Connect with us

PODCAST MEDICINA

Cum mestecăm corect hrana și informația cu ajutorul osteopatiei

Podcastul Business Philosophy l-a avut ca invitat pe Paul Caradan, osteopat, terapeut holistic și owner al clinicii Osteomedicare, din București, informează sportm.ro.

DESCRIERE:

0:33 Cine este invitatul podcastului: Paul Caradan, osteopat, terapeut holistic, owner al clinicii Osteomedicare, din București. Ce oferă servicii de osteopatie, kinetoterapie și neurofeedback

2:00 Oricine este făcut pentru a fi terapeut? 5:13 “La început și mie mi-a fost greu să mă deschid față de oameni”

5:54 Ce înseamnă sa fii deschis în terapie și cum pui intrebari pacientului, ca să obții răspunsuri din care să îi întelegi problema

7:10 Oamenii vin la terapie și mai vor ceva… Ce își doresc ei? Ce așteptări au și cum le arăți răbdare, pentru ca ei să înceapă să traiască mai conștient? 8:44 Până nu îi educi pe clienți, nu poți să ai rezultate

9:26 Cum aceeași tehnică aplicată unor oameni diferiți are rezultate (terapeutice) diferite 9:58 Răbdarea în terapie. Cum cooperează clientul cu terapeutul? “Avem o zonă de empatie comună”

11:30 Primul pas spre vindecare este conștientizarea. La clinică avem un obicei: împărtașim clientului ceea ce facem în terapie 12:00 Cum implicam clientul în mod activ în procesul terapeutic

12:57 Oamenii vor un parteneriat. În echipă reușim mai bine, la fel ca în sport! 13:20 Când ești alături de pacient, el nu mai poate greși, căci este susținut în procesul terapeutic

15:20 Cum ne afecteaza zgomotul urban sanatatea? 16:08 Pe lângă zgomot avem și … claxoane! Ce facem cu “claxoanele” interioare ale corpului?

17:25 Cum să mestecam hrana, pentru a avea o digestie cat mai bună și ușoară 17:57 De ce mâncăm mult de sărbători? Mâncarea și socializarea sunt interconectate: vrem să avem familia aproape de noi

19:00 Cand ne vedem cu familia vrem să ne simțim bine. Despre oxitocină, hormonul fericirii, ce leagă fătul de mama

20:00 Cum socializarea ne face sănătoși și ne crește sistemul imunitar, iar excesele nu ne fac bine. Nici cele culinare, nici certurile, care sunt adevaărate cataclisme emoționale

20:58 Luati soacra cu voi, nu o dați la o parte de la masă! 22:22 Luați-i pe cei retrași între voi, îmbrățișați-i … 22:51 Nu ne amintim ce am mâncat, ci starea avută alături de cei dragi

23:11 Foamea reală și cea emoțională. Ce, cum și când mânncăm corect 23:50 Cum să mesteci bine… și alte recomandări. Pune focusul pe schimbul cu celalălt om!

24:28 Ne concentram pe mâncare și de aceea ajungem așa … 24:50 Ce facem după ce mâncăm excesiv? Cum eliberăm corpul, ficatul, diafragmele…

25:50 De ce este importantă comunicarea, conexiunea între 2 organe sau 2 persoane? Osteopatia fluidizează aceasta comunicare 26:43 Ce tehnici aplicăm în osteopatie? Ce ne spune Regula Arterei…

28:30 Confuzii – Mulți confundă osteopatia cu manipulările (oaselor). În osteopatie tehnicile se aplică treptat, pentru decongestionare și apoi pentru deblocare. Încălzirea contează adesea mai mult decat antrenamentul în sine (ca și în sport)

29:57 Hrana sufletească. Sunt și clienți care vin la terapie cu o “falsă” problemă de sănătate? 30:43 “Nu poți intra cu buldozerul în lanul cu flori”.

Apreciem foarte mult feedback-ul celor care vin la Osteomedicare, deoarece în spatele cuvintelor sunt adevărurile pe care le folosim apoi în anamneză

32:30 De ce este important cum “mestecăm” informația? 34:30 Sinceritatea noastră constă în a ne asuma, alături de clienți, munca ce ține de zona terapeutică, osteopata

Podcastul Business Philosophy, care a fost moderat de Ileana Vlăduț, este sprijinit de Domeniile Sâmburești.

Recent:

PODCAST SPORT4 days ago

Despre trecerea de la cariera de fotbalist la cea de antrenor, cu Adrian Iordache

Fostul fotbalist Adrian Iordache, actualmente antrenor, a fost invitatul lui Romeo Chiriac în cadrul podcastului Business Philosophy. DESCRIERE: 00:00:00 –...

TV Business Philosophy5 days ago

Din tainele antrenoratului, cu Adrian Iordache

Ce înseamnă cu adevărat drumul spre antrenorat în România?Care sunt etapele, provocările și poveștile din culisele fotbalului profesionist?La Business Philosophy,...

SPORT7 days ago

Performanță istorică! România termină pe cea mai bună poziție din toate participările la CE de Șah pe Echipe la Open

Performanță istorică! România termină pe cea mai bună poziție din toate participările la Campionatul European de Șah pe Echipe la...

ECONOMIC7 days ago

O delegație a jurnaliștilor din R. Moldova a efectuat o vizită la Curtea de Argeș

 

ECONOMIC2 weeks ago

AQUA Carpatica revine la UNTOLD Dubai 2025 ca partener oficial de hidratare, consolidând strategia de expansiune în 25 țări

Brandul românesc de apă premium continuă colaborarea cu cel mai spectaculos festival de muzică din Orientul Mijlociu AQUA Carpatica, brandul...

TV Business Philosophy2 weeks ago

Autocontrol şi Antrenament responsabil, cu Anemaria Gherghel

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată pe 8 octombrie, de la ora 16:00, a avut-o ca invitată pe cea mai...

ECONOMIC2 weeks ago

O bancnotă românească inedită: 1000 lei tip II cu supratipar de război (1941)

În acest articol prezentăm un tip de bancnotă inedit: 1000 lei ,,tip II cu supratipar”, tip de război (1941). În...

PODCAST Dezvoltare Personală2 weeks ago

Gemenele care au revoluționat sportul prin intermediul mental coaching-ului

Gemenele Adriana și Gabriela Marin – Mental Coach-i și psihologi sportivi au fost invitatele lui Sorin Chiriac la podcastul Business...

ECONOMIC2 weeks ago

AQUA Carpatica, lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online la categoria “Top expresii” pentru luna septembrie

Aqua Carpatica este lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online la categoria “Top expresii“ pentru luna...

SOCIAL2 weeks ago

Pentru al doilea an consecutiv, Caiac SMile accesibilizează plajele pentru persoanele cu dizabilități

Sute de beneficiari au participat la taberele gratuite organizate de asociația sătmăreană la Eforie Sud, pe tot parcursul lunii august...

Publicitate

Recomandarea noastra: