64 de miliarde de dolari

Mexic

Averea lui Carlos Slim Helú s-a redus în 2018 cu 3,1 miliarde față de 2017. În schimb, datorită performanțelor companiei pe care o conduce, América Móvil, el rămâne unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

Locul 6: Amancio Ortega

Avere: 62.7 miliarde de dolari

Spania

Amancio Ortega este unul dintre cei mai bogați oameni din Europa și cel mai înstărit retailer din lume. El este co-fondatorul Inditex, cunoscut pentru lanțul de magazine Zara.

Locul 7: Larry Elison

Avere: 62.5 miliarde de dolari

SUA

Larry Elison este co-fondatorul gigantului Oracle. În 2014 a renunțat la funcția de CEO, însă a rămas președintele board-ului și ocupă și funcția de Chief Technology Officer în cadrul Oracle.

Locul 8: Mark Zuckerberg

Avere: 62,3 miliarde de dolari

SUA

Averea fondatorului Facebook s-a redus cu aproximativ 8 miliarde de dolari comparativ cu anul 2017, după un an în care numele rețelei de socializare a fost legat de scandalul Cambridge Analytica. Facebook este listată la bursă din anul 2012, iar Zuckerberg deține 17% din acțiuni.

Locul 9: Michael Bloomberg

Avere: 55,5 miliarde de dolari

SUA

Michael Bloomberg a fondat compania media Bloomberg LP în anul 1981. Recent, a promis că va cheltui 500 de milioane de dolari pentru ca Donald Trump să nu câștige alegerile prezidențiale din 2020.

Locul 10: Larry Page

Avere:  50, 8 de miliarde de dolari

SUA

Co-fondatorul Google, devenit CEO al companiei mamă – Alphabet, a investit anul masiv în tehnologie în Arabia Saudită. Averea sa a crescut cu 2 miliarde de dolari, față de 2017.

Locul 11: Charles Koch

Avere: 50,5 miliarde de dolari

SUA

Charles Koch este CEO-ul companiei Koch Industries, una dintre firmele cu cele mai mari încasări din Statele Unite.

Locul 12: David Koch

Avere: 50,5 miliarde de dolari

SUA

David Koch controlează pachetul majoritar de acțiuni al Koch Industries, alături de fratele său, Charles. David Koch a renunțat la funcția de vicepreședinte al Koch Industriei în vara anului trecut, invocând probleme de sănătate.

Locul: 13: Mukesh Ambani

Avere: 50 de miliarde de dolari

India

Mukesh Ambani se află la cârma companiei petroliere Reliance Industries, care are încasări anuale de circa 60 de miliarde de dolari, fiind una dintre cele mai mari firme indiene.

Locul 14: Sergey Brin

Avere: 49,8 miliarde de dolari

SUA

Partenerul lui Larry Page deține titlul de cea mai bogată persoană imigrantă de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Este președinte al Alphabet, compania-mamă a Google.

Locul 15. Francoise-Meyers Bettencourt

Avere: 49,3 miliarde de dolari

Recent:

ECONOMIC6 days ago

Evoluția cazinourilor online: Siguranță, distracție și decizii informate

În ultimele două decenii, cazinourile online au cunoscut o creștere exponențială, transformându-se într-o industrie globală evaluată la miliarde de dolari....

ECONOMIC6 days ago

Cum găsești cele mai bune oferte de cumpărături în rate pentru tehnologie de ultimă generație?

Tehnologia avansează într-un ritm uluitor, iar gadgeturile de ultimă generație devin din ce în ce mai accesibile. Totuși, prețurile pot...

ECONOMIC6 days ago

Implementare ERP eficientă: TOP 5 greșeli de evitat

Implementarea unui sistem ERP eșuează atunci când firmele au așteptări nerealiste. Se întâmplă când apare rezistență internă din partea angajaților,...

ECONOMIC1 week ago

Vinurile Domeniile Panciu au obținut trei medalii la prestigiosul Concours Mondial de Bruxelles

La prestigiosul Concours Mondial de Bruxelles 2024, categoria Wine – Sparkling, vinurile noastre au strălucit și au fost recunoscute la...

PODCAST SPORT2 weeks ago

Pregătirea tinerilor pentru viață și performanță prin kempo, cu Amatto Zaharia

Președintele Federației Române de Kempo, sensei Amatto Zaharia, a fost invitatul lui Romeo Chiriac la podcastul Business Philosophy, informează sportm.ro....

Monitorizare presa podcast3 weeks ago

Adevărul, sport.ro, Pro Sport și Revista Psychologies citează Podcastul Business Philosophy cu Adrian Ilie

https://www.psychologies.ro/timp-liber/alice-nicolae-invitata-la-podcastul-business-philosophy-2201143 Adrian Ilie a făcut calculele și știe cum România poate ajunge în optimi la EURO 2024: „Nu este o...

ECONOMIC3 weeks ago

Aqua Carpatica, lider în topul celor mai vizibile branduri de apă pentru luna iunie 2024

Aqua Carpatica este lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online la categoria “Top expresii” pentru luna...

PODCAST SPORT3 weeks ago

Alina Dumitru: Am câștigat în toată cariera cât un fotbalist în jumătate de sezon

Campioana olimpică la judo, Alina Dumitru, a fost invitata lui Romeo Chiriac în cadrul podcastului Business Philosophy, informează sportm.ro. DESCRIERE:...

TV Business Philosophy3 weeks ago

Provocările întâmpinate de afaceri în marketingul digital

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33 l-a avut ca invitat pe expertul în marketing digital, Călin Roman. “Provocările întâmpinate...

PODCAST - Business3 weeks ago

Semnal de alarmă din Diaspora față de neregulile organizatorilor de evenimente din România. Cazul Taste of Belgium

Podcastul Business Philosophy, moderat de Romeo Chiriac, l-a avut ca invitat pe antreprenorul Titus Marin, patronul Taste of Belgium. Fostul...

Publicitate

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: