Connect with us

ECONOMIC

Fundația Alexandrion a decernat premiile în cadrul celei de-a II-a ediții a Premiilor Constantin Brâncoveanu International la New York

Fundația Alexandrion a continuat tradiția decernării premiilor Constantin Brâncoveanu International, în Statele Unite. În cadrul elegantei gale organizate la Gotham Hall pe 3 decembrie 2019 au fost premiate personalități globale din muzică, arte plastice, arhitectură, culte, medicină, știință și politică. La acest eveniment au participat sute de persoane din domeniile de vârf ale momentului, confirmând astfel talia mondială a premiilor Constantin Brâncoveanu. Evenimente similare se organizează și în România, unde au ajuns la cea de-a VI-a ediție și de asemenea în Diaspora unde au avut loc până acum ediții în Londra, Munchen și Paris.

Domnul Nawaf Salameh, președintele și fondatorul Fundației Alexandrion și  Alexandrion Group, a ținut un discurs la debutul celei de-a doua ediții a galei Premiilor Constantin Brâncoveanu International, prin care a subliniat importanța existenței modelelor de performanță în atenția tineretului, implicarea tuturor în vederea atingerii punctului optim de sustenabilitate și responsabilizarea în creșterea nivelului justiției sociale.

”Numele grupului Alexandrion este legat de responsabilitate, generațiile viitoare și aprecierea oamenilor. De aceea, Fundația Alexandrion organizează acest eveniment pentru a doua oară la New York. […]Prin Premiile Internaționale Constantin Brâncoveanu, Fundația Alexandrion dorește să aducă recunoaștere globală celor care reprezintă adevărații game changeri. Brilianți, inovatori, plini de compasiune – laureații noștri au arătat în toată activitatea lor că problemele sociale au soluții și există întotdeauna un mod mai bun de a milita pentru o cauză, chiar și în fața crizei globale. Îi apreciem pe cei care consideră modelarea unui viitor mai respectuos atât pentru oameni cât și pentru planeta pe care o împărțim.” , a declarat președintele Fundației Alexandrion, domnul Nawaf Salameh.

Premiile au fost oferite unor personalități de talie internațională, remarcabile pentru performanța atinsă și pentru acțiunile lor umanitare, acestea reprezentând adevărate modele inspiraționale. Categoriile pentru care s-au decernat cele 7 premii anul acesta au fost: muzică, medicină, arhitectură, arte plastice, știință, culte și politică.

Laureata secțiunii muzică, Mariela Shaker, a emoționat nu doar prin arta sa, ci și prin povestea vieții sale, juriul Fundației Alexandrion apreciind că  ”povestea ei reprezintă triumful care s-a ridicat deasupra atrocității războiului.” Mariela Shaker este o violonistă cu o carieră de anvergură mondială și victimă a războiului din Siria. La ora actuală aceasta predă muzică și subiecte conexe ale acestui domeniu în Statele Unite ale Americii și este speaker motivațional.

Secțiunea arhitectură a avut-o ca premiantă pe Adriana Călin, care în New York și Los Angeles regăsește mereu soluții în fața provocărilor arhitecturale, care susține dezvoltarea durabilă și care reprezintă un real game-changer al momentului. 

La secțiunea arte plastice laureata a fost nimeni alta decât Alexandra Nechita, supranumită ”micuța Picasso” care desfășoară constant acțiuni umanitare și care a fost inclusă în serialul documentar produs de CNN ”Young People Who Rock”.

Doctorul Baroukh El Kodsi a fost de asemenea distins de Fundația Alexandrion pentru cariera sa impresionantă în domeniul medical, prin intermediul căreia, încearcă să facă o lume mai bună zi de zi. Acesta este membru în mai multe societăți de profil și întreprinde o muncă asiduă atât în domeniul cercetării, cât și aplicat, fapt care îl recomandă drept unul dintre cei mai valoroși medici de talie internațională.

Românca Daniela Rus, își face de asemenea mândră țara de proveniență și împărtășește performanța sa cu întreg mapamondul, fiind prima femeie din conducerea faimosului Massachusetts Institute of Technology (MIT) și impactând puternic asupra domeniilor de știință a calculatoarelor și inteligență atrificială. Grație pionieratului său în aceste domenii tehnice, ea reprezintă un model de emancipare a femeii și susține egalitatea dintre sexe în domeniul ei de activitate. Pentru extraordinara sa performanță în domeniul ingineriei electrice, știință a calculatoarelor și în domenii conexe, aceasta a fost distinsă în seara de 3 decembrie, la New York, de către Fundația Alexandrion.

Zona cultelor a fost de asemenea onorată prin oferirea unui premiu Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Elpidophoros al Americii, pentru spiritualitatea sa fără egal pe care o împărtășește în cariera sa, acesta fiind o personalitate de referință în tabloul contemporaneității.

Justiția socială, implicarea în guvernare, stabilitatea administrativă au fost de asemenea apreciate în cadrul celei de-a doua ediții a Premiilor Constantin Brâncoveanu International, prin distincția acordată la categoria Politică. Câștigătoarea acestui an a fost Carolyn Maloney care de 36 de ani luptă neîncetat și neobosit în vederea ameliorării disparităților sociale.

Premiile Constantin Brâncoveanu International reprezintă demersul global anual al Fundației Alexandrion de a oferi societății contemporane modele de urmat valoroase prin performanță și înaltă ținută morală. Deoarece Fundația Alexandrion și Alexandrion Group se implică activ în formarea sănătoasă și echilibrată a generațiilor viitoare, prin intermediul modelelor inspiraționale evidențiate în Galele Premiilor Constantin Brâncoveanu International, Galele Premiilor Constantin Brâncoveanu Diaspora și Galele Premiilor Constantin Brâncoveanu ce au loc în România, aduc astfel un răspuns la nevoia de ghidaj și suport a tinerilor din toată lumea.

De asemenea, prin Galele Matei Brâncoveanu potențialul tinerei generații este distins, acestea ajungând în anul 2020 la cea de-a cincea ediție. Perspectiva Fundației Alexandrion se îndreaptă de asemenea spre performanța din segmentul sportiv, întreprinzând numeroase acțiuni de susținere și din anul 2016, Galele Trofeelor Alexandrion, în cadrul cărora cele mai reprezentative personalități de profil sunt onorate de Fundație.

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a fost înființată ca urmare a numeroaselor activităţi sociale desfăşurate de firmele din cadrul Alexandrion Group. Astfel, proiectele de responsabilitate socială ale companiei au fost preluate şi au început să fie desfăşurate sub umbrela Fundaţiei Alexandrion de peste 20 de ani.

De-a lungul timpului, Fundaţia şi-a pus amprenta și în susţinerea performanţelor sportului românesc. Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, au avut în 2019 cea de-a patra ediție. Fundația a fost alături de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român la Olimpiadele din 2004 de la Atena, din 2008 de la Beijing şi din 2012 de la Londra. Sprijinul acordat s-a concretizat în crearea unor condiţii de pregătire de înalt nivel care să le permită tinerilor sportivi obţinerea unor rezultate cât mai bune. Totodată a fost promovat un stil de viaţă sănătos, în care sportul ocupă un loc important.

Recent:

TV Business Philosophy33 minutes ago

Mental coaching-ul, arma secretă a campionilor din sport

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care a fost moderată de Sorin Chiriac, le-a avut ca invitate pe gemenele...

ECONOMIC3 days ago

Menține-te hidratat, chiar și în perioada iernii!

În sezonul rece senzația de sete este mai redusă. Cu toate acestea, este indicat să avem totuși grijă să rămânem...

PODCAST Entertainment6 days ago

Miracolul descoperit de chinezi în coarnele cerbilor

Biolog, jurnalist și expert în faună cinegetică, Nicu Pârlog, a fost invitatul lui Laurențiu Ciornei la podcastul Business Philosophy. 00:00...

ECONOMIC1 week ago

Modele de paltoane pe care le poți purta cu rochii negre elegante și accesorii care să îți completeze outfitul

Rochiile negre reprezintă o alegere clasică, potrivită pentru o mulțime de ocazii speciale. Însă, pentru a completa un astfel de...

ECONOMIC2 weeks ago

Cvartetul “Pas de Quatre va susține un eveniment cameral de excepție la Ateneul Român

În data de 26.01 – duminică! – la Sala Mare a Ateneului Român va avea loc un eveniment cameral de...

PODCAST Entertainment2 weeks ago

Arta instructajului canin și mondioring în România

Podcastul Business Philosophy, moderat de Ileana Vlăduț, i-a avut ca invitați pe Alexandru Davidescu, fondator K9 Team Club, instructor canin...

ECONOMIC2 weeks ago

Aqua Carpatica, lider în topul celor mai vizibile branduri de apă pentru luna ianuarie 2025

Aqua Carpatica este lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online la categoria “Top expresii” pentru luna...

PODCAST - SUSTENABILITATE3 weeks ago

Povești cu bonsai, trandafiri japonezi, mușcate și mentă

Alexandra Pîrîianu, fondator şi peisagist “Bonsai Landscape & Design” a fost invitată în cadrul Podcastului Business Philosophy, care a fost...

PODCAST PR & MARKETING4 weeks ago

Podcastul Business Philosophy, premiat la Gala Fotbalului Românesc

Podcastul Business Philosophy, moderat de Romeo Chiriac, l-a avut ca invitat pe Mihai Igiroșanu, Redactor Șef al Revistei Sport Magazin....

PODCAST Entertainment1 month ago

Clubul Media Business, organizator al Turneelor Internaționale ale jurnaliștilor

Directorul de PR al Clubului Media Business, Ileana Vlăduț, a fost invitata podcastului Business Philosophy, moderat de Romeo Chiriac. DESCRIERE...

Publicitate

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: