Connect with us

Stiri

Meciuri false și decontări fictive, printre acuzele aduse FR de Hochei pe Gheață

Scandalul declanșat de jucătorii echipei naționale de hochei pe gheață care ar fi cântat Imnul Ținutului Secuiesc la finalul meciului cu Ungaria, la începutul lui mai, continuă.

Ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novak, s-a ocupat de acest caz. Astfel, Corpul de Control al ministrului a analizat documentele federației. Iar după sesizarea Ministerului în urma controlului s-au descoperit acuze inimaginabile: meciuri false, decontări fictive, ba până chiar și trafic de uraniu.

Mai jos vă prezentăm textul integral al acestei sesizări:

„Sesizare către Corpul de Control al Ministerului Sportului din 1 aprilie 2022 (document)

  • Organizarea de meciuri false, care există doar pe hârtie, fără respectarea regulamentelor aplicabile, are ca rezultat manipularea rezultatelor și intră sub incidența legii penale.
  • În cazul în care au fost decontate cheltuieli legate de organizarea meciurilor fictive, acest fapt înseamnă încălcarea normelor privind gestionarea banilor publici și privind utilizarea resurselor financiare puse la dispoziție de către Ministerul Sportului.
  • Se face referire la meciuri pe hârtie organizate în sezoanele 2018/2019, respectiv 2019/2020

Detalii (din document)

În perioada sezonului 2018-2019 în cadrul Campionatului național de hochei pe gheață categoria – U20, organizat de FRGH, au fost introduse în aplicația specializată Pointstreak mai multe meciuri, care în realitatea nu au fost jucate.

Aplicația Pointstreak Sport Technologies este o platformă online utilizată la nivel mondial și oficial și de FRHG în vederea înregistrării tuturor informațiilor legate de desfășurarea campionatelor naționale, cum ar fi statistici, meciuri, rezultate, tabela, echipe, program etc.

Conform datelor încărcate în aplicație (poate fi accesată prin pagina de web oficial al FRGH), în campionatul național de hochei pe gheață categoria – U20, ediția 2018/2019, ar fi avut loc 12 partide între trei echipe înscrise în campionat – CSA Steaua București, ASC Corona Brașov și CSHC Márton Aron.

În realitate echipa ASC Corona Brașov nu a jucat nici o partidă în campionat, toate meciurile ale acestei echipe fiid de fapt documentate în fals.

Fictivitatea meciurilor se poate proba prin declarația jucătorilor, a staff-ului, care nu au participat la aceste evenimente.

De asemenea, constituie o probă certă și faptul că în programul patinoarelor gazde nu figurează aceste partide, la datele meciurilor fictive au avut loc ale activități sportive.

Un număr de 6 partide au fost organizate pe hârtie în luna august 2019 după închiderea sezonului hocheistic 2018/2019.

Aceste neregularități în organizarea și desfășurarea Campionatului Național de hochei pe gheață de Tineret –U20 sezonul 2018/2019 intră sub incidența legii penale privind falsul și uzul de fals.

Foarte important de menționat că organizarea campionatului era finanțată din banii publici prin urmare în cazul în care au fost decontate cheltuieli legate de organizarea meciurilor fictive, acest fapt înseamnă încălcarea normelor privind gestionarea banilor publici.

Meciul între CSM Corona Brașov și Sportul Studențesc București din data de 29.01.2020 a fost disputat doar pe hârtie.

Cine este Sandu Hălăucă. Trafic de uraniu acum 20 de ani

  • A fost nevoit sa renunțe la activitatea competițională în 1994, fiind acuzat de trafic cu substanșe radioactive.
  • Conform rechizitoriului, in data de 28 septembrie 1994, Hălăucă, alaturi de alte trei persoane, a fost prins de Poliție in flagrant, în fața vilei de protocol nr.23 din Snagov, aflată în paza și protecția SPP. Cei patru urmau să efectueze o tranzacție cu o cantitate de 4,5 kilograme de pulbere de uraniu, anchetatorii stabilind că pulberea a fost scoasă din incinta Institutului de Cercetări și Proiectări Metale Rare și radioactive București.
  • Condamnat la patru ani de detenție pentru trafic cu uraniu, Hălăucă a fost scos de sub urmărire penală în 2002 de Curtea Supremă de Justiție și numit director tehnic și secretar general adjunct al Federației Române de Hochei pe Gheață.
  • Ca sportiv, are o carte de vizită impresionantă – 17 titluri naționale, 18 Cupe ale Romaniei, dar și peste 400 de prezente în cadrul echipei naționale, participând la 16 ediții mondiale și la doua Olimpiade de Iarnă.

Multe scandaluri, puțină performanță la FR de Hochei pe Gheață

  • Problemele la FRHG au pornit de la conducerea Marian Negoiță – Eduard Pană, lor fiindu-le imputate lipsa de interes pentru dezvoltarea acestui sport și managementul dezastruos.
  • După o perioadă de acalmie, în 2007, cand Janos Kurko câștiga alegerile, devenind președinte, conflictele intestine au continuat în detrimentul hocheiului”.

România, eșec în serie în Divizia I, Grupa A

Mai mulţi componenţi ai echipei naţionale de hochei a României s-au dus la finalul meciului cu Ungaria, de la Campionatul Mondial de la Ljubljana, în faţa galeriei selecţionatei maghiare şi au cântat împreună imnul Ţinutului Secuiesc.

Naţionala României a fost învinsă de echipa Ungariei, cu scorul de 4-2 (2-0, 1-2, 1-0), pe 8 mai 2022, la Ljubljana, în ultimul său meci de la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă, Divizia I, Grupa A.

România a pierdut toate cele patru meciuri, 1-9 cu Slovenia, 1-4 cu Coreea de Sud, 4-5 cu Lituania şi 2-4 cu Ungaria, retrogradând în Grupa B, al treilea eşalon valoric al Campionatului Mondial.

Slovenia a încheiat pe primul loc, promovând astfel în eşalonul de elită al hocheiului mondial. Ungaria a ocupat locul secund, fiind urmată de Lituania, Coreea de Sud, în timp ce România s-a clasat ultima, fără vreun punct.

Recent:

PODCAST Entertainment4 days ago

Ce parlamentari, vedete, ziariști și preoți vin la vrăjitoarea Atena

Vrăjitoarea Atena a fost invitata podcastului Business Philosophy, moderat de Romeo Chiriac, informează sportm.ro. DESCRIERE: 00:00 – Intro 00:10 –...

ECONOMIC4 days ago

Cum să planifici finanțarea unei afaceri agricole

Creditele sunt foarte importante pentru afacerile agricole. Un astfel de împrumut poate fi util atât la înființarea fermei, cât și...

TV Business Philosophy6 days ago

România – Belgia, la Euro 2024 și în business

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, moderată de Romeo Chiriac, l-a avut ca invitat pe antreprenorul Titus Marin, patronul...

ECONOMIC6 days ago

Cohn&Jansen este agenția anului la Effie Awards România 2024

Desemnată pentru pentru prima dată Agenția Anului în cadrul festivalului Effie Awards România, Cohn&Jansen a obținut 7 trofee pentru 4 clienți:...

ECONOMIC1 week ago

Cum să ai grijă de ochii tăi dacă lucrezi mult la calculator

Statul în fața unui monitor este o activitate omniprezentă în zilele noastre, fie că este vorba de muncă, educație sau...

PODCAST SPORT2 weeks ago

Adrian Ilie, despre Euro 2024 și Generația de Aur

Adrian Ilie a vorbit în podcastul Business Philosophy, moderat de Romeo Chiriac, despre Generația de Aur și Euro 2024, informează...

TV Business Philosophy2 weeks ago

Gina’s Dream, cea mai titratǎ felisǎ „sofisticatǎ” Maine Coon. Emisiune Business Philosophy

Emisiunea „Business Philosophy”, de la Canal 33, i-a avut astazi ca invitați pe Gina si John Alban, fondatori ai felisei...

PODCAST MEDICINA2 weeks ago

Veterinar dedicat animalelor de companie exotice si șoimilor

Podcastul Business Philosophy l-a avut ca invitat pe  dr. Radu Boncea, Medic Veterinar, Fondatorul primului cabinet pentru animale exotice, Falcon...

ECONOMIC3 weeks ago

Aqua Carpatica, lider în topul celor mai vizibile branduri de apa pentru luna mai 2024

Aqua Carpatica este lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online la categoria “Top expresii” pentru luna...

PODCAST CULTURA3 weeks ago

Alice Nicolae, despre smerenie și ego la actori

Podcastul Business Philosophy a avut-o ca invitată pe Alice Ioana Nicolae, actriță, trainer, îndrumător și fondator Teatru Simplu. 00:00 –...

Publicitate

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: