Connect with us

ECONOMIC

Top Forbes 15 miliardari ai lumii

Potrvit Forbes.com, în cea mai recentă ediție a Topului Miliardarilor, în 2018 au fost înregistrați un număr de 2.153 miliardari.

În total, valoarea cumulată a averii celor mai bogați oameni din lume este de 8,7 trilioane de dolari.

Locul 1: Jeff Bezos

Avere: 131 de miliarde de dolari

SUA

Jeff Bezos este fondatorul și CEO-ul gigantului american Amazon, iar în prezent deține 16% din acțiunile companiei.  În 2018, Bezos a devenit prima persoană din lista miliardarilor Forbes cu o avere netă de peste 100 de miliarde de dolari, fiind și cel mai bogat om din toate timpurile. Cu toate acestea, lumea așteaptă cu „sufletul la gură” să vadă dacă Jeff Bezos va rămâne în fruntea clasamentului după divorțul de actuala soție, MacKenzie.

Locul 2: Bill Gates

Avere: 96.5 miliarde de dolari

SUA

Până în 2017, Bill Gates s-a aflat de 18 ori consecutiv în fruntea clasamentului. Alături de soția sa, Melinda, conduce cea mai mare asociație caritabilă din lume, Bill & Melinda Gates Foundation. De asemenea, Bill Gates este în board-ul Microsoft, companie pe care a fondat-o în 1975 alături de Paul Allen.

Locul 3: Warren Buffett

Avere: 82.5 miliarde de dolari

SUA

Cunoscut și ca “Oracolul din Omaha”, Warren Buffett este unul dintre cei mai de succes investitori din toate timpurile.  El conduce în continuare Berkshire Hathaway și a promis să își doneze majoritatea averii. Numai în 2018 a donat peste 3 miliarde de dolari fundației lui Bill Gates.

Locul 4: Bernard Arnault și familia

Avere: 76 de miliarde de dolari

Franța

Bernard Arnault este președintele imperiului LVMH, care administrează branduri de lux precum Louis Vuitton. Compania sa a înregistrat profituri și vânzări record în 2018.

Locul 5: Carlos Slim Helú și familia

Avere: 64 de miliarde de dolari

Mexic

Averea lui Carlos Slim Helú s-a redus în 2018 cu 3,1 miliarde față de 2017. În schimb, datorită performanțelor companiei pe care o conduce, América Móvil, el rămâne unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

Locul 6: Amancio Ortega

Avere: 62.7 miliarde de dolari

Spania

Amancio Ortega este unul dintre cei mai bogați oameni din Europa și cel mai înstărit retailer din lume. El este co-fondatorul Inditex, cunoscut pentru lanțul de magazine Zara.

Locul 7: Larry Elison

Avere: 62.5 miliarde de dolari

SUA

Larry Elison este co-fondatorul gigantului Oracle. În 2014 a renunțat la funcția de CEO, însă a rămas președintele board-ului și ocupă și funcția de Chief Technology Officer în cadrul Oracle.

Locul 8: Mark Zuckerberg

Avere: 62,3 miliarde de dolari

SUA

Averea fondatorului Facebook s-a redus cu aproximativ 8 miliarde de dolari comparativ cu anul 2017, după un an în care numele rețelei de socializare a fost legat de scandalul Cambridge Analytica. Facebook este listată la bursă din anul 2012, iar Zuckerberg deține 17% din acțiuni.

Locul 9: Michael Bloomberg

Avere: 55,5 miliarde de dolari

SUA

Michael Bloomberg a fondat compania media Bloomberg LP în anul 1981. Recent, a promis că va cheltui 500 de milioane de dolari pentru ca Donald Trump să nu câștige alegerile prezidențiale din 2020.

Locul 10: Larry Page

Avere:  50, 8 de miliarde de dolari

SUA

Co-fondatorul Google, devenit CEO al companiei mamă – Alphabet, a investit anul masiv în tehnologie în Arabia Saudită. Averea sa a crescut cu 2 miliarde de dolari, față de 2017.

Locul 11: Charles Koch

Avere: 50,5 miliarde de dolari

SUA

Charles Koch este CEO-ul companiei Koch Industries, una dintre firmele cu cele mai mari încasări din Statele Unite.

Locul 12: David Koch

Avere: 50,5 miliarde de dolari

SUA

David Koch controlează pachetul majoritar de acțiuni al Koch Industries, alături de fratele său, Charles. David Koch a renunțat la funcția de vicepreședinte al Koch Industriei în vara anului trecut, invocând probleme de sănătate.

Locul: 13: Mukesh Ambani

Avere: 50 de miliarde de dolari

India

Mukesh Ambani se află la cârma companiei petroliere Reliance Industries, care are încasări anuale de circa 60 de miliarde de dolari, fiind una dintre cele mai mari firme indiene.

Locul 14: Sergey Brin

Avere: 49,8 miliarde de dolari

SUA

Partenerul lui Larry Page deține titlul de cea mai bogată persoană imigrantă de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Este președinte al Alphabet, compania-mamă a Google.

Locul 15. Francoise-Meyers Bettencourt

Avere: 49,3 miliarde de dolari

Recent:

ECONOMIC16 hours ago

Tinerii inovatori români zboară spre stele: O șansă unică la Conferința International Space Development

Într-o demonstrație impresionantă de inteligență, pasiune și dedicare, echipa Derzis Hospital, formată din șase elevi excepționali ai Colegiului Național „Cantemir-Vodă”...

ECONOMIC2 days ago

STOICA & ASOCIAȚII câștigă definitiv litigiul având ca obiect anularea actelor administrative care au stat la baza edificării unui important depozit ecologic de deșeuri finanțat cu fonduri UE nerambursabile

În data de 4 aprilie 2024, a fost soluționat definitiv un litigiu complex inițiat în anul 2018 de o societate...

PODCAST SPORT2 days ago

Cătălin Munteanu, despre mentalitatea de victimă a fotbaliștilor români care joacă în străinătate

Podcastul Business Philosophy, intitulat “Despre mentalitatea de victimă a fotbalistului român care joacă în străinătate”, l-a avut ca invitat pe...

ECONOMIC2 days ago

Nike te trimite în spațiu direct din Piața Universității!

Nike își invită fanii să descopere noul model Air Max DN, experimentând senzația de plutire în spațiu printr-o activare ce...

TV Business Philosophy2 days ago

House of Cookies: prăjituri cu gust de artă, la birou şi acasă. Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată miercuri, 10 aprilie,  de la ora 18:00, i-a avut ca invitaţi pe Cristian Şerban, CEO House of...

ECONOMIC5 days ago

Aqua Carpatica, lider în topul celor mai vizibile branduri de apă pentru luna martie 2024

Aqua Carpatica este lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online la categoria “Top expresii” și “Facebook...

PODCAST - Business1 week ago

Importanța sistemelor performante de irigații, cu Hasan Atmeh (CEO AFKO România)

DESCRIERE: 00:00 – Intro 00:40 – prezentare Hasan Atmeh – CEO AFKO România – una dintre cele mai mari companii...

ECONOMIC1 week ago

AQUA Carpatica a obținut 6 noi distincții Monde Selection – International Quality Institute

AQUA Carpatica a obținut 6 noi distincții Monde Selection – International Quality Institute după cum urmează: AQUA Carpatica Natural Mineral...

TV Business Philosophy1 week ago

Antreprenoriat pe note muzicale. Cuplul Cristi şi Iulia Ivan la Emisiunea „Business Philosophy”

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată miercuri, 3 aprilie, de la ora 18:00, a avut ca invitaţi un...

ECONOMIC2 weeks ago

Ce ar trebuii sa stii inainte de a inchiria o masina

Autoturismul este un instrument indispensabil în viața de zi cu zi, facilitându-ne să ne desfășurăm activitățile cotidiene și să ajungem...

Publicitate

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: