CNA a interzis reclama Vel Pitar cu pâinea „fără virusul gripal”

Consiliul Național al Audivoizualului a decis interzicerea de la difuzare a reclamei la pâine Vel Pitar care „garanta” pâine fără „virusul gripal”. Motivul deciziei CNA este că „instigă să renunţe la alte produse sau servicii similare ori asemănătoare identificabile”.

Vel Pitar a difuzat în ultimele săptămâni un spot TV în care spune că „gripa, dar și alte boli, se pot transmite de la persoanele care tușesc sau strănută peste pâinea dumneavoastră, nu doar în magazine, ci și în depozite sau când pâinea este transportată” (…) Cumpără pâinea ambalată de la Vel Pitar! Alege siguranța alimentară! Garantat, fără virusul gripal!”, spune reclama.

În același clip au apărut imagini cu persoane care strănută asupra unor produse de panificație, care le ating sau care le ridică pe cele căzute. Iar prin contrast, a fost prezentat procesul automat de fabricație și ambalare a produselor Vel Pitar.

Legislația prevede în Art. 101 din Codul Audiovizual: Este interzisă orice formă de promovare a unor produse sau a unor servicii care sugerează publicului ori îl instigă să renunţe la alte produse sau servicii similare ori asemănătoare identificabile.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password