Pe ce poziții se situează Amazon, Apple sau Microsoft în Top Management 250

Amazon a detronat Apple în acest an în topul celor mai bine conduse companii din lume, potrivit clasamentului anual Top Management 250 realizat de Institutul Drucker, citat de WSJ.

Microsoft a urcat pe locul al doilea în clasament, fiind urmată de Apple şi Alphabet Inc. – compania-mamă a Google, precum şi de gigantul american al echipamentelor de reţea Cisco Systems Inc.

O echipă de cercetători de la Institutul Drucker al Claremont University alcătuieşte lista anual folosind zeci de criterii pentru a evalua companiile pe cinci dimensiuni ale performanţei: satisfacţia clienţilor, implicarea şi dezvoltarea angajaţilor, inovaţia, responsabilitatea socială şi puterea financiară. Lista reflectă învăţăturile consultantului şi managerului Peter Drucker, considerat părintele managementului corporatist modern. Potrivit acestuia, organizaţiile extrem de eficiente ar trebui să aducă beneficii nu doar investitorilor ci şi societăţii, un punct de vedere pe care mulţi îl ignoră.

Cel mai mare retailer tradiţional american răm’ne Walmart Inc., iar în top şi-au mai făcut loc şi producătorul de băuturi PepsiCo Inc., compania de livrări United Parcel Service Inc. şi constructorii auto Ford Motor Co. şi General Motors Co.

Realizatorii studiului, care au analizat 820 de companii în acest an, au elaborat de asemenea, un sistem „steag roşu”. Facebook Inc. a înregistrat un steag roşu în acest an pentru scorul său slab de satisfacţie a clienţilor, după ce compania a fost acuzată de facilitarea dezinformării prin platforma sa şi de slaba protecţie a datelor cu caracter personal ale utilizatorilor.

Johnson & Johnson, numărul 8 pe listă, se confruntă de la începutul acestui an cu peste 100.000 de procese civile în legătură cu siguranţa produselor şi practicile de comercializare care implică produse precum opioide şi pudră de talc pentru copii cu efecte canceroase. În octombrie, un juriu a decis că J&J trebuie să acorde unui om daune de 8 miliarde de dolari după ce petentul a reclamat că utilizarea în pruncie a antipsihoticului Risperdal al J&J i-a cauzat dezvoltarea excesivă a s’nilor.

La rândul său, Boeing se confruntă cu cea mai gravă criză din istoria sa după două accidente catastrofice ale aeronavelor sale 737 MAX care au dus la dispariţia a 346 de persoane.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password