Connect with us

Stiri

După ce şi-a transferat 10% din activitate în mediul online pe perioada crizei, Centrul de kinetoterapie KinetoFit se redeschide începând cu 15 mai

Dragoș Luscan, preparatorul fizic al echipei de handbal feminin CSM Bucuresti, şi în trecut al sportivilor de performanţă Simona Halep, Horia Tecau, Florin Mergea, Cristina Neagu, redeschide Centrul KinetoFit începând cu data de 15 mai. Conform reglementărilor legale, centrele de kinetoterapie au permisiunea să se redeschidă, în timp ce sălile de sport mai au de aşteptat.

Ca urmare a decretului privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, activitatea Centrului KinetoFit s-a închis începând cu data de 17 martie. În condițiile recomandărilor oficiale de a rămâne acasă, KinetoFit a oferit în toată această perioadă dificilă servicii online (prin Skype, WhatsApp sau zoom). Aproximativ 10% din activitate s-a transferat online, clienții KinetoFit beneficiind în această perioadă de supravegherea unui specialist kineto pentru a-şi continua tratamentele deja începute şi pentru a preveni eventualele deficiențe sau complicații ce puteau apărea dacă se opreau.

În acest context, Dragoş Luscan a lansat un program de exerciții fizice oferit gratuit în mediul online, precum şi sesiuni online private de kinetoterapie, pentru a încuraja oamenii să rămână activi și să îşi protejeze sănătatea într-un mod corect. Toate programele de exerciții sunt gândite pentru a putea fi realizate cu ușurință acasă, fără echipamente speciale, cu rezultate concrete pentru diferite afecţiuni.

Începând cu 15 mai, Centrul KinetoFit îşi reia activitățile şi în cabinet, adaptându-se la această situație excepțională, respectând noi măsuri de siguranţă. Centrul extinde la un nou nivel de excelenţă principiile care stau la baza existenţei sale: pacienții să fie în siguranță și mulțumiți de rezultatele intervențiilor efectuate și de empatia cu care sunt înconjurați în centrul KinetoFit.

“Redeschiderea centrului nu înseamnă reîntoarcerea la situația anterioară, ci o adaptare la noi reguli și la o nouă realitate. Este un moment prielnic, pentru noi toți, să începem să ne punem întrebări legate de cum putem integra sportul și stilul de viață sănătos în contextul actual. Indiferent de dificultăți, Centrul KinetoFit depune toate eforturile pentru siguranța clienţilor noştri, starea lor de bine şi atingerea rezultatelor optime în urma serviciilor noastre.”, spune Dragoș Luscan, fondator KinetoFit.

Impactul COVID-19 asupra stilului de viaţă activ

Pandemia COVID-19 s-a tradus pentru cei mai mulți români în izolare la domiciliu prin sedentarism şi lipsa mişcării şi a exercițiilor fizice. După 60 de zile, această situaţie poate avea un efect negativ asupra sănătății fizice și mentale.

Cercetătorii citaţi de Centrul Naţional pentru Biotehnologie (US), avertizau încă de la începutul lunii februarie 2020 asupra riscurilor sedentarismului în acest nou context: “izolarea în casă poate duce la creşterea comportamentelor de sedentarism, precum: petrecerea unui timp excesiv pe scaun sau culcat pentru activităţi în faţa ecranului (pentru activităţile profesionale sau jocuri, TV, folosirea mobilului)”, se menţionează în studiu.

Șederile prelungite la domiciliu pot crește comportamentele care duc la inactivitate și contribuie la anxietate, depresie și afecțiuni cronice de sănătate. Menținerea activității fizice regulate contribuie la o viață sănătoasă. Este însă greu pentru mulți dintre noi să facem exercițiile fizice pe care le făceam în mod normal. Este și mai greu pentru persoanele care nu făceau de obicei exerciții fizice. De activitatea fizică regulată beneficiază atât corpul, cât și mintea. Beneficiile sunt multiple: se poate reduce tensiunea arterială ridicată, precum şi riscul unor afecţiuni cardiace sau accidente vasculare cerebrale, diabet de tip 2, dar și diverse tipuri de cancer. ”, spune Dragoș Luscan, preparator fizic şi fondator KinetoFit.

Momentele de mișcare pentru a preveni afecţiunile cauzate de sedentarism, chiar şi ridicarea din faţa ecranului pentru lua un pahar de apă, sau diferite activități  fizice în casă sunt de ajutor. „Este important să vă întrerupeți timpul de ședere cu o activitate care vă va ajuta inima și plămânii să pompeze mai bine”, spun şi alţi cerctători, citați de health.harvard.edu.

Cei mai mulţi dintre noi asociem kinetoterapia cu o terapie de recuperare în urma unei afecţiuni sau accidentări, iar atunci când alegem să facem sport mergem la o sală de fitness. ”Sportul şi sănătatea corpului nostru ar trebui să ne preocupe constant pe toți, indiferent de vârstă, însă este important să beneficiem de ajutorul și supravegherea unui specialist kineto pentru a ne recomanda mişcările potrivite pentru corpul nostru, pentru obiectivele pe care ni le stabilim şi pentru a preveni eventualele deficiențe sau complicații ce pot apărea în urma solicitărilor zilnice.”, spune Dragoș Luscan, fondator KinetoFit.

Despre KinetoFit

Centrul KinetoFit aduce cele mai noi soluții de recuperare medicală, sport, wellness, pregătire fizică și nutriție. KinetoFit este locul în care ai grijă de corpul tău, indiferent dacă trebuie să o faci după o accidentare, în urma unei afecțiuni sau doar pentru că simți că a venit momentul pentru o schimbare în viața ta.

Dotat după cele mai înalte standarde, centrul KinetoFit dispune de o sală de kinetoterapie, spații funcționale pentru fizioterapie cu aparatură de ultimă generație, masaj terapeutic și sportiv, precum și sală de pregătire fizică.

Printre serviciile oferite de KinetoFit se numără:

 • Kinetoterapie
 • Consultații de specialitate și evaluări periodice funcționale
 • Masaj terapeutic și sportiv
 • Masaj anticelulitic și de relaxare
 • Electrostimulare
 • Fizioterapie
 • Pregătire fizică
 • RPG (Recuperare Globală Posturală)
 • Elongații
 • Crioterapie
 • Terapie tecar
 • Terapie manuală

Despre Dragoș Luscan

KinetoFit este dezvoltat de Dragoș Luscan, în prezent preparator fizic pentru echipa de handbal feminin CSM Bucuresti, iar în trecut membru al echipelor de pregătire a sportivilor de performanţă precum Simona Halep, Cristina Neagu, Horia Tecau și Florin Mergea etc. Cabinetul este destinat persoanelor cu afecțiuni ortopedice, post-traumatice, sportivilor de performanță, precum și tuturor celor care doresc să își îmbunătățească stilul de viață și să poată obține cea mai bună variantă a lor din punct de vedere fizic și nu numai.

În urma unei accidentări foarte grave a fost nevoit să își încheie activitatea de sportiv și astfel a început o nouă carieră de kinetoterapeut și preparator fizic. A lucrat cu echipele de polo și handbal masculin ale clubului Steaua București, Echipa națională de Handbal Feminin și masculin și echipa de Volei Masculin a clubului CSA Steaua București. În ultimii ani a fost alături de sportivi români din topul mondial, precum Simona Halep, Cristina Neagu, Horia Tecau și Florin Mergea, pregătindu-i fizic și susținându-i în atingerea performanțelor lor. A participat la pregătirea sportivilor din cadrul loturilor naționale de înot și badminton ale României precum și a celor din Academia de Dans Mihai Petre.

Printre marile realizări ale carierii sale se numără:

 • Participarea la Turneul Campioanelor – alături de Simona Halep în anul 2016
 • Medalia de bronz în anul 2015 la Campionatul Mondial – alături de Echipa Națională de Handbal Feminin a României
 • Supercupa României la Handbal Feminin – alături de echipa CSM București (2019)
 • Prima medalie olimpică din istoria tenisului românesc, la Jocurilor Olimpice de la Rio în anul 2016 – alături de echipa Horia Tecau și Florin Mergea
 • Locul 1 la proba de dublu de la BRD Nastase Țiriac Trophy, în anul 2016 – alături de echipa Horia Tecau și Florin Mergea
 • Locul 1 și 2 la proba de dublu de la Mutua Madrid Open, anul 2016 – alături de Horia Tecau și Florin Mergea

TELEFON: 0766 593 500

WEB: www.kineto.fit

EMAIL: contact@kineto.fit

FACEBOOK: https://www.facebook.com/www.kineto.fit/   

YouTube: Dragos Luscan

ADRESA: Strada Banu Antonache 51, etaj 1 (zona Floreasca), Sector 1, București

Recent:

ECONOMIC15 hours ago

Tinerii inovatori români zboară spre stele: O șansă unică la Conferința International Space Development

Într-o demonstrație impresionantă de inteligență, pasiune și dedicare, echipa Derzis Hospital, formată din șase elevi excepționali ai Colegiului Național „Cantemir-Vodă”...

ECONOMIC2 days ago

STOICA & ASOCIAȚII câștigă definitiv litigiul având ca obiect anularea actelor administrative care au stat la baza edificării unui important depozit ecologic de deșeuri finanțat cu fonduri UE nerambursabile

În data de 4 aprilie 2024, a fost soluționat definitiv un litigiu complex inițiat în anul 2018 de o societate...

PODCAST SPORT2 days ago

Cătălin Munteanu, despre mentalitatea de victimă a fotbaliștilor români care joacă în străinătate

Podcastul Business Philosophy, intitulat “Despre mentalitatea de victimă a fotbalistului român care joacă în străinătate”, l-a avut ca invitat pe...

ECONOMIC2 days ago

Nike te trimite în spațiu direct din Piața Universității!

Nike își invită fanii să descopere noul model Air Max DN, experimentând senzația de plutire în spațiu printr-o activare ce...

TV Business Philosophy2 days ago

House of Cookies: prăjituri cu gust de artă, la birou şi acasă. Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată miercuri, 10 aprilie,  de la ora 18:00, i-a avut ca invitaţi pe Cristian Şerban, CEO House of...

ECONOMIC5 days ago

Aqua Carpatica, lider în topul celor mai vizibile branduri de apă pentru luna martie 2024

Aqua Carpatica este lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online la categoria “Top expresii” și “Facebook...

PODCAST - Business1 week ago

Importanța sistemelor performante de irigații, cu Hasan Atmeh (CEO AFKO România)

DESCRIERE: 00:00 – Intro 00:40 – prezentare Hasan Atmeh – CEO AFKO România – una dintre cele mai mari companii...

ECONOMIC1 week ago

AQUA Carpatica a obținut 6 noi distincții Monde Selection – International Quality Institute

AQUA Carpatica a obținut 6 noi distincții Monde Selection – International Quality Institute după cum urmează: AQUA Carpatica Natural Mineral...

TV Business Philosophy1 week ago

Antreprenoriat pe note muzicale. Cuplul Cristi şi Iulia Ivan la Emisiunea „Business Philosophy”

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată miercuri, 3 aprilie, de la ora 18:00, a avut ca invitaţi un...

ECONOMIC2 weeks ago

Ce ar trebuii sa stii inainte de a inchiria o masina

Autoturismul este un instrument indispensabil în viața de zi cu zi, facilitându-ne să ne desfășurăm activitățile cotidiene și să ajungem...

Publicitate

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: