Fonduri europene de 3 miliarde de euro pentru firmele românești, inclusiv startup-uri

Firmele private românești, inclusiv startup-urile, vor avea la dispoziție 3 miliarde de euro din fondurile europene care urmează să fie alocate României în perioada de programare 2021-2027.

În periada de programare curentă – 2014-2020 – din care se mai pot trage bani europeni până la finalul anului 2023, firmele private românești au avut la dispoziție fonduri europene de 1,5 miliarde de euro pentru afaceri (neagricole) și au depus proiecte în valoare totală de 3 miliarde de euro. În total 17.000 de firme din România au beneficiat de fonduri europene structurale și de investiții pentru inițiative antreprenoriale, în perioada 2014-2020.

Viitorii bani europeni – 2021-2027 – care sunt încă în discuție la nivelul UE, vor fi de două ori mai mulți pentru antreprenorii români, dar vor putea fi accesa’i mai greu, pentru că se va pune accentul pe afaceri tehnologice și de cercetare.

De asemenea, vor fi alocate fonduri europene și instrumente financiare pentru firmele tinere care s-au înființat în ultimii ani pe fonduri europene prin programele România Startup Plus, Diaspora Startup și, parțial, Start-Up Nation 2017 (doar o parte s-a derulat pe fonduri UE).

Astfel, pe obiectivele de resurse umane, ministrul a prezentat 4 inițiative pe fonduri europene:

(FOTO: standardmedia.co.ke)

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password