Elemente acoperire piscine. De ce este important sa iti acoperi piscina

Prin acoperirea piscinei, ii cresti eficienta si fiabilitatea. Gandeste-te la acoperisul pentru piscina ta ca la o forma prin care nivelul acesteia de mentenanta va fi mai usor de realizat. Optand pentru un sistem de acoperire oferit de o companie de top, asa cum este Total Pool, te vei bucura mai mult timp de o piscina mai atractiva in termeni de estetica.

Prin acoperirea piscinei, ii cresti eficienta si fiabilitatea. Gandeste-te la acoperisul pentru piscina ta ca la o forma prin care nivelul acesteia de mentenanta va fi mai usor de realizat.

Optand pentru un sistem de acoperire oferit de o companie de top, asa cum este Total Pool, te vei bucura mai mult timp de o piscina mai atractiva in termeni de estetica.

Indiferent ca este vara sau iarna, avem numeroase sisteme pentru acoperirea piscinei – de la prelatele pentru piscina actionate manual, pana la cele semi – automate sau automate, inclusiv mecanisme de rulare a prelatei (derulatoare), sisteme de acoperire policarbonat si accesorii iernare.

 Prelata Piscina

Prelatele flotante cu bule reprezinta o solutie ieftina, care iti protejeaza piscina de numeroase impuritati (praf, frunze aduse de vant, etc.), permitand, in acelasi timp, o incalzire gratuita a apei, de la soare.

De asemenea, pentru a-ti usura munca, poti achiziona si mecanismul de rulare al prelatei, si anume, derulatorul.

In ceea ce priveste prelatele de iarna cu sistem de prindere inclus, acestea retin impuritatile si permit o conservare mai buna a apei pe perioada de inghet.

Sistemul de acoperire piscina policarbonat

Acest sistem imbina functionalitatea cu partea estetica. El iti permite sa-ti extinzi sezonul de inot pe tot parcursul anului si scade considerabil frecventa de curatare a piscinei.

De asemenea, sistemul de acoperire policarbonat reduce frecventa verificarii apei prin imbunatatirea calitatii apei, reduce utilizarea substantelor chimice pentru tratarea apei, iar fluctuatiile temperaturii apei de peste noapte sunt reduse.

Cu un astfel de sistem, nu este nevoie sa-ti deschizi si inchizi piscina in fiecare sezon, beneficiezi de incalzire gratuita si ecologica a apei (capteaza caldura rezultata din radiatiile solare sau din incalzirea aditionala a apei).

De ce sa optezi pentru un sistem de acoperire a piscinei

Solutiile de acoperire pentru piscina protejeaza apa de factorii externi de poluare, ii mentin temperatura si chiar o cresc. Temperatura apei din piscina poate creste cu peste 4 grade, in timp ce consumul de energie electrica va scadea.

Sistemul de acoperire atrage razele solare, care, la randul lor, incalzesc natural apa din piscina, fara a mai fi nevoie de interventia pompei de incalzire, despre care stim ca este alimentata cu energie electrica.

Prin tratarea apei cu clor se obtine un nivel maxim de igienizare. Daca in cazul unei piscine neacoperite, actiunea directa a razelor solare degradeaza proprietatile clorului, nu acelasi lucru se poate spune si in cazul unei piscine acoperite. Acoperitoarele tin la distanta lumina UV a razelor solare care afecteaza clorul din apa piscinei, crescandu-i calitatea.

Elementele de acoperire ofera, de asemenea, un grad scazut de evaporare a apei din piscina. Totodata, reduc nivelul de blocaje a circuitului de alimentare cu apa (impiedica patrunderea impuritatilor), oferind un consum scazut de clor si energie electrica.

Acoperirea piscinei pentru iarna

Daca anotimpul rece si-a facut simtita prezenta si stii ca nu vei mai folosi piscina pentru o perioada lunga de timp, o poti acoperi, pentru a preveni deteriorarea componentelor, pentru a evita caderea diverselor obiecte sau corpuri. Acest lucru poate fi facut cu ajutorul prelatelor pentru iarna si a sistemelor de acoperire policarbonat.

Deosebit de importante sunt si operatiunile specifice pentru iernarea piscinei. Odata incheiat sezonul, orificiile tuturor acesoriilor piscinei trebuie acoperite. Pentru prevenirea viitoarelor probleme, foloseste accesoriile pentru iernare. Acoperirea si protejarea duzelor impotriva inghetului prelungesc durata de viata a piscinei si te scutesc de probleme in sezonul viitor.

Asadar, nu astepta prognoza meteo! Acopera piscina si bucura-te de:

  • o temperatura a apei mai crescuta, gratuit;
  • curatenia apei;
  • economie in ceea ce priveste costurile pentru substantele de intretinere;
  • prelungirea sezonului de inot;
  • siguranta pentru copii si animalele de companie;
  • reducerea costurilor de punere in functiune a piscinei, prin economisirea orelor de lucru si a materialelor de spalare a bazinului.

Total Pool & SPA – magazine online piscine

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password