Connect with us

PR Emotional

„Focus to Green Eco Life” – Upcycling si reciclare creativa antistres

RECICLEAZĂ, fii inventiv, pune-ţi imaginaţia şi creativitatea la treabă!

Evenimentul lunar “Focus to Green-Eco-life”, susținut de AQUA Carpatica, prin care sprijinim mediul ȋnconjurător şi viaţa verde a planetei, te inspira sa reciclezi intr-un mod creativ … antistres. Cu orice material ai la indemana, dar nu oricum, ci prin „Upcycling”. DA, ai citit bine.

„Upcycling-ul” definește acțiunea de valorificare a unui deșeu, prin transformarea lui într-un produs cu o valoare mai mare decât cea inițială. Este diferit de „downcycling”, adică metodele clasice de reciclare, prin care se obține o materie primă cu o valoare mai mică decât deșeul din care provine aceasta. De exemplu, când transformi un PET în fulgi, faci downcycling, iar când îl transformi în bijuterii sau alte produse creative faci upcycling.

Iti propunem mai jos cateva variante:

Pictează – creează-ți un tablou sau alt obiect handmade

Nu trebuie să fii Picasso pentru a picta propriul tablou. Un carton, o planșă sau hârtie mai groasă (sau un obiect vechi si prafuit), culori, pensule și puțină imaginație sunt suficiente. La realizarea acestuia pot participa si membrii familiei.

Fă-ți un colaj cu fotografiile preferate

Fie că alegi fotografii făcute în concediile petrecute cu familia sau poze cu destinațiile preferate decupate din reviste vechi, poți crea din ele un mic tablou pe care să-l așezi în camera în care te relaxezi.

Reciclează hainele vechi pe care le ai în dulapuri

Înainte de a te gândi să le arunci, recicleaza textilele. Vezi dacă nu cumva le poți transforma în alte obiecte vestimentare unice și personalizate.

Organizează o piesă de teatru chiar la tine acasă

Tot din hainele vechi pot fi confecționate diferite jucării pentru cei mici. Gândește-te cum poți transforma povestea ta preferată sau a copilului tău într-o piesă desprinsă din teatrul de păpuși.

Recondiționează mobila veche

Dacă te-ai gândit deja să recondiționezi câteva obiecte de mobilier, însă ai evitat să începi proiectul din lipsă de timp, acum a venit momentul potrivit.

Reciclează lădițele vechi din lemn sau din plastic

Dacă ai prin casă câteva lădițe din lemn sau din plastic, atunci le poți transforma în ceva util: o măsuță pentru cafea, suport pentru ghivecele cu florile din balcon sau borcane cu condimente, o mini bibliotecă.

Ai alte idei de activități de reciclare creativa antistres? Pune-le in practica si uimeste-ne!

Daca faci „Upcycling” folosind hartie, carton, plastic, textile, lemn, metal sau sticla, alege sa fii creativ zilele acestea si sa transformi materialele in ceva decorativ, practic si … antistress, care sa aduca culoare si buna dispozitie. Tie si celor dragi!

Te rugam sa te apuci de treaba, iar la final sa faci o poza pe care sa ne-o trimiti pe adresa de email contact@focustolife.ro, astfel incat sa vedem rezultatul actiunii tale.

Trimite-ne, pana pe 24 decembrie 2020, POZA ta cu „operatiunea” de reciclare creativa a materialelor si ai posibilitatea sa fii recompensat cu un premiu constand in baxuri de apa Aqua Carpatica de 0,5 l. Pe 26 noiembrie 2020 vom premia cele mai inspirate 3 poze trimise de voi.

„Desi actiunile noastre de curatare pot fi modeste, acestea sunt menite sa transmita un mesaj”.

Ne dorim ca si tu sa fii informat, astfel incat sa devii constient de importanta atitudinii personale fata de mediul inconjurator si a reciclarii sustenabile pentru protejarea mediului ce sustine viata pe Pamant.

Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

Please follow and like us:

Recent:

Creatii9 ore ago

Aqua Carpatica a primit, pentru al cincilea an consecutiv, distincția ”Superior Taste Award”

AQUA Carpatica a început anul cu vești bune, primind, pentru al cincilea an consecutiv, distincția ”Superior Taste Award”, acordată de...

Stiri2 zile ago

Vasile Stȋngă, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: «Fundaţia Alexandrion ȋşi respectă numele şi tradiţia celebrând şi susţinând sportul românesc»

În preambulul celei de-a şasea ediţii a Galei Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală dedicata sportului din România, Fundaţia Alexandrion...

Emisiunea TV Business Philososphy2 zile ago

Tema jertfei pentru creație. Ana lui Manole – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care va avea loc miercuri, 20 ianuarie, de la ora 18:00, îl va...

Creatii6 zile ago

adidas lansează Ultraboost 21 – cea mai nouă versiune a modelului iconic oferă energie cu fiecare pas

adidas lansează astăzi ULTRABOOST 21, o nouă versiune a celui mai de succes model pentru alergare al brandului. O echipă...

Stiri6 zile ago

Narcisa Lecuşanu, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: «Fundaţia Alexandrion trebuie să fie alături de sportul românesc ȋn continuare, aşa cum a făcut până acum, atât prin organizarea galelor cât şi prin acţiuni caritabile»

În preambulul celei de-a şasea ediţii a Galei Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală dedicata sportului din România, Fundaţia Alexandrion...

Emisiunea TV Business Philososphy7 zile ago

Emisiune Business Philosophy: Actorul Victor Yila, despre industria muzicală în perioada COVID-19

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care a fost moderată de Romeo Chiria, l-a avut ca invitat special pe...

Stirio săptămână ago

Gabi Balint, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: « Fundaţia Alexandrion sprijină sportul şi anul acesta prin acordarea acestor premii importante, care sunt foarte motivante pentru sportivi»

În preambulul celei de-a şasea ediţii a Galei Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală dedicata sportului din România, Fundaţia Alexandrion...

Emisiunea TV Business Philososphyo săptămână ago

Actorul Victor Yila, despre industria muzicală în perioada COVID-19 – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care va avea loc miercuri, 13 ianuarie, de la ora 18:00, îl va...

Emisiunea TV Business Philososphy2 săptămâni ago

Loredana Dinu, campioană olimpică la scrimă, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: «În această perioadă dificilă este necesar să căutăm motive frumoase prin care să aducem din nou sportul ȋn prim plan»

În preambulul celei de-a şasea ediţii a Galei Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală dedicata sportului din România, Fundaţia Alexandrion...

Emisiunea TV Business Philososphy2 săptămâni ago

Emisiune Business Philosophy: Participarea sportivilor români la J.O, un obiectiv între deziderat și realitate

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33 i-a avut ca invitați pe Maestrul Internațional Constantin Apostol (7 DAN) – antrenor...