Connect with us

Business-ul tau aici

Ce trebuie să știi despre întreținerea corectă a cutiei de viteze automate și schimbul de ulei al acesteia

Mașinile dotate cu o cutie de viteze automată sunt o adevărată plăcere la condus și asigura șoferilor un confort deplin. In schimb, pentru buna functionare a acesteia este necesara si intretinerea ca la carte, iar schimbarea uleiului cutiei de viteze automate ar trebui sa se numere pe lista de priorități a oricărui șofer.

Cand se schimba uleiul cutiei de viteze automate?

De unde știm cand este momentul potrivit pentru schimbarea uleiului cutiei de viteze automate? Răspunsul diferă de la un producător la altul, însă o medie ar putea fi considerată între 150.000 și 200.000 de kilometri. Totuși, aceiași producători pot recomanda ca uleiul motorului să fie înlocuit la fiecare 30.000 km sau 2 ani, ceea ce în realitate, cel puțin în România, se poate dovedi a fi o problema din cauza condițiilor mai puțin prietenoase în care sunt nevoiți să circule soferii.

Orice service auto recomanda ca uleiul cutiei de viteze automate se schimbă la fiecare 100.000 de kilometri parcursi, însă totul ramane la alegerea fiecărui șofer. Oricum există și câteva semne la care putem fi atenți pentru că acestea anunța că este recomandata inlocuirea uleiului. De exemplu, culoarea sa este, în majoritatea cazurilor, roșie, însă în timp se uzează și devine închis la culoare.

Semne care anunta ca este necesara inlocuirea uleiului cutiei de viteze automate

Poate ca primul și cel mai clar semn este atunci când schimbarea treptelor nu mai este lină. De asemenea, la temperaturi scăzute, vitezele se schimba cu dificultate pana la încălzirea motorului, iar cutia poate sa trepideze, fie sa producă șocuri. Totodată, vitezele pot avea o intarziere atunci cand se schimba, iar cutia devine zgomotoasă în mers. Verificarea uleiului cutiei de viteze automată este foarte simpla, iar dacă acesta are un aspect uzat se poate lua în calcul înlocuirea sa.

Riscurile sunt mari, motiv pentru care este recomandat ca uleiul cutiei de viteze automate să fie schimbat încă de la primele semne ca s-a uzat. Proprietățile sale de lubrifiere scad considerabil, ceea ce favorizează deteriorarea tuturor pieselor angrenate în acest proces.

Procedura nu este complicata

Foarte important este și faptul că procedura nu este complicată, ceea ce presupune ca nimeni nu are niciun motiv pentru care să amâne schimbarea uleiului cutiei de viteze automate. Totul se derulează în decurs de cateva ore si diferă de la un autoturism la altul, în funcție de producătorul cutiei de viteze automate.

Soluția potrivită

Cosmo Motors propune diferite pachete pentru schimbarea uleiului cutiei de viteze automate și vine în sprijinul tuturor șoferilor cu produsele și serviciile oferite. De asemenea, pachetele disponibile sunt dedicate și atelierelor auto de cartier care au acces la produse de înaltă calitate pe care le pot achizitiona pentru clienții lor și în acest sens nu mai trebuie sa se complice pe cont propriu.

La Cosmo Motors orice sofer are parte de cele mai bune condiții, fiind un service cu o bogată experiență capabil să găsească soluțiile potrivite chiar și în cele mai complexe situații. Specialistii iti oferă tot profesionalismul de care îți dorești sa ai parte și, foarte important, ai libertatea de a sta alături de ei la fiecare intervenție.

Ai grijă de mașina ta

Alege pachete de schimbare a uleiului cutiei de viteze automată și întretine-ți autoturismul așa cum se cuvine. Fiind preventiv se poate prelungi considerabil durata de viata a cutiei de viteze automate, dar și a întregului autoturism. Costurile implicate sunt accesibile pentru toate buzunarele, astfel ca plătești un preț mic pentru avantajele de care te bucuri la schimb. Autoturismul tău merită tot ce este mai bun, iar Cosmo Motors îți este aproape oricand ai nevoie!

 

Please follow and like us:

Recent:

Analize & Studii17 ore ago

Aqua Carpatica, lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online și pe Facebook din luna aprilie

Aqua Carpatica este lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online și pe Facebook în luna martie...

Emisiunea TV Business Philososphy19 ore ago

Dosarul dropiei în istoria recentă a României – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată azi, de la ora 18:00, care va fi moderată de Laurențiu Ciornei,...

Stiri7 zile ago

Emisiune Business Philosophy: „Urmează-ți visul! Octavian Ciovică, povestea unui campion”

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care a fost moderată de Romeo Chiriac, l-a avut ca invitat special pe...

Stiri7 zile ago

Ce vinuri se potrivesc la masa de Pasti

In apropierea sarbatorilor, la masa de Paste din familie, mancarea traditionala si vinurile bune trebuie sa mearga mana in mana....

Emisiunea TV Business Philososphy7 zile ago

Emisiune Business Philosophy: „Urmează-ți visul! Octavian Ciovică, povestea unui campion”

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care a fost moderată de Romeo Chiriac, l-a avut ca invitat special pe...

Stirio săptămână ago

„Urmează-ți visul! Octavian Ciovică, povestea unui campion” – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care va avea loc miercuri, 28 aprilie, de la ora 18:00, îl va...

Business-ul tau aicio săptămână ago

Mutu joacă cu Super Mutu

Adrian Mutu, ambasadorul FAVBET ROMÂNIA, a avut partea de o surpriză de proporții din partea partenerilor săi. De curând, Favbet...

Emisiuneo săptămână ago

„Urmează-ți visul! Octavian Ciovică, povestea unui campion” – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care va avea loc miercuri, 28 aprilie, de la ora 18:00, îl va...

Editorialo săptămână ago

Meriţi o viaţă fără dureri. Alege terapiile alternative de la Osteomedicare!

Specialiştii Osteomedicare te ajută sǎ spui STOP durerii, să-ți redobândești sănătatea, şi să-ți ȋmbunǎtǎţeşti calitatea vieţii. Apelȃnd la terapii personalizate și...

Stirio săptămână ago

Casa Pariurilor, 300.000 de euro cheltuiți pentru un spot tv pentru bonus, considerat illegal. Amendă de la ONJN!

Statul a pus tunurile pe sponsorul Ligii 1, operatorul de pariuri cu cele mai multe matrapazlâcuri realizate pe metru pătrat,...

Publicitate

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: