Connect with us

ECONOMIC

Când și cum să îi administrezi corect un medicament veterinar câinelui tău?

Câinele tău nu mai este la fel de jucăuș ca înainte și a început să dezvolte simptome pe care nu le-a mai avut până acum?

Recomandat este să mergi cu el de îndată la un medic specialist, astfel încât acesta să îți poată prescrie cel mai bun medicament veterinar.

Evită să administrezi animalului produse despre care ai citit pe Internet, întrucât s-ar putea să înrăutățești situația.

Citește rândurile de mai jos, pentru a ști cum să acționezi și bucură-te de prietenul tău patruped cât mai multă vreme!

Simptome care îți indică nevoia utilizării unui medicament veterinar

Pentru a-ți da seama mai ușor când este necesar să îi oferi un tratament prietenului tău patruped, ia în considerare următoarele:

  • irigații la nivelul pielii, a urechilor sau a nasului;
  • infecții;
  • lipsa poftei de mâncare;
  • refuzul de a bea apă;
  • lătrat excesiv;
  • stare de letargie.

Toate acestea sunt semne care îți indică faptul că animalul tău de companie nu este bine, iar vizita la medicul veterinar este absolut necesară.

Diagnosticare

În ceea ce privește diagnosticarea, ea se poate face fie în baza unui consult preliminar, luând în considerare și detaliile pe care le oferi doctorului, fie în urma rezultatelor obținute la analize de specialitate.

Așadar, atunci când mergi la un cabinet veterinar, înarmează-te cu răbdare și ascultă indicațiile medicului, pentru a te bucuri ulterior din nou de câinele tău sănătos!

Cum să administrezi tratamentul?

Atunci când doctorul îți indică o schemă de tratament, el îți spune și cum să o administrezi. Ai grijă să fii întotdeauna punctual, indiferent dacă trebuie să îi dai câinelui picături, pastile sau dacă are nevoie de injecții.

În același timp, este important să nu întrerupi schema de tratament dacă la un moment dat observi că animalul se simte mai bine: astfel riști ca boala să recidiveze. Oferă-i animalului pastilele exact pentru atâta timp cât ți-a indicat medicul!

Ce tip de hrană să îi oferi animalului?

Dacă observi că prietenul tău patruped refuză bobițele uscate pe care i le ofereai până acum, investește în conserve cu hrană umedă.

Acestea au rolul de a-ți hidrata animalul, dar și de a-i oferi nutrienții de care are nevoie. Totodată, mâncarea umedă este gustoasă și apetisantă, având un miros îmbietor, căruia câinii nu îi rezistă de obicei, așa că îți vei convinge mai ușor patrupedul să mănânce. În același timp, îi poți amesteca pastilele în carnea din conservă, pentru a-l ,,păcăli” să își ia tratamentul, dacă altfel nu se poate.

Urmează întotdeauna schema de vaccinare

Schema de vaccinare este esențială la căței, mai ales că te plimbi cu ei pe afară, unde sunt expuși țânțarilor, căpușelor, dar și altor factori externi negativi. Vaccinurile sunt importante atât pentru prevenție, cât și pentru tratare, motiv pentru care este recomandat să ții constant legătura cu un medic de specialitate, care să îți indice cele mai bune produse! Astfel, atunci când mergi în parc sau în pădure cu câinele tău, nu mai trebuie să-ți faci griji în privința insectelor, întrucât ele vor rămâne la distanță.

Accesează Veteco.com și găsești aici o gamă extrem de largă de produse calitative, care să îți protejeze animalul de companie. Online poți comanda atât solutii antiparazitare pentru câini, cât și pentru pisici, dar și vaccinuri și suplimente nutritive excelente. Eviți astfel drumurile până la magazinele fizice, de specialitate și, în același timp, poți citi descrierea tuturor produselor din confortul propriei case! Doar monitorizându-ți constant patrupedul îi vei putea oferi soluțiile de care are nevoie, pentru a fi sănătos și fericit!

Date de contact:

Tel: +40 213 170380

E-mail: office@veteco.ro

Recent:

ECONOMIC1 week ago

Tinerii inovatori români zboară spre stele: O șansă unică la Conferința International Space Development

Într-o demonstrație impresionantă de inteligență, pasiune și dedicare, echipa Derzis Hospital, formată din șase elevi excepționali ai Colegiului Național „Cantemir-Vodă”...

ECONOMIC2 weeks ago

STOICA & ASOCIAȚII câștigă definitiv litigiul având ca obiect anularea actelor administrative care au stat la baza edificării unui important depozit ecologic de deșeuri finanțat cu fonduri UE nerambursabile

În data de 4 aprilie 2024, a fost soluționat definitiv un litigiu complex inițiat în anul 2018 de o societate...

PODCAST SPORT2 weeks ago

Cătălin Munteanu, despre mentalitatea de victimă a fotbaliștilor români care joacă în străinătate

Podcastul Business Philosophy, intitulat “Despre mentalitatea de victimă a fotbalistului român care joacă în străinătate”, l-a avut ca invitat pe...

ECONOMIC2 weeks ago

Nike te trimite în spațiu direct din Piața Universității!

Nike își invită fanii să descopere noul model Air Max DN, experimentând senzația de plutire în spațiu printr-o activare ce...

TV Business Philosophy2 weeks ago

House of Cookies: prăjituri cu gust de artă, la birou şi acasă. Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată miercuri, 10 aprilie,  de la ora 18:00, i-a avut ca invitaţi pe Cristian Şerban, CEO House of...

ECONOMIC2 weeks ago

Aqua Carpatica, lider în topul celor mai vizibile branduri de apă pentru luna martie 2024

Aqua Carpatica este lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online la categoria “Top expresii” și “Facebook...

PODCAST - Business2 weeks ago

Importanța sistemelor performante de irigații, cu Hasan Atmeh (CEO AFKO România)

DESCRIERE: 00:00 – Intro 00:40 – prezentare Hasan Atmeh – CEO AFKO România – una dintre cele mai mari companii...

ECONOMIC3 weeks ago

AQUA Carpatica a obținut 6 noi distincții Monde Selection – International Quality Institute

AQUA Carpatica a obținut 6 noi distincții Monde Selection – International Quality Institute după cum urmează: AQUA Carpatica Natural Mineral...

TV Business Philosophy3 weeks ago

Antreprenoriat pe note muzicale. Cuplul Cristi şi Iulia Ivan la Emisiunea „Business Philosophy”

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată miercuri, 3 aprilie, de la ora 18:00, a avut ca invitaţi un...

ECONOMIC3 weeks ago

Ce ar trebuii sa stii inainte de a inchiria o masina

Autoturismul este un instrument indispensabil în viața de zi cu zi, facilitându-ne să ne desfășurăm activitățile cotidiene și să ajungem...

Publicitate

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: