Connect with us

Stiri

Vasile Stȋngă, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: «Fundaţia Alexandrion ȋşi respectă numele şi tradiţia celebrând şi susţinând sportul românesc»

În preambulul celei de-a şasea ediţii a Galei Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală dedicata sportului din România, Fundaţia Alexandrion aduce ȋn fiecare săptămână interviuri în exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc, laureate ale ediţiilor anterioare ale Galei. Anul acesta, Gala Trofeelor Alexandrion va avea loc ȋn luna februarie şi va fi difuzată la B1 TV pe 6 februarie, ȋncepând cu ora 19 :00, iar ulterior pe canalul de Facebook al Fundației Alexandrion. Ca ȋn fiecare an, ȋn 2021 cei mai buni sportivi vor urca pe scena Trofeelor Alexandrion pentru a fi răsplătiţi pentru performanţele deosebite obţinute ȋn 2020. Trofeele vor fi acordate de către Fundaţia Alexandrion în urma consultării a peste 20 de redacţii sportive din România, şi a unor instituţii publice abilitate. Distincţiile şi recompensele financiare oferite în cadrul evenimentului reprezintă singurul demers de acest fel organizat şi susţinut în totalitate de o entitate privată.

Câţiva dintre laureaţii galelor anterioare au fost intervievaţi de Fundaţia Alexandrion şi au vorbit despre evoluţia domeniului sportiv ȋn 2020, importanţa organizării unui eveniment de o asemenea anvergură după un an dificil pentru sportivi şi au făcut previziuni şi sugestii ȋn ceea ce priveşte potenţialii câştigători ai Trofeelor Alexandrion de anul acesta.

În 1980 Vasile Stȋngă cucerea medalia de bronz ȋmpreună cu Echipa Naţională de Handbal Masculin a României la Jocurile Olimpice de la Moscova (Rusia), performanţă pe care a repetat-o ȋn 1984 la Jocurile Olimpice de la Los-Angeles (SUA). În 1982 la era golgheterul Campionatului Mondial de Handbal Masculin din Spania cu 65 de goluri, rezultat care i-a adus titlul de cel mai bun inter stânga din lume, ȋn 1983, câştiga, alături de Echipa Naţionala Supercupa Mondială, iar ȋn 1988 era numit maestru emerit al sportului. În 1992 a câştigat Cupa Spaniei ȋmpreună cu echipa Avidesa Valencia la care evolua ȋn acea perioadă, cu o victorie ȋmpotriva FC Barcelona, care i-a adus, pe lângă o nouă medalie importantă şi titlul de cetăţean de onoare al oraşului Valencia. Acestea sunt doar o parte din reuşitele extraordinare pe care handbalistul care a evoluat 12 ani la Echipa de Handbal Masculin Steaua le-a marcat pe parcursul carierei sale sportive. Palmaresul său de medalii a continuat să se ȋmbogăţească şi după retragerea din activitatea de handbalist, Vasile Stȋngă demonstrând că nu este doar un jucător extrem de talent şi puternic, ci şi un antrenor foarte bun. A antrenat Echipa de Handbal Masculin Steaua cu care a câştigat Cupa Challenge ȋn 2006, precum şi echipele HCM Constanţa şi Energia Pandurii Târgu-Jiu.

Vasile Stȋngă este o legendă a sportului care ȋi inspiră pe handbaliştii români. Este un model de profesionalism şi performanţă pe care Fundaţia Alexandrion ȋl apreciază şi l-a dorit ȋntotdeauna prezent ȋn cadrul Galelor Premiilor Trofeelor Alexandrion pentru a ȋnmana trofee sportivilor laureaţi şi a-i motiva prin discursul său. Într-un interviu online, Vasile Stȋngă a vorbit despre impactul pozitiv pe care Gala Trofeelor Alexandrion ȋl are asupra sportivilor români şi despre importanţa organizării acestui eveniment ȋn fiecare an, indiferent cât de dificil a fost anul anterior pentru sportul românesc.

« Fundaţia Alexandrion ȋşi respectă numele şi respectă tradiţia celebrând sportul românesc.[…]Cred că ȋn afară de Simona Halep, care a obţinut cât de cât nişte rezultate şi mai sunt pe ici pe colo niste sporturi individuale, canotajul care a obţinut nişte medalii la campionatele mondiale şi europene, sportul nostru este sărăcăcios ȋn performanţe, din pacate. Chiar şi cu această « sărăcie », Fundaţia Alexandrion totuşi ȋi premiază pe cei mai buni şi asta e un lucru foarte bun » a spus Vasile Stȋngă.

Vasile Stȋngă a vorbit şi despre provocăriile cu care se confruntă sportul şi despre necesitatea unei strategii naţionale de revitalizare a sportului românesc, subliniind implicarea Fundaţiei Alexandrion ȋn susţinerea sportivilor.

« Asta ar trebui să fie o strategie pe termen lung, chiar şi politică, să fie o strategie la nivel naţional, pentru că trebuie să revitalizăm sportul românesc, pentru că, dacă nu ȋl revitalizăm şi nu ȋncepem de jos, de la bază, dacă vom obţine o medalie sau două olimpice o să ne bucurăm fantastic. Acesta este viitorul şi mă bucur că Fundaţia Alexandrion poate să deschidă acest drum sponsorizând tinerii, sportul, junori şi tineret, să ajungem unde am fost odată » a spus Vasile Stȋngă ȋn incheierea interviului.

Urmăriţi aici interviul : https://youtu.be/-Bk5LMeQDTM

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a avut de-a lungul timpului parteneriate atât cu echipe de handbal (U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion), cât şi cu echipe de fotbal (Universitatea Craiova, CSM Politehnica Iaşi, ASU Politehnica Timișoara, Petrolul Ploieşti, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Metaloglobus București, Unirea Urziceni, Steaua Bucuresti și Dinamo Bucuresti). Unele dintre aceste parteneriate se derulează şi ȋn prezent. Fundația susține, de asemenea, și alte sporturi, precum golf, rugby, ciclism, box, polo, volei, tenis de câmp etc. Ani la rând, Fundația Alexandrion a sprijinit nu doar echipe sportive, ci și Comitetul Olimpic Sportiv Român, la trei Olimpiade, organizate la Atena, Londra și Beijing.

Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, reprezintă cea mai importantă  gală a sportului românesc, iar cea de-a cincea şi cea mai recentă ediţie a avut loc în februarie 2020.

Compania Alexandrion Group, prin Fundaţia Alexandrion, este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai sportului românesc, ȋn rândul companiilor din România. În medie, ȋn ultimii  5 ani, Fundaţia Alexandrion a dedicat sportului peste 200 de acţiuni anuale şi a oferit peste 100.000 de mingi  de fotbal, handbal, baschet, rugby sau volei, iubitorilor de sport, ȋn perioada menţionată.

Recent:

ECONOMIC17 hours ago

Tinerii inovatori români zboară spre stele: O șansă unică la Conferința International Space Development

Într-o demonstrație impresionantă de inteligență, pasiune și dedicare, echipa Derzis Hospital, formată din șase elevi excepționali ai Colegiului Național „Cantemir-Vodă”...

ECONOMIC2 days ago

STOICA & ASOCIAȚII câștigă definitiv litigiul având ca obiect anularea actelor administrative care au stat la baza edificării unui important depozit ecologic de deșeuri finanțat cu fonduri UE nerambursabile

În data de 4 aprilie 2024, a fost soluționat definitiv un litigiu complex inițiat în anul 2018 de o societate...

PODCAST SPORT2 days ago

Cătălin Munteanu, despre mentalitatea de victimă a fotbaliștilor români care joacă în străinătate

Podcastul Business Philosophy, intitulat “Despre mentalitatea de victimă a fotbalistului român care joacă în străinătate”, l-a avut ca invitat pe...

ECONOMIC2 days ago

Nike te trimite în spațiu direct din Piața Universității!

Nike își invită fanii să descopere noul model Air Max DN, experimentând senzația de plutire în spațiu printr-o activare ce...

TV Business Philosophy2 days ago

House of Cookies: prăjituri cu gust de artă, la birou şi acasă. Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată miercuri, 10 aprilie,  de la ora 18:00, i-a avut ca invitaţi pe Cristian Şerban, CEO House of...

ECONOMIC5 days ago

Aqua Carpatica, lider în topul celor mai vizibile branduri de apă pentru luna martie 2024

Aqua Carpatica este lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online la categoria “Top expresii” și “Facebook...

PODCAST - Business1 week ago

Importanța sistemelor performante de irigații, cu Hasan Atmeh (CEO AFKO România)

DESCRIERE: 00:00 – Intro 00:40 – prezentare Hasan Atmeh – CEO AFKO România – una dintre cele mai mari companii...

ECONOMIC1 week ago

AQUA Carpatica a obținut 6 noi distincții Monde Selection – International Quality Institute

AQUA Carpatica a obținut 6 noi distincții Monde Selection – International Quality Institute după cum urmează: AQUA Carpatica Natural Mineral...

TV Business Philosophy1 week ago

Antreprenoriat pe note muzicale. Cuplul Cristi şi Iulia Ivan la Emisiunea „Business Philosophy”

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată miercuri, 3 aprilie, de la ora 18:00, a avut ca invitaţi un...

ECONOMIC2 weeks ago

Ce ar trebuii sa stii inainte de a inchiria o masina

Autoturismul este un instrument indispensabil în viața de zi cu zi, facilitându-ne să ne desfășurăm activitățile cotidiene și să ajungem...

Publicitate

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: