Are 1,5 m, 105,3 l, 14 ani, 180 kg și 5250 porții. Cât valorează cea mai mare sticlă de single malț din lume?

Cea mai mare sticlă de ”single malț” din lume, care are 105,3 litri, ce conţine whisky cu o vechime de 14 ani provenit din distileria Tomintoul, cu o înălţime de 1,5 metri, ce cântăreşte peste 180 de kilograme şi ar ajunge pentru 5.250 de porţii, este scoasă la vânzare în cadrul unei licitaţii online.

Suma licitată a ajuns deja la peste 6.000 de lire sterline marţi și ar putea ajunge la 15.000 lire înaintea termenului final stabilit de duminică.

“Suntem încântaţi să scoatem luna aceasta la licitaţie o sticlă atât de supradimensionată şi sperăm că norocosul cumpărător are fie un ciorap de Crăciun de dimensiuni impresionante, fie are în plan un Revelion de pomină pentru a întâmpina anul 2020 Din când în când, se iveşte şansa de a achiziţiona o sticlă de whisky unicat – acum a apărut o astfel de oportunitate”, a spus Graham Crane, director şi cofondator al casei de licitaţii Just Whisky.

Sticla gigant cu single malț din regiunea scoţiană Speyside, care conţine echivalentul a 150 de sticle standard de whisky, este decorată cu o etichetă de mari dimensiuni şi un dop de 20 de centimetri diametru.

A fost îmbuteliată la distileria Tomintoul în august 2009 de o echipă formată din 14 persoane şi a fost expusă în cadrul The Scotch Whisky Experience din Edinburgh.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password