Stiri
Apel “Focus to Green-Eco-life”: lasa masina acasa pe 15 octombrie, de Ziua mondiala a mersului pe jos
Evenimentul lunar “Focus to Green-Eco-life”, susținut de AQUA Carpatica, prin care sprijinim mediul ȋnconjurător şi viaţa verde a planetei, te inspira sa dai o pauza masinii tale pe 15 octombrie, de Ziua Mondiala a Mersului pe Jos.
“Focus to Green Eco Life” iti propune ca joi, 15 octombrie 2020, sa mergi pe jos in mod intentionat si sa contribui la reducerea poluarii aerului. O actiune care sa reprezinte contributia ta la “vindecarea” planetei.
Ne dorim ca si tu sa fii informat, astfel incat sa devii constient de importanta atitudinii personale fata de mediul inconjurator si de propria sanatate.
Facem un apel cu aceatsa ocazie ca sa nu folosesti masina personala sau mijloacele de transport in comun pentru drumurile pe care le ai de facut pe distante mai mici.
Inlocuieste-le, cel putin pe data de 15 octombrie, cu … mersul pe jos si te vom rasplati cu apa de care ai nevoie zilnic.
Cum? Fa-ti o poza la volanul masinii tale, datata 15 octombrie 2020. Apoi cauta-ne in oras, urmarind sigla Aqua Carpatica si semnul “interzis gaze de esapamant”. Ne vei gasi in parc sau in locuri de joaca din zona Arena Nationala, sectorul 2, Bucuresti, pentru a te hidrata corect. Arata-ne poza facuta la volanul masinii pe care ai lasat-o parcata in acea zi si te vom rasplati pe loc cu o sticla de 500 ml de apa Aqua Carpatica.
Citeste mai jos informatiile despre importanta REDUCERII POLUARII AERULUI prin diminuarea emisiilor de poluanti ale mijloacelor de transport.
Alege sa faci ceva pentru mediul in care traim, astfel incat si generatiile viitoare sa fie protejate! Daca doresti, da un “Share” acestor informatii!
Aerul atmosferic reprezinta un element important pentru menţinerea veţii pe Terra, de aceea de calitatea lui depinde şi calitatea vieţii în ansamblu. Aerul este unul din elementele de bază ale mediului înconjurător şi participă în toate procesele care au loc la suprafaţa scoarţei terestre şi în interiorul acesteea.
Deşi societatea umană se afla într-o continuă dezvoltare prin rogres tehnologic prea putin se constientizeaza de impactul tehnologic produs asupra mediului ambiant, şi anume prin modul de poluare cu aceşti poluanti care este unul dezstruos .
Poluarea aerului constă în schimbarea compoziţiei sub aspectul proporţiei dintre constituenţii săi sau prin apariţia unor noi constituenţi cu efecte dăunătoare asupra biocenozelor şi biotopului.
În oraşele mari, poluarea este cauzată de transport, în categoria căruia intră: transportul rutier, feroviar, naval, aeriantre, datoritǎ numǎrului foarte mare al acestora. Şi, deoarece majoritatea autovehiculelor sunt concentrate în zonele urbane (aprox. 90%), se poate înţelege rolul lor deosebit de important în poluarea oraşelor.
În ultimul deceniu transportul auto a continuat sa ramana sursa principala de poluare a bazinului aerian.
Gazele de eşapament
Emisiile de poluanţi ale autovehiculelor prezintă două mari particularităţi
1.În primul rând eliminarea se face foarte aproape de sol, fapt care duce la realizarea unor concentraţii ridicate la înălţimi foarte mici, chiar pentru gazele cu densitate mică şi mare capacitate de difuziune în atmosferă.
2.În al doilea rând emisiile se fac pe întreaga suprafaţă a localităţii, diferenţele de concentraţii depinzănd de intensitatea traficului şi posibilităţile de ventilaţie a străzii.
Ca substanţe poluante, formate dintr-un număr foarte mare (sute) de substanţe, pe primul rând se situează gazele de eşapament. Volumul, natura, şi concentraţia poluanţilor emişi depind de tipul de autovehicul, de natura combustibilului şi de condiţiile tehnice de funcţionare.
Compoziţia gazelor de eşapament:
a) CO – monoxidul de carbon;
b) CHx- hidrocarburi
c) SO₂- dioxidul de sulf;
d) NOx- oxizii de azot;
e) compuşi organici volatili (benenul);
f) funigine, azbest.
Fiecare dintre noi putem contribui la reducerea poluarii planetei, fiecare putem să
ne implicam atât în mod direct, prin faptele noastre, cît şi indirect, pentru această cauză
importantă pentru viaţă.
“Sa nu uitam ca sanatatea noastra, viitorul Planetei, depinde de noi, de gradul nostru de implicare directa sau indirecta prin conduita pe care o avem fata de problemele de mediu”.
ACŢIONĂM ASTAZI, ÎN PREZENT, PENTRU A SALVA VIITORUL!!!
Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).
Recent:
Alpinism, educaţie montană şi business la cote mari
Podcastul Business Philosophy, care a fost moderat de Ileana Vlăduț, l-a avut ca invitat pe Robert Ionici, alpinist, ghid montan,...
Joburi cu adrenalină, cascadorii şi cȃini. Cătălin Banghea, invitat la Emisiunea Business Philosophy
Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată pe 30 octombrie, de la ora 17:00, l-a avut ca invitat pe Cătălin Banghea,...
Grafica western și atractivitatea sa în jocurile pe telefon
Vestul sălbatic este un subiect tot mai relevant în peisajul gamingului mobil. Se inspiră de obicei din filmele clasice. De...
„Filosofia” lantului de drujba Holzfforma este simpla – iata pe ce se bazeaza!
Modelele de lant de drujba Holzfforma sunt recunoscute la nivel global, inclusiv in Romania, pentru calitatea si eficienta lor. Aceste...
Ana Maria Bărbosu, despre culisele medaliei de la JO Paris
Gimnasta Ana Maria Bărbosu, medaliată cu bronz la JO Paris, a fost invitata lui Romeo Chiriac în cadrul podcastului Business...
Cum să îți repari calculatorul rapid și ieftin cu componente second-hand de calitate
Un computer performant este o necesitate în zilele noastre, fie că îl folosești pentru muncă, divertisment sau studiu. Totuși, după...
Istoria unei medalii, cu Ana Maria Bărbosu
Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, moderată de Romeo Chiriac, a avut-o ca invitată pe medaliata de la Jocurile...
Reea Raican, despre design interior, tehnici feng shui și zen pentru confort și abundență
Podcastul Business Philosophy, moderat de Romeo Chiriac, i-a avut ca invitați pe arhitecta Reea Raican și economistul Alexandru Miculaș, cofondatori...
Podcastul Business Philosophy, premiat la Gala Antreprenoriatului Românesc – PODCAST
Podcastul Business Philosophy l-a avut ca invitat pe cercetătorul științific din cadrul Academiei Române, Laurențiu Ciornei. Moderatorul Romeo Chiriac și...
Ce jucători de la națională au accesat programele de mental coaching – Cătălin Munteanu
Cătălin Munteanu a vosrbit în cadrul podcastului Business Philosophy moderat de Romeo Chiriac despre importanța programelor de mental coaching pentru...
Publicitate
Email: contact@clubulmedia.ro
Telefon: 0744525607
Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.
O publicatie marca Clubul Media.
- https://businessphilosophy.ro
- https://sportm.ro
- https://sportprofit.ro
- https://totceeaceeste.ro
- https://superprofit.ro
- https://www.toptabu.ro
- https://sportpesurse.ro
- https://focustolife.ro
- https://elennaq.com
- http://cronicaromana.eu/
- http://cotidianul.eu/
- https://chiromelu.blogspot.com/
- https://teodorchiriac.ro/
- https://victoriei35b.ro/