Connect with us

Stiri

8 plante perene cu îngrijire simplă

Atunci când ai o grădină, cu siguranță îți dorești să o populezi și cu plante perene, de care să te bucuri cum cresc și înfloresc în fiecare an. De preferat este ca acestea să fie și ușor de îngrijit, pentru a nu fi nevoie să chemi pe cineva specializat să se ocupe de întreținere sau să ți le ude atunci când pleci câteva zile de acasă.

 

De aceea, pentru a-ți face misiunea mai ușoară, Jardina s-a gândit să dedice acest articol celor 8 plante perene cu îngrijire simplă.

 

Iată care sunt cele mai rezistente 8 specii de plante perene de grădină:

  1. Mușcatele

Mușcatele sunt plantele perene ce cunosc o varietate de peste 300 de specii. Le găsești într-o multitudine de culori, simple și satinate, ce înfrumusețează orice jardinieră, balcon sau terasă. Nu sunt deloc pretențioase, nu trebuie udate frecvent și sunt mereu înflorite.

  1. Crinii

Chiar dacă par delicați și foarte greu de menținut, crinii sunt plante perene de al căror farmec te poți bucura în fiecare an. Parfumul lor special va împrospăta adesea atmosfera zilelor răcoroase de primăvară sau de vară. Îngrijirea este simplă. Au nevoie de puțină apă și stau înfloriți foarte mult timp.

  1. Crizantemele

Crizantemele sunt altă specie de plante perene ce cunosc o mare varietate de soiuri și culori. Cu eflorescență bogată și cu un parfum specific pot decora o grădină luni bune, până toamna târziu. Întreținerea este extrem de ușoară. Nu necesită multă apă și se cresc fără ajutor.

  1. Salvia

Ca un spic mare, plin de flori violacee, salvia străpunge atmosfera cu un parfum delicat și suav. Este grațioasă, elegantă și plină de farmec. Va colora frumos grădina și va răspândi o mireasmă ușor de recunoscut.  Crește chiar și în soluri sărace și nisipoase și nu trebuie să o uzi frecvent.

  1. Plante aromatice

O grădină va arăta foarte bine, nu doar cu flori, ci și cu plante aromatice pe care să le folosești proaspete la prepararea mâncării. Printre cele care nu ar trebuie să lipsească avem: busuiocul, cimbrul și cimbrișorul, oregano, tarhon, leuștean, pătrunjel etc.

  1. Garofițe

O altă specie de plante perene, ce rezistă foarte bine în jardiniere sau plantate direct în sol este aceea ce garofițe. Sunt disponibile în culori variate și se îngrijesc cu minimum de efort. Sunt parfumate și foarte rezistente, chiar și atunci când trec prin ierni geroase și grele.

  1. Hortensia

O plantă ca un buchet minunat de flori, ce îți va lua culoarea din aciditatea solului în care este cultivată, este hortensia. Ea poate fi albă, roză, liliachie sau albastră, cu o eflorescență ce rezistă câteva luni. Dacă este cultivată la un loc unde nu bate soarele și este udată cu regularitate, va arăta din ce în ce mai bine, de la an la an.

  1. Trandafirii

Dacă vei planta trandafiri, aceștia vor crește de la sine și vor înflori mereu. Fie că alegi o variantă simplă, fie una pomișor sau agățătoare, aspectul rafinat și somptuos îți vor aduce mereu bucurie când îi privești.

 

Acestea sunt cele mai comune și des întâlnite soiuri de plante perene pe care le poți planta în grădinile din țara noastră, fără să fie nevoie să le acorzi o atenție specială. Există însă o sumedenie de alte plane speciale, care pot transforma orice grădină, într-una  de vis.  Dacă vrei să afli mai multe detalii despre oricare, nu ezita să ne contactezi!

 

 

Recent:

ECONOMIC2 weeks ago

Tinerii inovatori români zboară spre stele: O șansă unică la Conferința International Space Development

Într-o demonstrație impresionantă de inteligență, pasiune și dedicare, echipa Derzis Hospital, formată din șase elevi excepționali ai Colegiului Național „Cantemir-Vodă”...

ECONOMIC2 weeks ago

STOICA & ASOCIAȚII câștigă definitiv litigiul având ca obiect anularea actelor administrative care au stat la baza edificării unui important depozit ecologic de deșeuri finanțat cu fonduri UE nerambursabile

În data de 4 aprilie 2024, a fost soluționat definitiv un litigiu complex inițiat în anul 2018 de o societate...

PODCAST SPORT2 weeks ago

Cătălin Munteanu, despre mentalitatea de victimă a fotbaliștilor români care joacă în străinătate

Podcastul Business Philosophy, intitulat “Despre mentalitatea de victimă a fotbalistului român care joacă în străinătate”, l-a avut ca invitat pe...

ECONOMIC2 weeks ago

Nike te trimite în spațiu direct din Piața Universității!

Nike își invită fanii să descopere noul model Air Max DN, experimentând senzația de plutire în spațiu printr-o activare ce...

TV Business Philosophy2 weeks ago

House of Cookies: prăjituri cu gust de artă, la birou şi acasă. Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată miercuri, 10 aprilie,  de la ora 18:00, i-a avut ca invitaţi pe Cristian Şerban, CEO House of...

ECONOMIC2 weeks ago

Aqua Carpatica, lider în topul celor mai vizibile branduri de apă pentru luna martie 2024

Aqua Carpatica este lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online la categoria “Top expresii” și “Facebook...

PODCAST - Business3 weeks ago

Importanța sistemelor performante de irigații, cu Hasan Atmeh (CEO AFKO România)

DESCRIERE: 00:00 – Intro 00:40 – prezentare Hasan Atmeh – CEO AFKO România – una dintre cele mai mari companii...

ECONOMIC3 weeks ago

AQUA Carpatica a obținut 6 noi distincții Monde Selection – International Quality Institute

AQUA Carpatica a obținut 6 noi distincții Monde Selection – International Quality Institute după cum urmează: AQUA Carpatica Natural Mineral...

TV Business Philosophy3 weeks ago

Antreprenoriat pe note muzicale. Cuplul Cristi şi Iulia Ivan la Emisiunea „Business Philosophy”

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată miercuri, 3 aprilie, de la ora 18:00, a avut ca invitaţi un...

ECONOMIC3 weeks ago

Ce ar trebuii sa stii inainte de a inchiria o masina

Autoturismul este un instrument indispensabil în viața de zi cu zi, facilitându-ne să ne desfășurăm activitățile cotidiene și să ajungem...

Publicitate

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: