A câștigat 1 miliard de dolari pe lună în perioada COVID-19

Li Xiting din Singapore s-a îmbogăţit cu 4,3 miliarde de dolari de la începutul anului, ajungând la o avere de 13,5 miliarde de dolari.

Averea acestuia a crescut cu aproximativ 1 miliard de dolari pe lună, din vânzarea ventilatoarelor către ţări care încearcă să combată noul coronavirus, potrivit Business Insider .

Li Xiting, care este cofondatorul şi preşedintele companiei numite Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics, şi-a mărit averea cu 4,3 miliarde de dolari anul acesta, iar preţul acţiunilor companiei „a crescut” cu aproape 50%.

Xiting şi-a mărit astfel averea cu 47%, ajungând la un total de 13.5 miliarde de dolari. Se estimează că averea lui creşte, în medie, cu aproximativ 37,7 milioane de dolari la fiecare 24 de ore.

Cererea de ventilatoare a crescut enorm în ultimele luni deoarece aceste aparate medicale nu sunt de ajuns pentru a face faţă numărului de bolnavi de Covid-19.

Spre deosebire de măşti, care pot fi produse mai uşor, iar piaţa lor este mare, ventilatoarele necesită o tehnologie mai avansată şi specializată, astfel că piaţa acestora este una mică.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat: „Comenzile produselor noastre au crescut brusc în martie. Am primit comenzi din 100 de ţări pentru dispozitivele noastre medicale pentru a lupta împotriva epidemiei”.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password