Connect with us

Stiri

8 plante perene cu îngrijire simplă

Atunci când ai o grădină, cu siguranță îți dorești să o populezi și cu plante perene, de care să te bucuri cum cresc și înfloresc în fiecare an. De preferat este ca acestea să fie și ușor de îngrijit, pentru a nu fi nevoie să chemi pe cineva specializat să se ocupe de întreținere sau să ți le ude atunci când pleci câteva zile de acasă.

 

De aceea, pentru a-ți face misiunea mai ușoară, Jardina s-a gândit să dedice acest articol celor 8 plante perene cu îngrijire simplă.

 

Iată care sunt cele mai rezistente 8 specii de plante perene de grădină:

  1. Mușcatele

Mușcatele sunt plantele perene ce cunosc o varietate de peste 300 de specii. Le găsești într-o multitudine de culori, simple și satinate, ce înfrumusețează orice jardinieră, balcon sau terasă. Nu sunt deloc pretențioase, nu trebuie udate frecvent și sunt mereu înflorite.

  1. Crinii

Chiar dacă par delicați și foarte greu de menținut, crinii sunt plante perene de al căror farmec te poți bucura în fiecare an. Parfumul lor special va împrospăta adesea atmosfera zilelor răcoroase de primăvară sau de vară. Îngrijirea este simplă. Au nevoie de puțină apă și stau înfloriți foarte mult timp.

  1. Crizantemele

Crizantemele sunt altă specie de plante perene ce cunosc o mare varietate de soiuri și culori. Cu eflorescență bogată și cu un parfum specific pot decora o grădină luni bune, până toamna târziu. Întreținerea este extrem de ușoară. Nu necesită multă apă și se cresc fără ajutor.

  1. Salvia

Ca un spic mare, plin de flori violacee, salvia străpunge atmosfera cu un parfum delicat și suav. Este grațioasă, elegantă și plină de farmec. Va colora frumos grădina și va răspândi o mireasmă ușor de recunoscut.  Crește chiar și în soluri sărace și nisipoase și nu trebuie să o uzi frecvent.

  1. Plante aromatice

O grădină va arăta foarte bine, nu doar cu flori, ci și cu plante aromatice pe care să le folosești proaspete la prepararea mâncării. Printre cele care nu ar trebuie să lipsească avem: busuiocul, cimbrul și cimbrișorul, oregano, tarhon, leuștean, pătrunjel etc.

  1. Garofițe

O altă specie de plante perene, ce rezistă foarte bine în jardiniere sau plantate direct în sol este aceea ce garofițe. Sunt disponibile în culori variate și se îngrijesc cu minimum de efort. Sunt parfumate și foarte rezistente, chiar și atunci când trec prin ierni geroase și grele.

  1. Hortensia

O plantă ca un buchet minunat de flori, ce îți va lua culoarea din aciditatea solului în care este cultivată, este hortensia. Ea poate fi albă, roză, liliachie sau albastră, cu o eflorescență ce rezistă câteva luni. Dacă este cultivată la un loc unde nu bate soarele și este udată cu regularitate, va arăta din ce în ce mai bine, de la an la an.

  1. Trandafirii

Dacă vei planta trandafiri, aceștia vor crește de la sine și vor înflori mereu. Fie că alegi o variantă simplă, fie una pomișor sau agățătoare, aspectul rafinat și somptuos îți vor aduce mereu bucurie când îi privești.

 

Acestea sunt cele mai comune și des întâlnite soiuri de plante perene pe care le poți planta în grădinile din țara noastră, fără să fie nevoie să le acorzi o atenție specială. Există însă o sumedenie de alte plane speciale, care pot transforma orice grădină, într-una  de vis.  Dacă vrei să afli mai multe detalii despre oricare, nu ezita să ne contactezi!

 

 

Recent:

TV Business Philosophy2 days ago

Despre Brȃncuşi, relaţii şi mistica iubirii, in cadrul emisiunii „Business Philosophy”

Emisiunea „Business Philosophy” de la Canal 33, de joi, 11 august, de la ora 22:00, a avut-o ca invitată pe...

PODCAST2 days ago

PODCAST: Arta kinetoterapiei și performanța, cu Dragoș Luscan

Dragoș Luscan, founder & Wellness Coach at KinetoFit, a fost invitatul lui Romeo Chiriac la Business Philosophy PODCAST. “Arta kinetoterapiei...

PODCAST2 days ago

PODCAST: Go Invictus România! Spirit al sacrificiului și renașterii

Câțiva componenți ai delegației Invictus România au fost invitații lui Romeo Chiriac la Business Philosophy PODCAST. “Go Invictus România! Spirit al...

TV Business Philosophy3 days ago

Brȃncuşi – Relaţii şi mistica iubirii. Emisiune „Business Philosophy”

Emisiunea „Business Philosophy” de la Canal 33, de joi, 11 august, de la ora 22:00, o va avea ca invitată pe terapeuta...

TV Business Philosophy1 week ago

Motivele revenirii spectatorilor români în tribune

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33 a avut ca temă revenirea publicului pe stadioanele din campionatul românesc. Romeo Chiriac și Mihai Igiroșanu...

ECONOMIC1 week ago

Peste 80 de jucători din 24 de țări vor concura la cea de a IX-a ediție a Vitality Open Tour

Peste 80 de jucători din 24 de țări vor concura la cea de a IX-a ediție a Vitality Open Tour,...

TV Business Philosophy1 week ago

Motivele revenirii spectatorilor români în tribune – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33 va avea ca temă revenirea publicului pe stadioanele din campionatul românesc. Romeo Chiriac și Mihai Igiroșanu vor...

ECONOMIC2 weeks ago

AQUA Carpatica și PepsiCo anunță încheierea unui parteneriat strategic

Brandul premium de apă minerală AQUA Carpatica întregește portfoliul de produse PepsiCo destinat piețelor europene , cu perspective de expansiune...

TV Business Philosophy2 weeks ago

Despre astrologie si spiritualitate pe ȋnţelesul copiilor

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată joi, 28 iulie, de la ora 22:00, le-a avut ca invitate pe...

PODCAST2 weeks ago

PODCAST: Pelerinaj spiritual în Iordania, cu ghidul Adel Mahadin

Ghidul turistic iordanian Adel Mahadin a fost invitatul lui Romeo Chiriac la Business Philosophy PODCAST. “Pelerinaj spiritual în Iordania” a...

Publicitate

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: