Connect with us

Stiri

Facebook interzice o firma care sustine ca poate “spala pe creier” clientii

Facebook a trimis o notificare de sistare a activitatii firmei Spinner, din Israel, ce sustine ca poate schimba subconstient comportamentul oamenilor, scrie BBC.

Spinner percepe o taxa pentru a “influenta subconstient” tintele prin expunerea lor la mesaje online “deghizate drept continut editorial”. Facebook a interzis companiei Spinner si directorului sa foloseasca Facebook sau Instagram cu orice scop.

Ca raspuns, Elliot Shefler, co-fondatorul Spinner, a declarat pentru BBC ca firma va continua sa vanda campanii online si ca refuza sa excluda folosirea Facebook pe viitor.

Spinner sustine ca poate “spala pe creier” apropiatii clientilor si-i poate convinge sa renunte la fumat, sa slabeasca, sa ceara in casatorie, sa initieze relatii intime mai des cu partenerii lor si sa ia in considerare posibilitatea de a-si pune implant mamar, printre altele.

“Se pare ca Spinner foloseste conturi false si pagini false de Facebook pentru a ‘bombarda strategic’ utilizatorii Facebook cu reclame,” a scris firma de avocatura folosita de Facebook, Perkins Coie, intr-o scrisoare adresata lui Shefler. “Aceste activitati incalca politica de termeni de publicitate Facebook. Facebook va cere sa opriti aceasta activitate imediat.”

Potrivit firmei de avocatura, conturile Spinner au fost dezactivate. Shefler a tinut sa precizeze ca Spinner a cumparat publicitate pe Facebook de mai bine de un an si ca fiecare reclama a fost revizuita si aprobata de reteaua de socializare.

“Abilitatea Spinner de a livra continut utilizatorilor nu e dependenta de un cont sau pagina de retea de socializare. E un concept,” a declarat el.

Ideea a fost initial pusa pe platforma de finantare Indiegogo, insa a strans doar 192 de lire din suma de 47.800 de lire ceruta.

“Nu e un truc tehnic,” a declarat Shefler. “Folosim unelte obisnuite. Trucul e pretul. Cumparam media cu 5 dolari pentru 1.000 de impresii. Vindem media cu 49 de dolari pentru 180 de impresii. E o diferenta mare.”

Nu se stie daca aceasta strategie si functioneaza, in ciuda insistentelor co-fondatorului. Atunci cand Rich Leigh, ce lucreaza in relatii publice, a incercat o astfel de campanie de “spalat creierul” pe propriul dispozitiv, a vazut doar 4 sau 5 exemple de articole specifice pe Facebook dupa ce a activat link-ul.

Sursa – https://www.digi-world.tv/stiri/digital-tech/facebook-int… si https://www.bbc.com/news/technology-51134738

Please follow and like us: