Connect with us

Business-ul tau aici

12 pasi pentru a incepe o afacere in 2021 (fara experienta)

Conducerea unei afaceri poate avea un impact semnificativ asupra vietii tale si a celor din jurul tau. Dar inainte de a putea conduce o afacere, trebuie sa inveti cum sa incepi o afacere.

Sa decizi cum sa incepi o afacere mica poate parea o perspectiva descurajanta daca nu ai mai facut-o pana acum. Din fericire, multi alti antreprenori au si tu poti beneficia de intelepciunea pe care au obtinut-o din succesele lor – si din greselile lor de afaceri .

Acesti 12 pasi testati in timp despre cum sa porniti o afacere – indiferent daca este primul sau al zecelea – va vor ajuta cu totul, de la gasirea si validarea ideii dvs. de a castiga bani pana la stabilirea strategiei de transport pana la lansarea in sfarsit a produsului sau serviciului.
Cum sa incepi o afacere mica

Gasiti o idee de afaceri
Alegeti un nume de companie
Validati-va ideea de produs
Scrie-ti planul de afaceri
Pune-ti finantele in ordine
Dezvoltati-va produsul sau serviciul
Alegeti o structura de afaceri
Licente de cercetare si reglementari guvernamentale
Selectati-va instrumentele
Gasiti o locatie de afaceri
Planificati volumul de lucru si dimensiunea echipei
Lanseaza-ti afacerea

1. Gasiti o idee de afaceri

Primii pasi pentru a incepe o afacere online este sa iti dai seama ce vrei sa fie afacerea ta. Gasirea ideilor de afaceri mici este o sarcina pe care o puteti aborda in mod sistematic, bazandu-va pe abordari testate in timp care au functionat pentru alti antreprenori. Indiferent daca doriti sa incepeti o afacere cu investitii reduse sau daca preferati sa mergeti all-in pe ideea dvs., cel mai bun mod de a gasi un produs de vinde incepe cu a pune intrebari:

A. Care este dimensiunea potentiala a oportunitatii?

Antreprenorii sunt adesea prea dispretuitori fata de pietele mici. Da, dimensiunea pietei ar trebui sa se potriveasca ambitiilor tale din afacere, dar dimensiunea oportunitatii unei anumite nise este determinata de alte cateva dimensiuni. De exemplu, daca o categorie de produse are relativ putini clienti activi, dar pretul produsului este relativ mare si necesita rascumparare, aceasta este o oportunitate atractiva pe care fondatorii concentrati pe dimensiunea pietei ar putea sa o rateze.

Acestea fiind spuse, costurile pentru achizitionarea oricarui client nu sunt tocmai ieftine in zilele noastre. Cele mai bune oportunitati vor veni din zonele de produse in care puteti incuraja achizitiile repetate, fie sub forma de abonament, fie prin (eventual) vanzari in plus si vanzari incrucisate de produse complementare clientilor. Acest lucru poate veni mai tarziu, dar tineti cont de potentialul pe masura ce explorati oportunitatile.

B. Este o piata in tendinte, moft sau in crestere?

Una dintre cele mai bune modalitati de a incepe o afacere este sa accesati piata inainte de a incepe. Traiectoria unei piete conteaza mai mult decat starea ei actuala. Daca doriti ca afacerea dvs. sa mearga departe, amintiti-va ca nu este doar esential sa intelegeti cererea pentru o categorie de astazi, ci si sa stiti cum ar putea avea tendinta in viitor. Produsul sau nisa dvs. se incadreaza intr-o piata moft, trend, stabila sau in crestere?

Moft. Un moft este ceva care creste in popularitate pentru o perioada scurta de timp si dispare la fel de repede. Un moft poate fi profitabil daca intrarea pe piata si iesirea ta sunt cronometrate perfect, dar acest lucru poate fi dificil de prezis si poate fi o reteta pentru dezastru.
Tendinta. O tendinta este o directie pe termen lung pe care piata unui produs pare sa o ia. Nu creste la fel de repede ca un moft, dureaza mai mult si, in general, nu scade la fel de repede.
Grajd. O piata stabila este una care este imuna la socuri si lovituri. Nu este nici in declin, nici in crestere, ci se mentine pe perioade lungi de timp.
Crestere. O piata in crestere este cea care a inregistrat o crestere constanta si da semne de schimbare a pietei pe termen lung sau permanenta.

C. Care este concurenta ta?

Cum arata peisajul competitiv pentru produsul dvs.? Sunt multi concurenti sau foarte putini? Daca exista o multime de afaceri concurente in nisa ta, este adesea un semn ca piata este bine stabilita; atat de bun pentru a va asigura ca exista cererea, dar va va cere si sa diferentiati ceea ce oferiti (intr-o anumita masura) pentru a atrage atentia clientilor si pentru a construi cota de piata.

D. Vor exista restrictii si/sau reglementari?

Intelegerea modului de a incepe o afacere mica necesita, de asemenea, intelegerea obligatiilor legale. Inainte de a va scufunda intr-o categorie de produse, asigurati-va ca intelegeti reglementarile sau restrictiile care se vor aplica. Anumite produse chimice, produse alimentare si cosmetice pot avea restrictii nu numai de tara in care importati bunurile, ci si de tarile in care expediati produsul.

Alegeti un nume de companie

Ce este intr-un nume? Pentru inceput, numele afacerii tale este o fateta universala a marketingului tau; apare oriunde faci. Cuvantul in gura este destul de greu de castigat, asa ca nu exista niciun motiv pentru a ingreuna viata cu un nume de companie plictisitor, confuz sau irelevant.

Acestea fiind spuse, primele zile ale inceperii unei afaceri sunt fluide, foarte putine fiind puse in piatra. Indiferent de numele cu care vii acum, nu este cel cu care trebuie sa traiesti pentru totdeauna. Pastrati lucrurile simple si concentrate: gasiti un nume pentru afacerea dvs. care sa indice clar ceea ce faceti, care este scurt si memorabil si care sa se alinieze cu misiunea si declaratia dvs. de viziune . Aceasta nu este o sarcina fara efort, dar este foarte realizabila cu putina ingeniozitate.

Generatoarele de nume va pot ajuta sa veniti cu un set initial de idei – restul depinde de dvs. Daca porniti de la zero, exista, de asemenea, cateva practici testate in timp pe care sa va sprijiniti pentru directie. Mai jos sunt cateva sfaturi pentru a incepe o afacere cu numele potrivit si memorabil:

Pastrati-l scurt si simplu. Un bun tripwire aici este daca ati mai vorbit despre ideea dvs. de afaceri si oamenii va cer frecvent sa repetati numele. Nu faceti clientii sa munceasca pentru a-ti aminti marca. Unul sau doua cuvinte este ideal, desi trei pana la patru cuvinte scurte pot functiona si daca formeaza o fraza concreta.
Indrazneste sa fii diferit. Daca cercetarea dvs. de piata arata ca toata lumea din industria dvs. pare sa aiba nume similare sau se bazeaza pe elemente similare, luati in considerare evitarea acestor tropi si viarea intr-o directie complet diferita; multe marci subestimeaza avantajul de marketing al originalitatii salbatice. Puteti oricand sa va modificati numele cu categoria de produse pentru a combina inteligent si clar.

Fii original. Va trebui sa va asigurati ca numele companiei dvs. nu este folosit de o alta companie, in special de un concurent. Pentru a face acest lucru, rulati o cautare gratuita a marcilor comerciale in tarile in care veti desfasura afaceri si asigurati-va ca verificati si site-urile Google si retelele sociale. Acelasi lucru este valabil si pentru adresele URL, asa ca rulati o cautare rapida de nume de domeniu sau o cautare whois inainte de a inregistra ceva. (Daca inca nu sunteti sigur, cel mai bine este sa consultati un consilier juridic independent pentru sfaturi specifice afacerii dvs.)

3. Validati-va ideea de produs

Pana cand oamenii te platesc, tot ce ai este o lista de presupuneri. Cercetarile de piata, sondajele si feedback-ul de la prieteni si familie va pot indruma in directia corecta, dar cartea de vizita a validarii unui produs real este sunetul sunetului casei de marcat. Deci, prima si probabil cea mai buna modalitate de a va valida produsul este sa faceti cateva vanzari initiale.

Exista, totusi, o serie de moduri de a valida ideea viitoare pe masura ce o dezvoltati. Majoritatea se concentreaza pe o singura actiune esentiala: angajamentul. Lasati clientii primii sa se angajeze intr-o anumita forma sau mod pentru a arata ca, da, oamenii sunt cu adevarat interesati sa cumpere acest produs si nu va spun doar ceea ce doriti sa auziti.

Aceasta tendinta fata de viteza si experimentare va poate salva de greseli costisitoare pe linie. Este un sfat atat de simplu si evident incat de prea multe ori este respins: asigura-te ca vinzi ceva ce isi doresc oamenii. Iata cateva modalitati de a testa apele inainte de a te scufunda in urmatoarea parte a modului de a incepe o mica afacere online.

Creati un magazin pentru a prelua precomenzi . Imaginati-va ca aveti validarea produsului inainte de a va dezvolta produsul. Precomenzile fac posibil acest lucru. De-a lungul anilor, clientii s-au obisnuit si s-au mai confortabil sa plateasca pentru un produs astazi pe care il vor primi mai tarziu. Descrieti si vindeti ceea ce construiti, onorati-va promisiunile si aruncati-va plasa inainte de a plasa comanda de inventar initiala.

Ai intrebari legate de infiintarea unei firme?
Contacteaza-ne! Un expert contabil KS ExpertCont 17 de la infiintari firme Timisoara iti va raspunde la intrebari, pentru ca tu sa poti lua cele mai bune decizii!

Recent:

PODCAST MEDICINA2 days ago

Fizioterapeutul Simonei Halep a lansat o aplicație revoluționară pentru sportivi

Podcastul Business Philosophy, care a fost moderat de Sorin Chiriac, l-a avut ca invitat pe fizioterapeutul Gelu Cosma. DESCRIERE: 00:00...

TV Business Philosophy4 days ago

Artă, licitații și expoziții dedicate artiștilor. Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată pe 16 aprilie, de la ora 17:00, a avut-o ca invitată pe Stanciu...

SPORT4 days ago

Naţionala de futsal a României merge la barajul pentru Euro-2026

Naţionala de futsal a României şi-a atins obiectivul din preliminariile pentru Campionatul European de anul viitor, competiţie care va fi...

Stiri1 week ago

Irina Bulmaga a obținut argintul la Campionatul European de șah

Performanță remarcabilă pentru șahul românesc: Irina Bulmaga obține argintul la Campionatul European Feminin 2025 După ce România a fost gazda...

TV Business Philosophy1 week ago

Energia nevazută a acelor de acupunctură ȋn Romȃnia. Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, programată pe 9 aprilie, de la ora 17:00, a avut-o ca invitată pe Dr....

PODCAST CULTURA2 weeks ago

Balada Soarelui Răsare. Legenda Sfântului Apostol Andrei

Podcastul Business Philosophy i-a avut ca invitați de Doctorul în Medicină, Dragoș Slăvescu, om de cultură și pe preotul Florin...

ECONOMIC2 weeks ago

AQUA Carpatica, lider în topul celor mai vizibile branduri de apă în online și pe Facebook în luna martie 2025

AQUA Carpatica este lider în topul celor mai vizibile branduri de apă atât în online, cât și pe Facebook în...

ECONOMIC2 weeks ago

Importanța colaborării cu firme specializate în transportul de marfă

Sectorul transporturilor de marfă joacă un rol esențial în economie, facilitând mișcarea bunurilor și menținerea unei aprovizionări constante pe piețele...

TV Business Philosophy2 weeks ago

Studiu de caz al modului cum sunt folosite simbolurile religioase în creațiile artistice

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33 i-a avut ca invitați de Doctorul în Medicină, Dragoș Slăvescu, om de cultură...

ECONOMIC3 weeks ago

REGINA MARIA 3.0: Rețeaua de sănătate semnează cea mai mare tranzacție de pe piața medicală din Europa Centrală și de Est

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA, compania lider în calitatea serviciilor medicale din România, împreună cu MediGroup, compania lider de servicii...

Publicitate

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: