Connect with us

Laurentiu Ciornei - analist media

Fanatismul ecologic

(de Laurențiu Ciornei)

            Biserica luterană suedeză a numit-o pe Greta Thunberg „moștenitoarea lui Isus Hristos”, atunci când adolescenta a deschis campania privind problemele energetice ale lumii, în special ale Europei. Cu Greta în frunte, campania ecologică a fost un succes. Fotografii și videoclipuri ale adolescenților suedezi care luptă pentru climă în ONU au inundat internetul și mass-media. Unii au iubit-o, pe alții, dimpotrivă, i-a iritat pe alții, iar aproape toată lumea știe despre demers și schimbările climatice au devenit deja un laitmotiv.

            Ca și în cazul pădurii, și în cel al Gretei se simte același fanatism. Lumea s-a împărțit direct în două și fiecare tabără umblă cu dreptatea-n dinți. Rațiunea nu mai există, ”ne ducem după fentă” și căutăm febrili să demonstrăm că realitatea noastră este mai bună decât adevărul adversarilor. Așa este și în cazul pădurilor noastre. Avem nevoie de lemn, de biodiversitate, dar nu acceptăm soluția tratamentelor necesare.

Ce ați spune dacă ați afla că,

            Greta Thunberg este o fată inocentă capabilă să atragă masele spre cauza ei, dar în spatele ei se află o ideologie revoluționară periculoasă. Cea a ecologismului de stânga, o ideologie din ce în ce mai fanatică, care ne-ar putea arunca într-un dezastru global.

            Greta Thundberg nu poate face față discursurilor spontane, nu poate răspunde în mod independent la întrebări și a fost astfel descoperită ca fiind o persoană cu o serie de deficiențe, recunoscute: depresia și autismul. Pe măsură ce lumea și-a concentrat atenția asupra ei, problemele ei psihice s-au intensificat. 

            Greta Thundberg s-a lăsat copleșită de faimă, iar acum întrebarea este dacă va reuși să se descurce cu valul crescând de critici. Recent, ea a comentat cu privire la incendiile care au devastat pădurile australiene, într-un mod extrem de simplist și radical, punând vina în totalitate asupra schimbărilor climatice provocate de om și infiererând cu obidă locuitorii Australiei.

            Greta Thundberg conduce o revoluție climatică după un plan conceput de alții. Fața nevinovată a unui copil este menită să inspire încredere și să atragă majoritatea, dar sursa acțiunilor ei este periculoasă atunci când joacă un rol atât de puternic în ideologia de mediu.

            Greta Thundberg este, de fapt, creația radicalilor de stânga care au transformat ecologismul în propria religie. Aceștia, care subminează esența umanității, neagă demnitatea umană și zdrobesc valorile fundamentale, se închină acum doar Mamei Pământ, despre care spun că are prioritate asupra omenirii.

            Așadar, dragilor, vă invit la cumpătare, mai ales în cazul pădurilor noastre.

            Revoluția climatică intră într-o nouă etapă. La fel ca și în cazul Revoluției culturale, se desfășoară celebrul „marș lung prin instituții”, un marș menit să schimbe linia de masă a gândirii și influențarea structurilor sociale.

            Ideologia ecologismului este împinsă atât de adânc în tendințele social-politice actuale, încât orice critică a acestei ordini patologice întortocheate va fi întâmpinată doar cu ură instantanee.

            Dacă nu întreprindem o dezbatere punctuală și eficientă cu privire la locul umanității în lume și nu restabilim conceptul mai larg și mai rezonabil de mediu, atunci fanatismul va șterge tot opusul unei ideologii care vede umanitatea ca un obstacol care trebuie depășit.

Laurențiu Ciornei, 51 de ani, este licențiat în drept, jurnalism și silvicultură. Are masterate în economie și geografie. Acum este doctorand, la Academia Română, în economie.

După un sfert de veac în presa centrală, unde a urcat treptele de la redactor la director, acum Laurențiu cutreieră pădurile țării în calitate de inginer silvic, dar și de cercetător științific la Centrul de Biodiversitate al Academiei Române.

Profesionalismul său l-a impus pe lista de experți în proiecte dezvoltate pe fonduri europene. Astfel, face parte din echipe de experți în evaluarea ariilor naturale protejate, în politic publice și identificarea ecosistemelor degradate prin teledetecție satelitară.

Fondator, începând cu 2005, al unor entităţi (site-uri online de informații&social media) – precum hachi.ro (interactiv în servicii), delabucovina.ro (servicii turism/hrană sănătoasă), verticalnews.ro (interactiv în domeniul juridic), doctorionline.ro şi doctoras.ro (interactiv în domeniul sănătăţii), bonaonline.ro (interactiv / agenţie babysittng), anavacante.ro (taylor made tourism agency), seven media şi clubul media business (agenţii de comunicare și PR).

Vorbește fluent engleza, germana, franceza, italiana, spaniola. A fost, în 1992, campionul României la shotokan (deținător de centură neagră-3DAN), iar recent a primit calificarea de instructor krav-maga. Este căsătorit cu o profesoară, iar fiul este ecologist și geograf.

Please follow and like us:

Recent:

Analize & Studii17 ore ago

Aqua Carpatica, lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online și pe Facebook din luna aprilie

Aqua Carpatica este lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online și pe Facebook în luna martie...

Emisiunea TV Business Philososphy19 ore ago

Dosarul dropiei în istoria recentă a României – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată azi, de la ora 18:00, care va fi moderată de Laurențiu Ciornei,...

Stiri7 zile ago

Emisiune Business Philosophy: „Urmează-ți visul! Octavian Ciovică, povestea unui campion”

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care a fost moderată de Romeo Chiriac, l-a avut ca invitat special pe...

Stiri7 zile ago

Ce vinuri se potrivesc la masa de Pasti

In apropierea sarbatorilor, la masa de Paste din familie, mancarea traditionala si vinurile bune trebuie sa mearga mana in mana....

Emisiunea TV Business Philososphy7 zile ago

Emisiune Business Philosophy: „Urmează-ți visul! Octavian Ciovică, povestea unui campion”

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care a fost moderată de Romeo Chiriac, l-a avut ca invitat special pe...

Stirio săptămână ago

„Urmează-ți visul! Octavian Ciovică, povestea unui campion” – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care va avea loc miercuri, 28 aprilie, de la ora 18:00, îl va...

Business-ul tau aicio săptămână ago

Mutu joacă cu Super Mutu

Adrian Mutu, ambasadorul FAVBET ROMÂNIA, a avut partea de o surpriză de proporții din partea partenerilor săi. De curând, Favbet...

Emisiuneo săptămână ago

„Urmează-ți visul! Octavian Ciovică, povestea unui campion” – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care va avea loc miercuri, 28 aprilie, de la ora 18:00, îl va...

Editorialo săptămână ago

Meriţi o viaţă fără dureri. Alege terapiile alternative de la Osteomedicare!

Specialiştii Osteomedicare te ajută sǎ spui STOP durerii, să-ți redobândești sănătatea, şi să-ți ȋmbunǎtǎţeşti calitatea vieţii. Apelȃnd la terapii personalizate și...

Stirio săptămână ago

Casa Pariurilor, 300.000 de euro cheltuiți pentru un spot tv pentru bonus, considerat illegal. Amendă de la ONJN!

Statul a pus tunurile pe sponsorul Ligii 1, operatorul de pariuri cu cele mai multe matrapazlâcuri realizate pe metru pătrat,...

Publicitate

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: