Connect with us

Stiri

SMART ID DYNAMICS, deținută de fondul de investiții SARMIS CAPITAL, preia integral activitatea companiei SPECTRUM

București, Mai 2022. Smart ID Dynamics, lider independent pe piața locală a automatizărilor industriale, susținut de fondul de investiții SARMIS Capital, a preluat integral furnizorul brașovean de soluții software integrate Spectrum, companie cu peste 20 de ani de experiență în asigurarea de soluții software, hardware și de suport post-implementare pentru clienții săi. Tranzacția a fost finalizată în cursul lunii mai.

Smart ID furnizează soluții proprii, personalizate și complete de automatizare a proceselor pentru companii cu medii intensive de lucru, cu scopul optimizării costurilor și creșterii productivității. Soluțiile critice de business adresează întregul lanț logistic, pornind de la design-ul de soluție, dezvoltarea și implementarea acesteia și până la servicii post-implementare, mentenanță și suport. Acumulând peste 12 ani de experiență în dezvoltarea de soluții de automatizare și mobilitate, Smart ID a devenit rapid lider recunoscut în domeniul IT pe piața autohtonă și cel mai important furnizor şi integrator de tehnologii revoluționare și echipamente mobile, automatizare și robotizare pentru principalele industrii.

Integrator de tehnologii de vârf în cadrul soluțiilor dezvoltate, Smart ID Dynamics are în portofoliu aproximativ 3.000 de clienți, cu peste 250 de proiecte implementate, soluțiile software proprii fiind special proiectate pentru companii ce activează în principalele industrii: retail, logistică, producție, utilități și sănătate. Portofoliul reprezentativ de clienți al Smart ID numără companii multinaționale de top (Carrefour, Selgros, REWE, Leroy Merlin, British American Tobacco, JTI, Philip Morris, TNT, DHL, KLG, XPO, IDL, Dacia), companii mari locale (eMAG, Sameday, Cargus, Macromex), precum și alte companii reputate mici și mijlocii. Compania reușește să anticipeze nevoile companiilor de top pentru tehnologie inovativă și astfel să poată previziona tendințele pieței pentru mediile intensive de business.

La începutul acestui an, SARMIS Capital a preluat o participație majoritară în Smart ID de la acționarii săi fondatori, domnii Daniel Boangiu și Romeo Iacob, care au rămas implicați în afacere alături de fond. Părțile și-au anunțat la acel moment planurile de a consolida poziția de piață a companiei prin dezvoltarea accelerată a afacerii, prin creșterea bazei de clienți, prin extinderea soluțiilor existente către noi sectoare de activitate, precum și prin achiziția strategică a unor jucători locali și regionali, toate acestea realizate cu o concentrare continuă pe ESG (Mediu, Social și Guvernanță), sustenabilitate și responsabilitate socială. Numai câteva luni mai târziu, compania anunță, iată, prima achiziție strategică.

Spectrum a fost fondată în anul 1999, în Brașov, de către domnul Emil Gall, iar în timp a devenit unul dintre cei mai apreciați furnizori locali de soluții software brevetate și integrate, cu o acoperire largă pe sectoarele retail, producție, industria cărnii, HoReCa și reciclare. Printre clienții săi se numără Agra’s, Annabella, Auchan, Bebe Tei, Dacia Market, Diana COM, Librăriile Humanitas, Moldovan Carmangerie, Prodlacta, Sergiana, Simigeria Petru, Transavia, Unicarm și alții. Cel mai popular produs al companiei este sistemul de planificare a resurselor întreprinderii (ERP) Sceptrum, soluție patentată și ușor adaptabilă, ce răspunde unor nevoi corporative critice, precum managementul de inventar, contabilitatea și coordonarea între clienți, echipele de vânzări și de suport.

Cezar Scarlat, Managing Partner şi cofondator SARMIS Capital:

“Urmăm îndeaproape strategia agreată cu fondatorii Smart ID Dynamics, aceea de a consolida poziția de piață a companiei prin creștere organică și prin achiziții. Achiziția Spectrum de către Smart ID Dynamics are la bază o rațiune puternică, având în vedere compatibilitatea dintre cele două companii și dorința de a oferi servicii din ce în ce mai bune clienților comuni. Profilul Spectrum este complementar Smart ID Dynamics, îmbunătățind atât oferta de produse disponibilă clienților celor două companii, cât și capacitățile lor de creare și diversificare de software. Smart ID Dynamics își solidifică poziția de cel mai mare jucător independent din România, iar SARMIS Capital îi stă alături în acest proces de expansiune.”

Smart ID Dynamics și Spectrum sunt două companii antreprenoriale, fondate cu capital 100% românesc, care împărtășesc o viziune similară asupra business-ului regional modern și au o cultură centrată pe client și pe nevoile sale specifice. Această nouă perspectivă asupra pieței implică organizația ca un tot unitar: atât soluții complete pentru software și hardware, cât și repoziționarea companiei în raport cu clienții săi finali. Investiția strategică vizează atât consolidarea poziționării pe piața IT a automatizărilor industriale, cât și diversificarea aplicabilității soluțiilor, ce aduc inovație și control în industria alimentară, în domenii precum Panificație, Patiserii, Cofetării, Pizzerii, Restaurante și zona de Fast Food.

Daniel Boangiu, CEO si cofondator Smart ID:

“Ne aflăm într-un moment important pentru viitorul organizației noastre, iar achiziția Spectrum este primul pas pe care îl facem în dezvoltarea Smart ID Dynamics după intrarea în acționariat a fondului SARMIS Capital. Este parte din viziunea noastră să investim în companii ce comercializează soluții cu IP proprietar, companii împreună cu care să putem crea sinergii pentru piața în care activăm. Spectrum este o echipă cu ADN 100% românesc, iar prin achiziția aceasta ne dezvoltăm capabilitățile, competențele și aria de acoperire, consolidând astfel prezența Smart ID Dynamics în verticalele de Retail și Producție. Anticipez că împreună vom deschide noi oportunități, pe care le putem accesa cu mai multă ușurință în noua echipă extinsă, iar prin această achiziție, Smart ID va îmbina expertiza dovedită in proiectele complexe cu functionalitățile și capabilitățiile de scalare ale produselelor software dezvoltate de Spectrum.” 

Ca și obiectiv comun al soluțiilor oferite clienților, Smart ID și Spectrum își ajută partenerii să abordeze în mod eficient managementul business-ului lor, prin automatizarea fluxurilor și implicit prin câștigarea de timp alocat pentru concentrarea asupra aspectelor cheie ale afacerii. Am identificat un alt punct de convergență în fundamentarea culturii organizaționale a celor două companii pe aportul esențial adus de valorificarea potențialului fiecărui membru al echipei. Avem convingerea că viitorul ne va aduce o perioadă de tranziție cu un impact benefic atât în ceea ce privește integrarea și chiar unificarea echipei celor două companii într-una singură, mai puternică, cât și în anticiparea unui trend ascendent al colaborării cu partenerii noștri. Vom continua să livrăm servicii de înaltă calitate, atât în ceea ce privește consultanța, asistența tehnică, dar și suportul post-implementare:

Emil Gall, fondator Spectrum:

“Pentru noi, echipa Spectrum, decizia de a ne alătura echipei Smart ID Dynamics vine natural. Am văzut în viziunea Smart ID Dynamics și a acționariatului companiei, un vector de direcție și dezvoltare pentru viitor. Suntem în măsură să considerăm că, având în vedere atât soluțiile dezvoltate în cei peste 20 ani de activitate, know-how-ul acumulat, cât și grija manifestată față de oamenii deosebiți ce fac parte din familia Spectrum, odată cu acest transfer, acțiunile și realizările noastre sunt apreciate la adevărata lor valoare și vor fi dezvoltate la un nou nivel.”

Smart ID Dynamics a fost asistată în procesul de achiziție de bpv Grigorescu Ștefănică (asistență juridică), Dobrinescu Dobrev SCA (asistență fiscală), Path-Finder Corporate Finance (consultanță generală) și TS Partners (consultanță și analiză financiară), în timp ce Spectrum a fost susținută în procesul de vânzare de LC Legal Proof – Alex Lefter (asistență juridică).

SARMIS Capital este un fond independent de private equity, înființat în 2019 și dedicat investițiilor în Europa Centrală și de Est. Este cel mai mare fond de acest tip ridicat în România de către o echipă autohtonă și dedicat cu prioritate companiilor românești, dar și celor din regiune. SARMIS caută să devină principalul partener și susținător al companiilor antreprenoriale locale, cu scopul creșterii și dezvoltării acestora prin colaborare apropiată cu echipele de conducere și printr-o însemnată expertiză strategică, operațională și managerială.

Cu sediul în București și ridicat pe reputația solidă a partenerilor fondatori, fondul este deschis către majoritatea sectoarelor de activitate și caută cele mai bune oportunități de a crea valoare și de a transforma companiile investite în campioni locali și regionali. Fondul se concentrează pe proiecte alături de antreprenori locali și urmărește participații majoritare sau depline prin tichete investiționale tipice de €10-30 milioane (cu investiții mai mari posibile).

Primul fond de investiții al SARMIS Capital este susținut de unele dintre cele mai importante instituții din lume, incluzând fonduri ale unor universități prestigioase, autorități pentru dezvoltare, precum și de persoane fizice. Este finanțat parțial prin JEREMIE Holding Fund România, un program de investiții între EIF și Guvernul României, prin care EIF este activ în numele și pentru beneficiul Guvernului României, investind fonduri generate în urma operațiunilor desfășurate în cadrul JEREMIE Holding Fund România în perioada de eligibilitate 2007-2013. De asemenea, beneficiază de suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul Equity Facility for Growth, stabilit prin Regulamentul (EU) Nr. 1287/2013 al Uniunii și Consiliului European, ce creează Programul pentru încurajarea companiilor mici și mijlocii (COSME) (2014-2020).

Pe lângă Smart ID Dynamics, începând din anul 2021, SARMIS Capital mai are în portofoliu Corporate Office Solution (COS), liderul pieței locale de servicii personalizate de fit-out. 

Eventuale întrebări legate de acest comunicat pot fi adresate la bianca.neacsu@smartid.ro.

www.sarmiscapital.com

https://smartid.ro/

https://www.spectrumretail.ro

https://www.sceptrum.ro

 

Recent:

ECONOMIC6 days ago

Evoluția cazinourilor online: Siguranță, distracție și decizii informate

În ultimele două decenii, cazinourile online au cunoscut o creștere exponențială, transformându-se într-o industrie globală evaluată la miliarde de dolari....

ECONOMIC6 days ago

Cum găsești cele mai bune oferte de cumpărături în rate pentru tehnologie de ultimă generație?

Tehnologia avansează într-un ritm uluitor, iar gadgeturile de ultimă generație devin din ce în ce mai accesibile. Totuși, prețurile pot...

ECONOMIC6 days ago

Implementare ERP eficientă: TOP 5 greșeli de evitat

Implementarea unui sistem ERP eșuează atunci când firmele au așteptări nerealiste. Se întâmplă când apare rezistență internă din partea angajaților,...

ECONOMIC1 week ago

Vinurile Domeniile Panciu au obținut trei medalii la prestigiosul Concours Mondial de Bruxelles

La prestigiosul Concours Mondial de Bruxelles 2024, categoria Wine – Sparkling, vinurile noastre au strălucit și au fost recunoscute la...

PODCAST SPORT2 weeks ago

Pregătirea tinerilor pentru viață și performanță prin kempo, cu Amatto Zaharia

Președintele Federației Române de Kempo, sensei Amatto Zaharia, a fost invitatul lui Romeo Chiriac la podcastul Business Philosophy, informează sportm.ro....

Monitorizare presa podcast3 weeks ago

Adevărul, sport.ro, Pro Sport și Revista Psychologies citează Podcastul Business Philosophy cu Adrian Ilie

https://www.psychologies.ro/timp-liber/alice-nicolae-invitata-la-podcastul-business-philosophy-2201143 Adrian Ilie a făcut calculele și știe cum România poate ajunge în optimi la EURO 2024: „Nu este o...

ECONOMIC3 weeks ago

Aqua Carpatica, lider în topul celor mai vizibile branduri de apă pentru luna iunie 2024

Aqua Carpatica este lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online la categoria “Top expresii” pentru luna...

PODCAST SPORT3 weeks ago

Alina Dumitru: Am câștigat în toată cariera cât un fotbalist în jumătate de sezon

Campioana olimpică la judo, Alina Dumitru, a fost invitata lui Romeo Chiriac în cadrul podcastului Business Philosophy, informează sportm.ro. DESCRIERE:...

TV Business Philosophy3 weeks ago

Provocările întâmpinate de afaceri în marketingul digital

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33 l-a avut ca invitat pe expertul în marketing digital, Călin Roman. “Provocările întâmpinate...

PODCAST - Business3 weeks ago

Semnal de alarmă din Diaspora față de neregulile organizatorilor de evenimente din România. Cazul Taste of Belgium

Podcastul Business Philosophy, moderat de Romeo Chiriac, l-a avut ca invitat pe antreprenorul Titus Marin, patronul Taste of Belgium. Fostul...

Publicitate

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: