Google dezvoltă un site pentru cei care vor să fie testați pentru Covid-19

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat Google este implicat în dezvoltarea unui site pentru a permite fiecărui american să determine dacă un test pentru Covid-19 este necesar, în funcţie de simptomele pe care le are şi să găsească cel mai apropiat centru pentru efectuarea acestuia.

“Google ajută la dezvoltarea unui site pe internet (…) pentru a determina dacă un test este justificat şi să faciliteze efectuarea acestui test într-un loc cât mai apropiat”, a anunţat preşedintele american la conferinţa de presă din grădinile Casei Albe.

Acest site, la care lucrează 1.700 de ingineri, potrivit lui Trump, va acoperi teritoriul SUA şi “o mare parte a lumii”.

“Vom concepe o unealtă pentru a ajuta cetăţenii care au nevoie de un test pentru Covid-19”, a confirmat Google într-o postare pe Twitter.

Verily, divizia de sănătate a Alphabet (filiera centrală a Google), a fost însărcinată cu această misiune.

“Verily este în faza incipientă de dezvoltare (a site-ului) care va începe să fie testat în regiunea San Francisco, în speranţa de a se extinde cât mai repede ulterior”, a precizat Google.

Data la care site-ul va fi disponibil va fi anunţată duminică seară, potrivit vicepreşedintelui american Mike Pence.

Oraşul San Francisco a început să pună la dispoziţie centre temporare de testare, unde cetăţenii pot veni pe bază de programare şi să fie testaţi fără să fie nevoie să iasă din maşina lor

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password