Cum poți fi alături de Moș Crăciun în călătoria sa cu ajutorul NORAD

Călătoria lui Moș Crăciun poate fi urmărită în întreaga lume cu ajutorul Comandamentului pentru Apărare Aerospațială Nord-Americană (NORAD) și a Google Earth – AICI.

Astfel, internauții pot vedea în timp real cum Moș Crăciun pornește cu renii săi în călătoria de aproximativ 510.000.000 km, având o viteză de aproximativ 2.900 kilometri pe secundă.

În 24 de ore, Moș Crăciun trebuie să viziteze 390.000 de case pe minut – sau 6.424 pe secundă. El își va începe călătoria în Pacificul de Sud, prima sa oprire fiind în Kiribati, o colecție de 32 atoli în Oceanul Pacific. În continuare va merge să ofere cadouri copiilor din Noua Zeelandă, apoi celor din Australia și în Japonia. Urmează pe rând Asia, Africa și Europa, încheind cu Canada, SUA, Mexic și America de Sud.

Pe tot parcursul anului, organizația americană și canadiană NORAD monitorizează spațiul aerian pentru a evita un atac nuclear, dar când se apropie Crăciunul, ei monitorizează cerul pentru sania lui Moș Crăciun. În fiecare an, site-ul NORAD Tracks Santa primește aproape nouă milioane de vizitatori unici din peste 200 de țări și teritorii de pe tot globul. Pe 24 decembrie, 1.500 de voluntari răspund la e-mailuri și primesc peste 140.000 de apeluri cu privire la locația exactă a lui Moș Crăciun.

În acest an călătoria lui Moș Crăciun poate fi urmărită live începând cu ora 08.00 GMP (11.00 ora României). După succesul programului NORAD, Google a lansat Keyhole Santa Radar în 2004, ca parte a programului său Google Earth. Ulterior, Google a dezvoltat și site-ul Santa Tracker – AICI. În fiecare an pe 24 decembrie, Santa Tracker din Google revine live, permițând copiilor să monitorizeze progresul livrării cadourilor de la ora 10:00 GMT pe dispozitive desktop, mobile și tablete.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password