Connect with us

ECONOMIC

Cum să ai grijă de ochii tăi dacă lucrezi mult la calculator

Statul în fața unui monitor este o activitate omniprezentă în zilele noastre, fie că este vorba de muncă, educație sau divertisment.

Utilizarea prelungită a calculatorului poate duce la oboseală oculară, disconfort și alte probleme de vedere, ceea ce dă naștere unei preocupări din ce în ce mai mari, pentru fiecare dintre noi: sănătatea ochilor.

Sindromul vederii computerizate (CVS), una dintre cele mai comune probleme ale celor care petrec mult timp la calculator

Sindromul vederii computerizate este o afecțiune comună în rândul celor care petrec mult timp în fața ecranelor.  Această problemă afectează între 50% și 90% dintre persoanele care utilizează calculatorul pentru perioade lungi de timp și are următoarele simptome:

  • Oboseala oculară. Se manifestă prin dificultatea de a concentra privirea și senzația de efort la nivelul ochilor.
  • Uscăciunea ochilor. Poate apărea din cauza faptului că oamenii tind să clipească mai rar când folosesc calculatorul.
  • Vederea încețoșată. Este o problemă care poate fi intermitentă sau constantă și poate afecta capacitatea de a citi sau de a lucra eficient.
  • Durerile de cap. Sunt frecvente pentru mulți dintre cei care petrec mult timp în fața calculatorului și sunt adesea cauzate de tensiunea acumulată în ochi și în zona frontală a capului.
  • Iritația ochilor. Este o problemă care se se poate manifesta prin roșeață, mâncărime sau senzația de arsură.

Cum îți protejezi ochii la locul de muncă?

1. Regula 20-20-20

La fiecare 20 de minute, ia o pauză de 20 de secunde și privește un obiect aflat la 20 de metri distanță. Acest lucru ajută la relaxarea mușchilor oculari și previne suprasolicitarea lor.

2. Ajustarea poziției monitorului

Asigură-te că monitorul este la nivelul ochilor sau ușor sub acest nivel. Distanța optimă dintre ochi și ecran ar trebui să fie între 50 și 70 de centimetri. Ecranul ar trebui să fie inclinat astfel încât partea superioară să fie mai îndepărtată de ochi decât partea inferioară.

3. Folosirea luminii corecte

Evită să lucrezi în întuneric complet sau cu lumina directă a soarelui care se reflectă pe ecran. Luminozitatea ecranului ar trebui să fie similară cu cea a mediului înconjurător. Ajustează contrastul pentru a reduce tensiunea oculară.

5. Folosirea ochelarilor de protecție

Ochelarii special concepuți pentru lucrul la calculator ajută la reducerea oboselii oculare și la filtrarea luminii albastre emise de ecrane. Poți apela la servicii optometrie în Tulcea pentru a primi cele mai bune recomandări în ceea ce privește ochelarii de protecție.

6. Adoptarea unor exerciții pentru ochi

De multe ori, câteva exerciții simple pot face minuni.

Spre exemplu, clipirea frecventă ajută la hidratarea ochilor și la prevenirea uscăciunii. Amintește-ți să clipești în mod regulat, mai ales dacă simți că ochii tăi sunt uscați.

Un alt exercițiu simplu, pe care îl poți face oricând este rotirea ochilor. Închide ochii și rotește-i încet în sensul acelor de ceasornic de câteva ori, apoi în sens invers. In felul acesta îți vei relaxa mușchii ochilor și vei ameliora oboseala.

O altă tehnică de relaxare este palmingul,  care implică acoperirea ochilor cu palmele timp de câteva minute. Închide ochii și așază-ți palmele peste ochi fără a apăsa. Inspiră adânc și relaxează-te!

7. Alimentația corectă

Asigură-te că ai o alimentație corectă, bogată în vitamina A, Omega 3 și antioxidanți! Toate au efecte benefice asupra vederii. De asemenea, nu uita să bei apă!

8. Vizitele frecvente la oftalmolog

Chiar dacă nu ai simptome vizibile de probleme oculare, este bine să mergi frecvent la oftalmolog, mai ales că poți în fiecare an să optezi pentru o consultație gratuită pentru determinarea dioptriilor în Tulcea. Un control oftalmologic complet poate identifica problemele înainte ca acestea să devină severe și poate preveni deteriorarea vederii.

Dacă vrei o viață productivă și confortabilă,  este bine să ai grijă de ochii tăi. Din fericire, acest lucru este din ce în ce mai simplu, chiar și într-o lume în care majoritatea oamenilor petrec ore întregi în fața calculatorului.

Recent:

PODCAST MEDICINA3 days ago

Fizioterapeutul Simonei Halep a lansat o aplicație revoluționară pentru sportivi

Podcastul Business Philosophy, care a fost moderat de Sorin Chiriac, l-a avut ca invitat pe fizioterapeutul Gelu Cosma. DESCRIERE: 00:00...

TV Business Philosophy4 days ago

Artă, licitații și expoziții dedicate artiștilor. Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată pe 16 aprilie, de la ora 17:00, a avut-o ca invitată pe Stanciu...

SPORT5 days ago

Naţionala de futsal a României merge la barajul pentru Euro-2026

Naţionala de futsal a României şi-a atins obiectivul din preliminariile pentru Campionatul European de anul viitor, competiţie care va fi...

Stiri1 week ago

Irina Bulmaga a obținut argintul la Campionatul European de șah

Performanță remarcabilă pentru șahul românesc: Irina Bulmaga obține argintul la Campionatul European Feminin 2025 După ce România a fost gazda...

TV Business Philosophy2 weeks ago

Energia nevazută a acelor de acupunctură ȋn Romȃnia. Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată pe 9 aprilie, de la ora 17:00, a avut-o ca invitată pe Dr....

PODCAST CULTURA2 weeks ago

Balada Soarelui Răsare. Legenda Sfântului Apostol Andrei

Podcastul Business Philosophy i-a avut ca invitați de Doctorul în Medicină, Dragoș Slăvescu, om de cultură și pe preotul Florin...

ECONOMIC2 weeks ago

AQUA Carpatica, lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online și pe Facebook în luna martie 2025

AQUA Carpatica este lider în topul celor mai vizibile branduri de apă atât în online, cât și pe Facebook în...

ECONOMIC2 weeks ago

Importanța colaborării cu firme specializate în transportul de marfă

Sectorul transporturilor de marfă joacă un rol esențial în economie, facilitând mișcarea bunurilor și menținerea unei aprovizionări constante pe piețele...

TV Business Philosophy3 weeks ago

Studiu de caz al modului cum sunt folosite simbolurile religioase în creațiile artistice

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33 i-a avut ca invitați de Doctorul în Medicină, Dragoș Slăvescu, om de cultură...

ECONOMIC3 weeks ago

REGINA MARIA 3.0: Rețeaua de sănătate semnează cea mai mare tranzacție de pe piața medicală din Europa Centrală și de Est

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA, compania lider în calitatea serviciilor medicale din România, împreună cu MediGroup, compania lider de servicii...

Publicitate

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: